Microsoft 365 Excel "İşlev Çevirmeni" sorunu

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2027
Değerli Dostlar,

"EKLENTİ HATASI Maalesef bu eklentiyi yükleyemiyoruz" iletisi alıyorum.

Bu sürümü kullanan üyelerden, aynı iletiyi alanlar var mı?

Bilgilerinize sunarım.

Saygılar,
Selim

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Excel'deki "İşlev Çevirmeni" eklentisinin yüklenememesi genellikle sistemsel veya bağlantı kaynaklı bir engelden kaynaklanır. Yani eklentinin kendisi bozuk değil—ama Excel onu çalıştırmak için gereken ortamı bulamıyor olabilir.

Ofis365 için öncelikli olarak Dosya > Hesap > Güncelleme Seçenekleri > Şimdi Güncelle adımlarını izleyin.Sürümünüz güncel ise
Wef Klasörünü Temizleyin şöyle ;

Tüm Office uygulamalarını kapatın. Dosya Gezgini’ne %LOCALAPPDATA%\Microsoft\Office\16.0\Wef yazın.
Bu klasördeki tüm alt klasörleri silin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

veya eklentinizi yeniden yükleyiniz Ekle > Eklentileri Al > “İşlev Çevirmeni” araması yapın. Eklentiyi yüklemeyi tekrar deneyin.

Excel eklentileri WebView2 bileşenini kullanır.Kuurlumu kontrolediniz

Excel dil ayarlarını gözden geçiriniz “Görüntüleme Dili” ve “Düzenleme Dili” olarak Türkçe seçiliyse, bazen eklenti İngilizce arayüz gerektirebilir.
Geçici olarak İngilizce’ye çevirip eklentiyi yüklemeyi dene.

Yine denetim masasından proğram ekle/kaldırdan 365 i bulunuz Sağ tıklayıp değiştiri seçiniz gelecek ekranımızda Hızlı onarım veya çevrimiçi onarımı deneyiniz.Buda etkili çözümlerden biridir

Bunlarda çözüm olmaz ise Denetim masası üzerinden 365'i kaldırın .365 hesabınıza girerek yeniden yükleme yapmayı deneyiniz.

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2027
Sayın muhasebeciyiz,

Dikkat ediyorum. Her üyeye, çok ayrıntılı bilgi vermektesiniz. Verdiğiniz bu detaylı bilgi için size teşekkür ederim.
Rabbim sizden razı olsun. Yazdıklarınızı uygulayacağım.

Yukarıdaki iletimi; Office 365 Excel'i kullanan üyelerin de, aynı hatayı alıp, almadığını öğrenmek için yazdım.

Selam ve sevgiler.

Saygılar
Selim

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2027
Değerli Üstatlar,

Sayın muhasebeciyiz'in detaylı açıklamalarından yararlanarak, yaptığım düzenlemeler sonrasında ; aşağıdaki resimlerde de görüleceği gibi
gerek Türkçe ve gerekse İngilizce sürümlerinde de "İŞLEV HATASI. Maalesef Eklentiyi yükleyemiyoruz" mesajını" almaktayım.

Türkçe ve İngilizce Office 365 (excel ve word kullanan) üyelerden, "yukarıdaki hata iletisini alanlar var mı?

Ekli dosyalar

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Hem Türkçe hem İngilizce Office 365 sürümlerinde, özellikle Functions Translator (İşlev Çevirmeni) eklentisiyle ilgili olarak bu tür “Eklenti Hatası” mesajı yaygın şekilde rapor edilmiş durumda

Bu konunun yaygınlığını görmek ve kullanıcı deneyimlerini incelemek için aşağıdaki anahtar kelimelerle arama yapmanızı öneririm:

Functions Translator add-in error
Excel Functions Translator not loading
İşlev Çevirmeni eklenti hatası
Office 365 eklenti yüklenemiyor
Functions Translator "FUNCTIONAL ERROR"

Bu aramalar sizi doğrudan sorunun tartışıldığı sayfalara yönlendirecektir. Bu linkler, sorunun sadece sizin yaşadığınız bir durum olmadığını ve birçok kullanıcı tarafından rapor edildiğini doğrulamanızı sağlayacaktır.

