• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mutfak iaşe hesaplama

sayın testereci,
projeyi ele alıp herkesin kullanacağı şekle getirdiğiniz için sonsuz teşekürler, elinize sağlık. saygılarımı sunuyorum.

Sn.Subutayı, ben de size teşekkür ediyorum. Bu uygulamayı gerçekleştirmenin en zor tarafı, veri tabanını oluşturmak. Dolayısiyle işin en zahmetli kısmını gayet güzel hazırlamışsınız. Yiyeceklerin kalori değerlerini ilgili web sitelerinden derledim. Bununla birlikte kurumunuzdaki gıda uzmanlarına incelettirdiğinizde olası yanlışlıklar giderilebilir.

Son düzenleme:
merhaba üstad;
dün kullanmaya başladı arkadaşlar bir kaç sorun var ve isteğimiz var.
1- yemeklerden et döneri seçiyorum. kumanyadan da domates, biber ve salatalık seçiyoruz. kumanyadaki gramajları et dönerdekilerin üzerine eklemiyor. yemektekileri yemek mevcudu kadar, kumanyadakileri de kumanya mevcudu kadar eklemeli.
2-talepteki miktar kısmındaki sayıları yuvarlayabilir miyiz.
3- menü'den yemek seçerken E yazsak e olanları sıralasa seçsek daha kolay oalacak.
hocam, bir kaç yemek ve diğerlerinden ekledim inşallah ayarını falan bozmamışımdır:(
iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İstediğiniz değişiklikleri tamamladım.
1- Talep formunda düşeyara'nın indis sütun sayısında hata vardı. Şimdi yemek+kumanya miktarı doğru olarak bulunuyor.
2- Yuvarlama için formun yanına katsayı tablosu ilave ettim. Bu katsayıları değiştirerek istenilen oranda yuvarlama yapma imkanı sağlandı.
3- Menü seçim işi için menü sayfasının en sağına liste koydum. X işareti konulan yemek menüye otomatik olarak dahil ediliyor. Açılan liste sadce garnitür ve kumanyalarda kaldı.
4 Tuz takibini listeden çıkardım.

2003 teki renklerin berbatlığını gönderdiğiniz dosyada gördüm. 2007 deki görünüm için sistem kabul ederse resim ekleyeceğim.

http://www.mediafire.com/?c28vjuvlsyfd8qy
Eklemeleri gayet güzel yapmışsınız. Memnun oldum. Bundan sonraki ilaveler için alanları genişlettim. Sözkonusu alanları alfabetik sıraya dizebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Estafurullah....
Sn.Subutayı şimdi farkettim. Menü sayfasındaki yemek ve kumanya adedi bilgi giriş hücrelerinin korumasını kaldırmayı unutmuşum. Hücre biçimlendir- koruma sekmesinden kilit tikini kaldırırsanız personele problem yaşamaz.

Miktar yuvarlama ile yemek seçiminde değişiklik yaparak tesbit ettiğim birkaç hatayı düzelttim.

Ekli dosyalar

arkadaşlar merhaba
güzel bi çalışma yapanların ellerine sağlık...

ancak bu uygulama acaba bu şöyle yapılabilirmi
örneğin reçeteyi ben önceden gireceğim 1 kişiye göre gramajları felan ve sonrada banket menü 1 banaket menü 2 diye sıralıyacağım menünün içeriği 1 çorba yada başlangıç tabağı 2 herhangi bir börek çeşidi 3 ana yemek 4 tatlı 5 çay kave veya meyva tabağı şeklinde.
sonrada ana sayfada kişi sayısını girip banket menü 1 yada 2 v.s seçeceğim oda bana reçeteyi verecek kaç kilo ne alacağımı yazacak

kumanyayıda aynı şekilde kumanya 1 kumanya 2 diye sıralıyacağım ve o bana kaç kilo ne alacağımı çıkaracak
valla böyle birşey olursa çok minnettar olurum size... değerli yorumlarınızı bekliyorum..

kıymetli dostlar yukarıdaki anlattığım konuyla ilgili yardımcı olabilecek varmıdır?

kıymetli dostlar yukarıdaki anlattığım konuyla ilgili yardımcı olabilecek varmıdır?

Yukarıdaki dosyalar ve çözümlerden faydalanarak siz de örnek bir dosya oluşturup, isteklerinizi dosya üzerinde açıklarsanız,yardım alma şansınız yükselir.

İgili olanlar için harika bir çalışma olmuş emeği geçenleri tebrik ederim

tek hücre icerisinde formülü yapmak.85 kalem malzeme var.aynı şekilde 85 rakam ve fiy

değerli üstadlar size zahmet olmaz ise bu vereceğim ekteki uygulama ile tek hücrede nasıl yapabilirim.

Ekli dosyalar

Menüye yeni yemek çeşitleri ekleyeceğim. Yardım lütfen !!!

Yemek Malzemelerine ait İhtiyaç Hesaplama

Değerli Üstatlar Merhaba, İyisiniz inşallah. Sizlere yine ihtiyaç duydum. Çok değerli yardımlarınıza ihtiyacım bulunmaktadır. Konu ile ilgili forumdaki dosyaları inceledim, fakat benim için yeterli olmadığı için ekte dosyayı yükleyerek, içine MAKRO İLE YAPILACAK İŞLEMLER başlığı ile detaylı bir şekilde konuyu anlattım ve örnek verdim. Tekrar burada yazmaya gerek yok sanırım. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Mükemmel Olmuş

VB Kod olmadan harika çalışan bir Excel Çalışması olmuş.
Acaba Veri sayfasındaki menüleri buraya getirdikten sonra
Yemekte kullanılan malzemeler geldikten sonra ambar girdi-çıktısı sayfası eklenip buraya menülerin çıkışını kaydedip
alış maliyeti üzerinden menü maliyetinin de bulunulabileceğini ambar sayımının da buradan raporlanabileceğini düşünmüyor değilim.

QUOTE=Testereci;698026]Miktar yuvarlama ile yemek seçiminde değişiklik yaparak tesbit ettiğim birkaç hatayı düzelttim.[/QUOTE]

Değerli Üstatlar Merhaba, İyisiniz inşallah. Sizlere yine ihtiyaç duydum. Çok değerli yardımlarınıza ihtiyacım bulunmaktadır. Konu ile ilgili forumdaki dosyaları inceledim, fakat benim için yeterli olmadığı için ekte dosyayı yükleyerek, içine MAKRO İLE YAPILACAK İŞLEMLER başlığı ile detaylı bir şekilde konuyu anlattım ve örnek verdim. Tekrar burada yazmaya gerek yok sanırım. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Aşağıdaki dosyayı inceleyiniz:

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfQWg4ZzltOUtJZE0/view?usp=sharing

Geri