Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
üstadım,
elinize, yüreginize, klavyenize sağlık. yaptıklarınızdan çok şey anlamıyorum ama ortaya güzel bir şey çıkmış. sizi online olarak bir türlü göremediğim için geç yazıyorum. hocam, projeyi yanlış tasarladığım için ortaya sağlıklı proje çıkmadı. tablo kısmında 1. yemek 2. çorba diye sıralı olarak her zaman aynı olmuyor. kahvaltı hariç diğer hepsini yemek sayfasında toplasak. tabloda yemek için 5 açılır kutu olsun bütün yemek listelerini görerek seçsek. 1 satır atlayarak kumanya (kahvaltı) için 7 tane açılan kutu olsa kahvaltılarıda ordan seçsek. kumanyadan 7 açılır kutudan birer tane seçeceğim. ama kişi listesinde kumanyanın karşısındaki sayı kadar eklesin.
ilginiz için teşekür ediyorum. zaman ayırırsanız sevinirim. listede bazı yerleri düzenledim. bunun üzerinden yapabilirmisiniz
Not: Zaman zaman mailimden abone olduğum konulara (zamanım elverdikçe) bakıyorum.
Ayrıca Tablo ile ilgili sorunlarınızı belirtin ki (tablo hala çözümlenmemiş olacağından) Başka arkadaşlarında çözüm önerilerine açık olsun. (Siz son öneriye bir geridönüş yapmazsanız ben dahil tüm arkadaşlar tablonun sonuçlandığını varsayar)
hocam, emeğiniz için teşekür ederim. yazarak yapılacakları ifade edemiyorum. hep bir tarafı eksik kalıyor. müsait olduğunuzda telefon ile görüşmemiz mümkün olmazmı.
merhaba,
vücudunuza sağlık. Düşündüğüm projeye çok yakın olmuş. bir kaç düzeltme var. ilgilenirseniz sevinirim. tablo kısmında MENÜ yazan yeri E3 ten başlatıp, açılır kutuları hücre birleştirmeden uyarlarsanız. Kumanya açılır kutuları için yer açılmış olur. Kumanya içinde 7 adet açılır kutu oluşturalım. Kahvaltı yazan çalışma sayfası aslında kumanya . yemek listesinden seçerken boş seçme işi süper olmuş. kumanya açılır kutusunda da boş seçme şansım olsun. Ekmek miktarı kısmı önemli değil boş olsun. Kaloriyi nasıl hesapladınız bilemiyorum ama bize lazım değil. Bize bedeli de lazım değil. İcmal kısmında, biz açılır kutulardan hangisini seçersek onun onun malzemelerini birim kısmına gramsa Gr, adetse Ad., Gramaj kısmına gramaj miktarlarını yazsın. Zaten öylede yapmışsınız. Seçtiğimiz yemek malzemelerinden aynısını kullananlarda çok. Aynı olan malzemelerin adı icmalde tek olsun sadece gramajlara eklesin. Gramaj 1 (bir) kişi için mevcut kaç kişi ise gramaj ile çarpıp miktara yazsın. Her malzemeden ne kadar kullanılmış bulalım. Açılır kutudan sadece tavu suyu çorbasını seçiyorum malzemesi 5 tane olmasına rağmen icmalde 7 adet görünüyor. Üstadı açılır kutuları nasıl yapıyorsunuz. Açılır kutudan seçince icmale nasıl aktarıyor. Kısa bir açıklama yaparsanız çok sevinirim. Kendi m yapmaya çalışsam. İyiki varsınız teşekürler
Sn. Subutayı eklediğiniz örnek dosyadaki sütun başlıklarına sadık kalmak için kalori ve bedel hesaplatma işlerini de dahil ettim. Kumanya için aynen yemeklerde olduğu gibi veri tabanına 5 tip seçenek ekledim. Uygulamanın mantığını çözebilmek için biraz uğraştığınızda ihtiyaçlarınızı daha net olarak belirleyeceğinize inanıyorum. Esas zorluk veri tabanına girilen bilgilerin güvenirliğini sağlamak. Mevcut bilgilerde epey tutarsızlığa rastladım. Örneğin limon veya yumurtanın birimi bazen adet bazen gr. olarak belirlenmiş. Tam olarak aşçılıktan anlamasam da bazı yemeklerin girdilerinde eksiklik veya fazlalık gördüm. Kısacası sizin işiniz benimkinden zor. Kolay gelsin diyorum.
Üstadım,
Doğrudur, Bilgi kirliliği var. gözden kaçanları düzeltecegim
Açılır kutuları nasıl yapıyorsunuz. Açılır kutudan seçince icmale nasıl aktarıyor. Kısa bir açıklama yapabilir misiniz.
Kullanım sırasında problem olmasın diye sayfalara şifresiz koruma koyup bazı sütunları da gizledim. Uygulama basit olduğu için karmaşık formüller kurmama gerek kalmadı. Kullandığım işlevler neredeyse eğer, eğersay, düşeyara ve mak ile sınırlı. Korumayı kaldırıp gizli sütunları açtığınızda bütün formülleri çözeceğinizden eminim.
Açılan liste bulunan hücreler seçili iken veri doğrulamaya tıkladığınızda bu konudaki tereddütünüzü giderebilirsiniz.
Bununla birlikte uygulamayı istediğiniz hale getirene kadar beraber çalışmakta fayda görüyorum.
Veri sayfasının 561 ila 595lik satırları arasında deneme amaçlı 7'şer kalemden oluşan 5 tür kumanya hazırladım. Bu satırlardaki bilgileri değiştirerek ya da yeni seçenekler ekleyerek istediğinizi gerçekleştirmek daha kolay olabilir. Menü sayfasının altındaki kumanya bölümündeki tek hücreden seçim yapabilirsiniz.
Buna rağmen seçim işinizi kolay hale getirecek bir yöntemle dosyayı değiştirip biraz sonra size göndereceğim.
Veri sayfasında 596. satırın devamındaki kırmızı kenarlıklı 7 liste kutusundan seçim yaparak kumanya özel seçeneğini düzenleyebilirsiniz.
Renkler 2003 te berbat görünüyordur. Benim suçum yok.
Veri tabanı gereği gibi doldurulduğunda bütün yemekhanelerde kullanılabilir hale geldiğini düşündüğüm malzeme ihtiyacı, kalori ve maliyet hesabı yapabilen uygulamanın son halini ekliyorum.
Sn.Subutayı, ilgi duyan diğer üyelerin de katılımını sağlamak üzere değişiklikleri buraya eklemeye devam ediyorum.
Sanırım işinizi kolaylaştıracak bir uygulama oldu. Güle güle kullanın. Epey test ettim ancak gerçek kullanım sırasında eksiklik ya da hatalar tesbit edebilirsiniz. Bundan sonrası kolay. (Bu arada belirteyim malzemelerin arasından tuz'u çıkartmakta fayda var gibi.)
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.