metin halindeki hücre koordinatını link e çevirme

Excel Vers. ve Dili
365 (2016) Türkçe
Merhaba,

C1 hücresinde; =BÜYÜKHARF('LST-01'!$B$15) formülü var.

P38 hücresinde; =PARÇAAL(FORMÜLMETNİ(C1);BUL("(";FORMÜLMETNİ(C1);1)+1;BUL(")";FORMÜLMETNİ(C1);1)-(BUL("(";FORMÜLMETNİ(C1);1)+1))

formülü var.

sonuç; P38 hücresinde " 'LST-01'!$B$15 " yazıyor.

Soru;

P38 hücresinin değerini ('LST-01'!$B$15) link olarak başka bir formüle nasıl entegre ederim.

Yada P38 hücresinin 'LST-01'!$B$15 hücresinin değerini yazmasını nasıl sağlarım.

Dikkat: P38 hücresine ='LST-01'!$B$15 yazamam, çünkü yaklaşık 150 sayfada aynı işlemi yapacağımdan dolayı sabit bir formül ile çözüme ulaşmalıyım.

Değeri yazılacak linkin her sayfadaki C1 hücresindeki formülden alınması lazım.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
forumda tam istediğin işi yapan, arama sonucunun hangi sayfada olduğuna göre aranan kelimeyi link haline dönüştüren bir excel dosyası vardı ama konuyu hatırlayamadım :(

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
A1 hücresinin içine, P38 hücresi içindeki formata uygun veriyi (sayfa2!a1) link olarak ekler.
Kod:
Sayfa1.Hyperlinks.Add Anchor:=Sheets("Sayfa1").Range("A1"), Address:="", _
SubAddress:=Sayfa1.Range("P38").Value , TextToDisplay:="Git", ScreenTip:="Link"

Excel Vers. ve Dili
365 (2016) Türkçe
A1 hücresinin içine, P38 hücresi içindeki formata uygun veriyi (sayfa2!a1) link olarak ekler.
Kod:
Sayfa1.Hyperlinks.Add Anchor:=Sheets("Sayfa1").Range("A1"), Address:="", _
SubAddress:=Sayfa1.Range("P38").Value , TextToDisplay:="Git", ScreenTip:="Link"
Teşekkürler,

Ancak macro haricinde, formül yada hücre biçimlendirmesi gibi bir yöntem kullanılması lazım.

Excel Vers. ve Dili
365 (2016) Türkçe
Exceli biraz daha öğrendim :)

Sorularıma yanıtı kendim buldum;

1. P38 hücresinin 'LST-01'!$B$15 hücresinin değerini yazmasını nasıl sağlarım.

DOLAYLI(PARÇAAL(FORMÜLMETNİ(C1);BUL("(";FORMÜLMETNİ(C1);1)+1;BUL(")";FORMÜLMETNİ(C1);1)-(BUL("(";FORMÜLMETNİ(C1);1)+1));DOĞRU)

yazdığımda 'LST-01'!$B$15 yerine hücrenin değerini yazdı.

2. P38 hücresinin değerini ('LST-01'!$B$15) link olarak başka bir formüle nasıl entegre ederim.

Yukarıdaki formülü herhangi bir formülün içine dahil ettiğimde link gibi işlev görüyor.

DOLAYLI fonksiyonu benim işimi görüyormuş.

Aynı derdi olan arkadaşlar için dolaylı fonksiyonu için kısa bir açıklamayı alıntı olarak ekliyorum.

Herkese kolay gelsin.

DOLAYLI: Metin dizesiyle belirlenen başvuruyu verir. Başvurular, içerikleri görüntülenmek üzere derhal değerlendirilir. Formülün kendisini değiştirmeden formül içindeki hücre başvurusunu değiştirmek isterseniz, DOLAYLI fonksiyonunu kullanın.