- Excel Vers. ve Dili
-
excel 2007 türkçe
Excel Vers. ve Dili Ofis 2003
Merhabalar
Msgbox vbyesno da belirli bir süre konup süre bitiminde otomatikman yes veya no ile devam etmesi sağlanabilir mi?
Ayrıca bu yolla makrodan çıkışta debugla çıkmak (değerleri kontrol etmek için) mümkün müdür?
Kendim süreyi eklemeyi başardım.Debug kısmını yapamadım.
Mesela vbyesno nun yanına 3. bir düğme konup olduğu yerden debugla çıkması sağlanabilir mi?
Birde aşağıdaki linkte msgbox boyutunu büyütmeyi göstermişler.
Kodları ben çalıştıramadım, değerlendirebilir misiniz?
http://www.automationrepository.com/2011/09/msgbox-ran-out-of-space-try-dotnetfactory-messagebox-instead/
Msgbox vbyesno da belirli bir süre konup süre bitiminde otomatikman yes veya no ile devam etmesi sağlanabilir mi?
Ayrıca bu yolla makrodan çıkışta debugla çıkmak (değerleri kontrol etmek için) mümkün müdür?
Kod:
Sub saniye3_MsgBox1()
CreateObject("WScript.Shell").Popup "Merhaba.", 3, "Bu mesaj kutusu 3 saniye içinde kapanacak."
End Sub
Sub msgbox_anlamak2()
If MsgBox("İşleminizi onaylıyor musunuz ?", vbYesNo, "Msgbbox_anlamak1") = vbYes Then
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır.", vbInformation, "Msgbbox_anlamak2"
'Evet kodları burada olacak
Else
MsgBox "İşlem iptal edilmiştir.", vbInformation, "Msgbbox_anlamak3"
'Hayır kodları burada olacak
End If
End Sub
Mesela vbyesno nun yanına 3. bir düğme konup olduğu yerden debugla çıkması sağlanabilir mi?
Kod:
Sub msgbox_anlamak2()
If CreateObject("WScript.Shell").Popup("İşleminizi onaylıyor musunuz ?" & vbCrLf & "Bu mesaj kutusu 5 saniye içinde kapanacak ve programdan hayırla çıkılacak." & vbCrLf & "Evete basarsanız devam edebilirsiniz.", 5, , vbYesNo) = vbYes Then
'If MsgBox("İşleminizi onaylıyor musunuz ?", vbYesNo, "Msgbbox_anlamak1") = vbYes Then
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır.", vbInformation, "Msgbbox_anlamak2"
'Evet kodları burada olacak
Else
MsgBox "İşlem iptal edilmiştir.", vbInformation, "Msgbbox_anlamak3"
'Hayır kodları burada olacak
End If
End Sub
Birde aşağıdaki linkte msgbox boyutunu büyütmeyi göstermişler.
Kodları ben çalıştıramadım, değerlendirebilir misiniz?
http://www.automationrepository.com/2011/09/msgbox-ran-out-of-space-try-dotnetfactory-messagebox-instead/
Son düzenleme: