• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ondalıkları hücrelere ayırmak..

.

M9 hücresine;

Kod:
=MID(TEXT($M3;"###0");COLUMN(B1)-1;1)

S9 hücresine;

Kod:
=MID(TEXT($S3;"###0,0");COLUMN(B1)-1;1)

Formüllerini yazıp, gerektiği kadar sağa ve sola kopyalayın.

Not: Bunu yapmadan önce hücre birleştirmelerini kaldırın.

.

Teşekkür ederim ASLAN7410. Tam anlamıyla cözdü bu işi.

İdris bey sizin formül hata verdi. Türke excel şöyle yazdım gene hata verdi.. =MID(METNEÇEVİR($M3;"###0");SÜTUN(B1)-1;1)

Size cok teşekkür ederim.

Bir de eğer bir hücredeki değer 24,8 ise diğer hücreye 8 nasıl yazdırabilirim.

Yani eğer 22,6 ise 6 yaz ama diyelim 23 ise boşluk bırak demek istiyorum.

Ondalık kesir varsa onu yazacak yoksa boşluk bırakacağım.

Son düzenleme:
Hayırlı çalışmalar. Hayırlı günler, İdris Beyin kodları aşağıdaki gibi.

=MID(TEXT($M3;"###0");COLUMN(B1)-1;1) bunun anlamı,
=PARÇAAL(METNEÇEVİR($M3;"###0");SÜTUN(B1)-1;1)

=MID(TEXT($S3;"###0,0");COLUMN(B1)-1;1) bunun anlamı,
=PARÇAAL(METNEÇEVİR($S3;"###0,0");SÜTUN(B1)-1;1)

Anladım. :) İdris beyin formülünde 6 basamak yerine sayı 5 basamak olunca en sağ taraf boş kalıyor ki bende en sol taraf boş kalmalı bu yüzden Aslan beyin formülü benim istediğim gibi.

Ondalık'ta kalan yukarıda sorduğum kesir değerini nasıl gösterebilirim acaba?

Son düzenleme:
Yeni hazırlanan formülde noktadan sonrasını görmediği için aşağıdaki hücrelere bu formülü yazın.

W9 hücresine =SAĞDAN(S3;1)
W10 hücresine =SAĞDAN(S4;1)
W11 hücresine =SAĞDAN(S5;1)

Aslan bey işte bu formül olmuyor cünkü index değerlerini aslında başka bir sayfadan alıyor ve bu değerler kimi zaman 17 gibi tam sayı kimi zaman da 17.6 gibi ondalıklı sayı.
Formül kesirli değerlerde işlev sağlıyor ama 18, 22 gibi tam sayılarda 0 değerini yazmıyor.

Merhabalar !.
-- WEIGHT IN KGS değerleriniz tamsayı ise M9 hücresine,

Kod:
=EĞER(UZUNLUK($M3)>=SÜTUNSAY(N9:$S9);0+SOLDAN(MOD($M3;0+(1&YİNELE("0";SÜTUNSAY(N9:$S9))));1);"")

-- INDEX değerleriniz 1.000'den küçük ise S9 hücresine,

Kod:
=EĞER(SÜTUNSAY(T9:$X9)-2<0;10*MOD($S3;1);EĞER(SÜTUNSAY(T9:$X9)-2=0;",";EĞER(UZUNLUK(TAMSAYI($S3))>=SÜTUNSAY(T9:$X9)-2;0+SOLDAN(MOD($S3;0+("1"&YİNELE("0";SÜTUNSAY(T9:$X9)-2)));1);"")))
formüllerini uygulayıp aşağı ve sağa doğru kopyalayınca istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ömer bey bazı değerleri yanlış görüyor; ekteki dosyaya bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
M9'daki formülü:
Kod:
=EĞER(SÜTUNSAY(N9:$S9)>UZUNLUK($M3);"";0+SOLDAN(SAĞDAN($M3;SÜTUNSAY(N9:$S9));1))
formülüyle,

S9'daki formülü:
Kod:
=EĞER(SÜTUNSAY(T9:$X9)-2<0;10*MOD($S3;1);EĞER(SÜTUNSAY(T9:$X9)-2=0;",";EĞER(SÜTUNSAY(T9:$X9)-2>UZUNLUK(TAMSAYI($S3));"";0+SOLDAN(SAĞDAN(TAMSAYI($S3);SÜTUNSAY(T9:$X9)-2);1))))
formülüyle,
değiştirip, sağa ve aşağı çoğaltınız.
Sıfır seçeneğini dikkate almamışım.

Son düzenleme:
Ömer bey, n'aptığınız hakkında hicbir şey anlayamadım.. :dusun: ama formüller 10 numara calışıyor. :bravo: cok teşekkür ederim. :)

Son düzenleme:
Formülleri parçalara ayırarak (örneğin sütunsay kısmını aynı sütunda altta bir satıra, uzunluk formülünü aynı şekilde aynı sütunda bir alt satıra yazıp sonuçlarını görerek karşılaştırınız) formülün hangi kısmı ne yapıyor anlayabilirsiniz.
Örneğin M9'daki, uzunluk ile karakter sayısını, sütunsay ile de o sütuna karakterlerden kaçıncısının yazılacağını ifade ediyor gibi...

Son düzenleme:
Ömer bey bir konuda takıldım. İndeks değeri negatif bir değer olduğunda örneğin Yakıt indeksi -2 olduğunda 98 değerini. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Bir de R7 ve R8 hücrelerine AB7 ve AB8 hücrelerindeki değerler negatif ise -, diğer her türlü durumda + yazmasını istiyorum. Uğraştım ama işin icinden cıkamadım bir türlü.

Eğer bir hücredeki değer N/A ya da hata mesajlı ise boş bırakmam lazım yoksa #değer gibi hata yazıyor.

Linkteki dosyaya bakıp yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Şimdiden teşekkür ederim.

https://www.dropbox.com/s/di593o7mansohzb/tablo 5.xlsx?dl=0

Son düzenleme:
Geri