• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ve VBa kullandığımda süz çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
ms office excell 2003 -2007
Arkadaşlar excel dosyamda makro ve vba kodları kulladığım zaman filtrele olayı çalışmıyor. Kodlamada baktım her hangi bir locked yok.

Filtre satırım A5:G5 arası.

ne önerirsiniz. İyi günler

Dosya ekte mecvuttur bi bakabilirmisin. İyi günler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar excel dosyamda makro ve vba kodları kulladığım zaman filtrele olayı çalışmıyor. Kodlamada baktım her hangi bir locked yok.

Filtre satırım A5:G5 arası.

ne önerirsiniz. İyi günler

Bu kodlar dosyanızda. Ve makroyu çalıştırdığınızda sayfa koruma altına alınıyor.

Sub Lock_Tıklat()
ActiveSheet.Unprotect 3645
Range("A3:A65536").Locked = True
Range("B3:B65536").Locked = True
Range("C3:C65536").Locked = True
Range("D3:D65536").Locked = True
Range("E3:E65536").Locked = True
Range("F3:F65536").Locked = True
Range("G3:G65536").Locked = True

ActiveSheet.Protect 3645
Dim sifrem
Dim bak1, bak2 As String
bak1 = "1"
bak2 = "2"
sifrem = InputBox("Lütfen şifreyi giriniz.", "Şifre")
Select Case sifrem
Case bak1
Range("A3:G65536").Locked = False
ActiveSheet.Protect 3645
Case bak2
Range("A3:G65536").Locked = False
ActiveSheet.Protect 3645
Case Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz......!veya yetkiniz yok.!"
End Select
End Sub

Sayfanın korumasını kaldırdığınızda., Filtre aktif hale gelir.

Koruma şifresi de 3645'dir.

.

yurttas bey,

dosyamı salt okunur yapmam gerekli çünkü departmanda çalışsan arkadaşların bazılarına tam yetki vereceğim kodlamadaki gibi bak1=1 ve bak2=2. Makroyu çalıştırdığımız giriş şifresini bilmeyen arkadaşlar sadece dosyayı okuyabilecek. onun için koruma koydum sayfaya.

peki şunu yapabiliyormuyuz.

ActiveSheet.Unprotect.Cells(A3:G3) 3645 gibi anlatmak istediğim filtrele bölümünü korumasın ama diğer alanların değiştirilmesine şifre olmadan izin vermesin. teşekkür ederim.

Yurttas bey,

Dim tarih As Date
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)

If Target.Column = 6 Then
Range("G3:G1048576").Locked = False
ActiveSheet.Protect 3645
tarih = Date
Cells(Target.Row, 7).Value = Str(Day(tarih)) & "/" & Str(Month(tarih)) & "/" & Str(Year(tarih))
Range("G3:G1048576").Locked = True
ActiveSheet.Protect 3645
End If
End Sub

olayında sadece tarih değişkenini aldırabildim aynı hücreye saati nasıl aldırabilirim. 6. sutuna girdiğinde otomatikman 7. sutunun karşılklı hücresi otomatik tarih yazıyor bu kodu yazdım ama oraya saati aldıramadım. Var mı bi fikrin.

Dosyanıza bir uygulama yaptım.

Bunu ekte gönderiyorum.

Bu uygulamada, şifre koruma altına alınrken kullanıcı tarafından istenilen şifre verebilmekte, ancak korumayı kaldırmak istediğinde aynı şifreyi girmek zorundadır.

Şifre her koruma altına alınmak istenildiğinde, şifre değiştirilebilinmektedir.

Ayrıca Kitapta yer alan tüm toptan sayfalar koruma altına alınıyor veya toptan korumaları kaldırılıyor.

Bir deneyin.

.

Ekli dosyalar

Üstadım teşekkür ederim ama tam istediğim bu değildi. Şöyle izah edeyim.
A,B,C adında üç kullanıcı var A, B kullanıcısı bu dosyayı istediği gibi değiştirebilir ama C kullanıcısı sadece süzdürme işini yapacak ve salt okunur olacak dosya.

ben süzdürme işi olmadan dosyayı şifreye göre kilitledim. sizin yolladığınız belgede adam koruma kaldır desede şifreyi bilmeden kaldıramıyacak buna okey ama adam bu arada süzdürme de yapamıyacak.

Arkadaşlar tüm sayfayı koruyan vba kodu ActiveSheet.Unprotect şifre olarakda 123 verdim ActiveSheet.Unprotect 123 bu kod tüm sayfayı koruyor ben sadece belirli hücreleri korumasını istiyorum. Aktif sayfada A3:A65536 - B3:B65536 aralığını koruyacak A2,B2,C2........S2 ye kadar olan filtreleri engellemeyecek bi çözüm arıyorum.

Arkadaşlar tüm sayfayı koruyan vba kodu ActiveSheet.Unprotect şifre olarakda 123 verdim ActiveSheet.Unprotect 123 bu kod tüm sayfayı koruyor ben sadece belirli hücreleri korumasını istiyorum. Aktif sayfada A3:A65536 - B3:B65536 aralığını koruyacak A2,B2,C2........S2 ye kadar olan filtreleri engellemeyecek bi çözüm arıyorum.

Dosyanız ekte olmuş mu?

.

Ekli dosyalar

Üstadım teşekkür ederim. İstediğimin tamamen aynısı olarak yapmışsın ellerin dert görmesin.

Üstadım ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Teşekkür ederim

Sorman gereken bir olay daha var. Ben bu dosyanın bi benzerini başka bir dosyaya da uyguladım fakat benim süz yine çalışmıyor. Burada bana yaptığınız işlemleri zahmet olmazsa anlatırmısınız. Uygulamaya çalıştığım dosya ekte mevcuttur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sorman gereken bir olay daha var. Ben bu dosyanın bi benzerini başka bir dosyaya da uyguladım fakat benim süz yine çalışmıyor. Burada bana yaptığınız işlemleri zahmet olmazsa anlatırmısınız. Uygulamaya çalıştığım dosya ekte mevcuttur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Dosyanız ekte.

1. Önce elle alanınızı son satıra kadar Locked olan kutusunu işaretsiz hale getirin.

2. ThisWorkbook kodlarına bakın.

.

Ekli dosyalar

Geri