osm87
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2003-2007-2010 türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 17-06-2025
Arkadaşlar merhabalar, aradığım şeyi forumda aratarak bulamadım olur mu onuda bilmiyorum ama olursa işimizi çok kolaylaştıracak. Çalıştığım iş yerinde sistemler gidip geldiğinde nokta vuruşlu yazıcılar sistem üzerinden aktif olmuyor. Yazıcıları 3270 ekranından Tek tek giriş yaparak aktif hale getiriyoruz. Mouse ve klavye hareketlerini kaydeden ve uygulayan programları güvenlik nedeniyle kurmamıza izin verilmiyor. Excel ile programı bulduğum bir kod ile buton atayarak çalıştırıyorum. Program çalıştıktan sonra klavyeden sırasıyla "g" , "enter", "pausebreak", "c","e", "s", "n", (cesn yazıp entera basacak) "enter", "(" (aç paranteze basacak), "s", "enter", "tab tuşu", "aşağı ok tuşu", "sağ ok tuşu", "enter", "sol ok tuşu" ... bu işlemleri yaparak 1 yazıcı aktif hale getiriliyor. Yüzlerce yazıcı var işkence haline dönüşüyor vaktimizi çok alıyor. Bu işlem exceldeki bir botona atadığım makro ile çalışması gerekiyor. Butona bastığımda program açılacak ve sırasıyla tuş kombinasyonunu yapacak böyle bir işlem olmuyorsa satırlara basacağı tuşu yazıp kopyala diyerek programı alt + tab ile geçip yapıştır gibi bir şeyde olabilir belki. Olabilirliğini bilemediğim için fikir yürütüyorum ustalardan yardım istiyorum. Kendinize iyi bakın hoşçakalın.