Mouse ikonu

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese merhaba!!! değerli arkadaşlar internetten indirdiğim ekteki klasörde bulunan resimleri userform üzerindeki nesnelerde mouseıcon olarak nasıl kullanabilirim? bu resimleri ne olarak kaydetmeliyim ki mouseicon özelliğinde kullanabileyim?
Not:aynı resimleri nesnelerin pıcture özelliğinde JPEG 'ye çevirmek sureti ile kullanabilmekteyim.
saygılar!!!

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba
Uzantısı .ico veya .cur olarak kullanabilirsiniz.
Bunun için ben webden bir program yardımıyla hazırlamıştım.
Arama yaparsanız ücretsiz programlar var.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhaba sayın Mahir bey!!! ilginiz için teşekkürlerimi arz ederim.tavsiyenizi dikkate alıp araştırma yapmaktayım önereceğiniz program var ise paylaşır iseniz minnettar olurum saygılar!!!

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba
Programın ismi aklımda değil. Forumda işlenmiş konu var sanırım. Link bulmaya çalışacağım.
İş yerinde olduğum için şu an programı ve ismini bulmam zor gibi.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
en fazla 30*30 olmak uzere resimlerinizin uzantisini ico olarak degistirirseniz kullanabilirsiniz ki ornek bir taneye baktim kucuktu..

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhaba
Programın ismi aklımda değil. Forumda işlenmiş konu var sanırım. Link bulmaya çalışacağım.
İş yerinde olduğum için şu an programı ve ismini bulmam zor gibi.
Sayın Mahir bey!!! takibe devam edeceğim bu arada araştırmaya da devam etmekteyim. saygılar!!!
Sayın Mustafa Bey!!! ilginiz için şükranlarımı arz ederim.saygılar!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
merhaba!!! mouseicon olarak belirlemek için denediğimde invalid picture diye ikaz almaktayım,acaba vba editöründen herhangi bir işlem yapmam gerekiyormu? saygılar!!!
Not:
ekran görüntüsünü ekledim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Merhaba!!! Sayın Security yapmak istediğim tam olarak eklediğiniz dosyadaki gibi,dosyanızdaki icon şeklinide kullanacağım daha farklı ikon şekilleride kullanacağım

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Halit Bey!!! güzel bir çalışma ve paylaştığınız için şükranlarımı arz ederim.icon oluşturma işini öğrenmenin bir yolu olsa... bir siteden indirdiğim çok sayıda resim var ve ben bunları ikon a çevirmek istiyorum,hatta bu konu ile ilgili mouse ikonu başlığı ile bir konuda açtım değerli yorum ve yöntemleri izlemekte ve uygulamaya çalışmaktayım.sizinde bir tavsiyeniz olur ise minnettar olurum. saygılar!!!

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın Halit Bey!!! güzel bir çalışma ve paylaştığınız için şükranlarımı arz ederim.icon oluşturma işini öğrenmenin bir yolu olsa... bir siteden indirdiğim çok sayıda resim var ve ben bunları ikon a çevirmek istiyorum,hatta bu konu ile ilgili mouse ikonu başlığı ile bir konuda açtım değerli yorum ve yöntemleri izlemekte ve uygulamaya çalışmaktayım.sizinde bir tavsiyeniz olur ise minnettar olurum. saygılar!!!
Aşağıdaki siteden indirdiğim dosyada denedim bmp uzantılı resim dosyalarını ico uzantılı ikonlara danüştürüyor.

Yapmanız gereken dosyayı kurduktan sonra yukarıdaki menülerden
file/open/ilgili klasörden resim dosyasını seçmen

http://www.inndir.com/Imagicon-44881p.html

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Halit bey!!! problem çözüme kavuştu çok teşekkür ederim.yanlız küçük bir ricam daha olacaktı,o da şudur: oluşturduğumuz bu ikonların altına isim nasıl yazabiliriz? yazdığımız isim yada not da ikon ile beraber hareket edecek.saygı ve şükranlarımı sunarım!!!

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Bmp Resim uzantılı dosyasını mause ile sağ klik yap birlikte aç paint seç ve oradan menulerden A simgesini tıkla sonrada mause ile resimin uzerine sürükle bu açılan nesneye yazı yazabilirsiniz.

Daha sonra ico uzantıya çevirirsiniz.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın Ayşavkı:

Konu bütünlüğü bozulmaması mesejlarınızı burada birleştirdim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Halit Bey!!! sayenizde bir çok yeni bilgi edindim.emek ve bilgilerinizi paylaştığınız için şükranlarımı arz eder saygılar sunarım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Halit Bey!!! affınıza sığınarak bir maruzatım olacaktı;o da şudur, paint ten bmp uzantılı yaptığımız resmi ikon a çevirdiğimiz vakit beyaz olan arka planı nasıl kaldıra biliriz acaba? ikon yaptığım bir resmin görüntüsü sayin security' nin 8 nolu mesajındaki gibi nasıl yapılabilir? ikona çevirdiğim bir resmin görüntüsünü ekte sunuyorum.saygılar!!!.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Evde diz üstü kullanıyorum
microsoft office picture manager

proğramıyla arka plan rengini değiştirebilirsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Halit bey!! sanırım eksik ifade ettim ben arka plan istemiyorum.sizin takvim çalışmanızda kullandığınız günler üzerine geldiğinizde imlecin aldığı el işareti gibi olsun istiyorum.yani nesnenin üzerine imleci getirdiğimde imleç el işareti şekline dönüşsün.önceki mesajımda da görüldüğü üzre nesnenin üzerine geldiğim zaman el işareti beyaz (arka plan diye adlandırdım ama) zemin ile beraber değişiyor.saygılar!!!

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Sayın Halit bey!!! takvim çalışmanızda sayfa üzerindeki takvim komut butonlarının üzerine imleci getirdiğiniz vakit imlecin aldığı şekildeki gibi ikon yapmak istemekteyim.Saygılar