MySQL veritabanından veri almak!

Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
79
arkadaşlar MySQL veri tabanını kullanan bir stok programı ile çalışıyorum. Bu program da raporlama olayları kısıtlı. Ben veri tabanından stokları Excel sayfasına çekebilirsem. Ã?zet tablolar yardımı ile çeşitli raporlar alıcam. Þu an iki veri yeterli

Stok kodu Stok Miktarı

AP-1670 120

Bu konuda yardım rica ediyorum.
 
Katılım
2 Nisan 2005
Mesajlar
4
veritabaninizdan kayitlarinizi- tablolarinizi phpMyAdmin yardimi ile goruntuleyip csv formatinda export etmeniz ve bunlari excelde analiz etmeniz mumkun

http://www.phpmyadmin.net/ adresinden phpMyAdmin i idrebilirsiniz.
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
79
Bu konuda biraz daha bilgi verebilirmisiniz. Programın kurulması ve kullanımı hakkında.

İlginize teşekkür ederim.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
1. Veri tabaniniz nerede? (lan, wan, net)
2. veritabanina erisim hakkiniz var mi? (kullanici adi, sifre)
3. Erisim hakkiniz varsa, veritabaninizin host, database, tablo isimleri neler?
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
79
veri tabanı benim bilgisayarımda. Sanırım "wan" oluyor. Þifrelerini yazmasam.

bu şekilde yardımcı olabilirmisiniz.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Katılım
20 Nisan 2005
Mesajlar
1
SQL Sorgusu oluşturarak verilere ulaşmak.

Mysql'den macro içinden istenilen sorguya göre veri almak için aşağıdaki gibi bir fonksiyon kullanıyorum.
ODBC'de tanımlanmış herhangi bir veri tabanından SQL query'lerini
istenilen sayfa,satir ve sütuna sonuç döndürmek mümkün.
Sql_oku değeride aynı zamanda iserror(sql_oku) ile hatalı dönüşlerni sorgulamak için kullanılabilir.

Function sql_oku(sql_string As String, sheet_name As String, sheet_row As Long, sheet_column As Long)
chan = SQLOPEN("DSN=ihracat", , 4)
sql_oku = SQLExecQuery(chan, sql_string)
Set output = Worksheets(sheet_name).Cells(sheet_row, sheet_column)
SQLRetrieve chan, output, , , False
SQLclose chan
End Function
 
Üst