HücrelereFısıldayanAdam
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2021 Türkçe (x64)
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 09-02-2027
Elimde text verilerinde, her bir satırda kaç adet kasten kirletilmiş kelime olduğunu yazdırabilecek bir makroya ihtiyacım var.
Veriler aşağıdaki örneklerdeki gibi, tamamı büyük harf olup, A sütununda yer alıyor. (serbest metin alanı)
Textin içinde, başında veya sonunda olmak üzere; alfanümerik (harf veya sayı) olmayan karakterlerin kullanıldığı veriler var.
Her bir sütunun karşısına böyle bir veri kirliliği var ise, kirletme bulunnan kelime sayısını B sütununa yazdırmak istiyorum.
Ancak bu özel karakterlerin kullanıldığı kelimede en az 3 harf bulunmuyorsa, bunlar kirletilmiş veri değil, normal bir metin/seri no vb olarak algılanmalı.
1 KELİMESİ KİRLETİLMİŞ OLANLARA ÖRNEKLER
AYIKLAMA Ç/İPİ
K.ALIP
BAYAN GÖML}EK
TANK TEMİZLEME MAKİN-ESİ
FİT.DOK.KUMAŞ BIAX80-0-2540MM-2
REÇİN_E
OPTİK SENSÖR}
%100 POLYESTER DOKUMA KUMAŞ (AĞARTILMIŞ)/ BOYASIZ (25.102,00 METRE)
2 KELİMESİ KİRLETİLMİŞ OLANLARA ÖRNEKLER
BASKI SİLİ}NDİRİ PAR*ÇASI
[4]BAKIR II SÜLFAT G-ÖZTAŞI\*
KİRLETME YOK olanlara örnekler:
504 ADET ENDÜSTRİYEL STRECH FİLM
KANAT TAŞIMA PLATFORMU
80-0-2540MM-2
100.000 ADET 50MT HORTUM
Veriler aşağıdaki örneklerdeki gibi, tamamı büyük harf olup, A sütununda yer alıyor. (serbest metin alanı)
Textin içinde, başında veya sonunda olmak üzere; alfanümerik (harf veya sayı) olmayan karakterlerin kullanıldığı veriler var.
Her bir sütunun karşısına böyle bir veri kirliliği var ise, kirletme bulunnan kelime sayısını B sütununa yazdırmak istiyorum.
Ancak bu özel karakterlerin kullanıldığı kelimede en az 3 harf bulunmuyorsa, bunlar kirletilmiş veri değil, normal bir metin/seri no vb olarak algılanmalı.
1 KELİMESİ KİRLETİLMİŞ OLANLARA ÖRNEKLER
AYIKLAMA Ç/İPİ
K.ALIP
BAYAN GÖML}EK
TANK TEMİZLEME MAKİN-ESİ
FİT.DOK.KUMAŞ BIAX80-0-2540MM-2
REÇİN_E
OPTİK SENSÖR}
%100 POLYESTER DOKUMA KUMAŞ (AĞARTILMIŞ)/ BOYASIZ (25.102,00 METRE)
2 KELİMESİ KİRLETİLMİŞ OLANLARA ÖRNEKLER
BASKI SİLİ}NDİRİ PAR*ÇASI
[4]BAKIR II SÜLFAT G-ÖZTAŞI\*
KİRLETME YOK olanlara örnekler:
504 ADET ENDÜSTRİYEL STRECH FİLM
KANAT TAŞIMA PLATFORMU
80-0-2540MM-2
100.000 ADET 50MT HORTUM