Kullanıcıların yaşadığı ortak sorunlar:
  • Eklenti yüklenemiyor ve “Yeniden Dene” seçeneği işe yaramıyor.
  • İnternet bağlantısı aktif olmasına rağmen hata devam ediyor.
  • Özellikle kurumsal veya üniversite hesaplarında erişim kısıtlamaları olabiliyor.
  • Bazı durumlarda güvenlik duvarı (firewall) veya ağ politikaları eklentinin yüklenmesini engelliyor.
Önerilen çözümler:
  • Office uygulamalarını kapatıp, şu klasörü silmek: %LOCALAPPDATA%\Microsoft\Office\16.0\Wef Ardından bilgisayarı yeniden başlatıp eklentiyi tekrar yüklemek öneriliyor.
  • Office’in en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun: Dosya > Hesap > Güncelleme Seçenekleri > Şimdi Güncelle yolunu izleyin.
  • Kurumsal ağdaysanız, sistem yöneticinizle iletişime geçerek eklenti erişim izinlerini kontrol ettirin.

Önceki önerdiğim adımları denemenize rağmen sorunun devam etmesi can sıkıcı bir durum. Yüklediğiniz resimleri inceledim ve hata mesajının hem Türkçe hem de İngilizce Office 365 sürümlerinde, Functions Translator (İşlev Çevirmeni) eklentisiyle ilgili olduğunu görüyorum. Bu, sorunun temel bir uyumsuzluktan veya daha derin bir sistem ayarından kaynaklandığını gösteriyor.

Daha önce önerdiğim önbellek temizleme ve Office onarma adımları, bu tür sorunların büyük bir kısmını çözse de, bazı durumlarda bu hata mesajı kalıcı olabiliyor. Bu, genellikle aşağıdaki daha karmaşık sebeplerden birine işaret eder:

Ağ veya Proxy Ayarları: Şirketinizin veya okulunuzun ağı, eklentinin Microsoft sunucularından yüklenmesi için gerekli olan belirli bir URL'yi veya portu engelliyor olabilir. Bu, sıkça karşılaşılan bir durumdur ve BT departmanınızın müdahalesini gerektirebilir.

Office Lisans ve Kurumsal Hesabı Sorunları: Kullandığınız Office 365 lisansı veya kurumsal hesabınızla ilgili bir sınırlama olabilir. Bu tür eklentilerin yüklenmesi için belirli bir yönetici izni gerekebilir.

Office Yapılandırma Dosyaları: Nadiren de olsa, Office'in ana yapılandırma dosyalarında (registry) bir bozulma meydana gelmiş olabilir.

Kesin Çözüm İçin Ek Adımlar

Aşağıdaki adımları, önceki denemelerinizden bağımsız olarak tekrar denemenizi öneririm. Bu adımlar, sorunu tamamen ortadan kaldırmaya odaklanmıştır.
  1. Office'i Tamamen Kaldırın ve Yeniden Kurun: Bu, sorunu çözmenin en garantili yoludur.
  2. İlk olarak, Denetim Masası'ndan Microsoft Office 365 uygulamasını normal yollarla kaldırın.
    Kaldırma işlemi bittikten sonra, Microsoft'un Office kaldırma aracını (Microsoft Support and Recovery Assistant) kullanarak Office'in kalan tüm dosyalarını ve kayıt defteri girişlerini temizleyin. Bu araç, elle kaldırılamayan kalıntıları silmek için tasarlanmıştır. Aracı buradan indirebilirsiniz:

3. Microsoft Office Kaldırma Aracı: https://support.microsoft.com/tr-tr/office/microsoft-365-i-bilgisayardan-kaldırma-9dd49b83-264a-477a-8fcc-2fdf5dbf61d8
    Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    Office 365 hesabınızla giriş yaparak Office'i yeniden indirin ve kurun.

4. Güvenlik Duvarı ve Proxy Kontrolü (Kurumsal Ortam İçin): Eğer bir okul veya şirket ağındaysanız, BT departmanınızdan destek istemeniz gerekecektir. Onlara, Functions Translator eklentisinin yüklenmesi sırasında "İŞLEV HATASI" aldığınızı ve ağ üzerinden Office 365 eklenti sunucularına erişim sorunu olabileceğinden şüphelendiğinizi söyleyin.
Bu adımlar, sorununuzu kalıcı olarak çözmesi gerekir. Özellikle ikinci adım, Office'in temiz bir şekilde yeniden kurulmasını sağlayarak, önceki yüklemelerden kaynaklanan tüm sorunları ortadan kaldırır. Bu süreç biraz zaman alabilir ancak genellikle kesin sonuç vermesi gerekir

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
29-05-2027
Sayın Muhasebeciyiz,

Yaşım 80'e yaklaştı. Sizi heyecanla izleyenlerdenim. Yüreğinizin sevgi dolu oluşu, yardım severliğiniz ve yol göstericiliğiniz nedeniyle size sevgi saygı duymaktayım.

Rabbim sizi her türlü kötülüklerden korusun, sağlığınız ve neşeniz yerinde olsun. Her şey o güzel gönlünüzce olsun.

Saygılar,
Selim