Mscomct2.ocx

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
MERHABA

Başka başlık bulamadığım için direkt olarak sorun olan denetimin adını yazdım.

Efendim yapmış olduğum uygulamada yukarıdaki DTPicker1 (mscomct2.ocx) aşağı açılan tarih denetimini kullanıyorum.
Dosyayı server üzerine koydum ve kullanacak arkadaşa kısayol yaptım
ama bu DTPicker1 ile alakalı olarak hata verdi. Bende dosyayı System32 altından alıp arkadaşın makinesine kopyaladım.
Uygulamayı açıp form üzerine bu denetimi yerleştirmek istediğimde listede bulamıyorum. Bu denetimi listeye nasıl getiririm.
Bu makinede Office 2000 kurulu. Eğer 2000 bu denetimi kullanamıyorsa yerine hangi denetimi kullanabilirim.
Yardımlarınızı rica ediyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Denetimin ocx dosyasını birde regsvr32.exe dosyasının üzerine fare ile taşıyarak tanıtım işlemini tamamlayın. Yada Başlat-çalıştıra aşağıdaki gibi yazıp tamam butonuna basın.

regsvr32.exe mscomct2.ocx

Bu işlemden sonra otomatikman yüklenmemiş ise tools-references penceresindeki browse butonu ile yükleme yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Denetimin ocx dosyasını birde regsvr32.exe dosyasının üzerine fare ile taşıyarak tanıtım işlemini tamamlayın. Yada Başlat-çalıştıra aşağıdaki gibi yazıp tamam butonuna basın.

regsvr32.exe mscomct2.ocx

Bu işlemden sonra otomatikman yüklenmemiş ise tools-references penceresindeki browse butonu ile yükleme yapabilirsiniz.
Hocam "mscomct2.ocx" modülü yüklendi, ancak DllRegisterServer Çağrısı 0x8002801 c hata kodu ile başarısız oldu" ne anlama geliyor?