özet(pivot) tablo hatası

Excel Vers. ve Dili
2003,2007 türkçe
Arkadaşlar,bu sorun nedir.Birtürlü çözemedim.Özet tablo hazırlamaya uğraşıyorum,sitedeki örnekleri incelemeye çalıştım.Bu konuda az çok fikir sahibi oldum.Ne varki şöyle bir hata alıyorum:"Özet tablo alan ismi geçerli değil.Tablo oluşturmak için etiketli sütunlarla bir liste olarak düzenlenmiş veriler kullanılmalıdır.Bir özet tablo alanı adı değiştiriyorsanız,alan için yeni bir ad yazmalısınız." Çok uğraştım,internette aradım bir türlü bu sorunu aşamadım.Yardım edecek olursa çok memnun olurum.Konuyla ilgili ekran resmini ve üzerinde çalıştığım tabluyu ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

özet tablo

Özet tablo ile ilgili veri alanınızda birleştirilmiş hücre kullanmayın ,kullanacaksanız hücreleri birleştirmeden önce başlıkların hepsinin aynı sıradaki satırda olmasına dikkat ediniz.Aynı zamanda başlıksız sütun bırakmayınız.

Saygılar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003,2007 türkçe
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Hüseyin Bey.Sizin de yardımınızla bu işi layıkıyla yerine getireceğim.Elleriniz dert görmesin...

Excel Vers. ve Dili
2010
estağfirullah ,kolay gelsin.
hocam birde excelde veri değiştirdim ancak pivot tabloda ana penceredeki değiştirdiğim veri değişmedi. Mevcut tablodaki bilgilerle güncellemeyi otomatik yapması lazım değil mi pivot tablonun? Nasıl güncelleme yapacağım manuel olarak?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Özet tablo üzerinde sağ klik yaptığınızda menü açılır. Açılan menüde YENİLE seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Başvuru kaynağını geniş tutarsanız problem yaşamadan yeni verileriniz tabloya eklenir. Bu işlem için dinamik alan tanımlasını kullanabilirsiniz.