• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro İle İsim ve Telefon Numarası Çekmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
İyi günler, bir firmada satış departmanı yöneticisi olarak çalışıyorum.

Excelde normal bir il ilçe temsilci listemiz var

lakin yeni bir format geliştirdik türkiyedeki tüm ilçelerin adını yazdığı bir liste bu.

bundan sonra o listeyi kullanıp temsilcimizin olmadığı ilçeleri de görmek istiyoruz.

eski dosyada ilçe adına göre veriyi KESİP yeni dosyadaki ilçe adının karşısına o ilçedeki temsilcimizi ve numarasını yazacak bir makro istiyorum.

Yeni eski dosyada ankara - çankaya nin yanında hakkı bafraslı yazıyorsa

yeni dosyada çankaya'nın karşısına hakkı bafralı ve telefon numarasını yazacak

ÖZELLİKLE KESİLMESİNİ İSTEMEMİN SEBEBİ İSE BİZİM ESKİ LİSTEMİZDE BAZI SEMTLERDE VAR AMA YENİ LİSTEDE SADECE İLÇELER VAR KESTİKTEN SONRA KALAN SEMT TEMSİLCİLERİMİZİ ELLE KENDİM EN ALTINA EKLEYECEĞİM.

bu şekilde bir makro yazılabilir mi yardımcı olabilir misiniz ?

Dosyalar

Selamlar.. Örnek Dosyanızı Eklerseniz Makro kodunu ekleyip size yollayabiliriz... Yukarda "Dosyalar" Komutunu tıklayınca kurum internetim ilgili sayfayı açmıyor..

Merhaba benimde bir problemim var gelismis filtreyi makro ile butona koymak istiyorum fakat bi turlu yapamadim aramada sayfasinda istedigim kriterleri girince liste sayfasindaki verileri filtrelemesini istiyorum dosyayi ekte mevcuttur yardimci olabilirseniz cok sevinirim

Ekli dosyalar

Selamlar..

İndirme bağlantısı
https://we.tl/t-Y0DP14Tdsr

Yukardaki bağlantıyıda açamıyorum. Kurum İnternetim bu bağlantıyı açmıyor. Dosyanıza ulaşamıyorum şu an. Başka çözüm bulamazsak dosyayı indirmeyi başarabilen diğer forum üyesi arkadaşlar belki çözüm bulabilirler sorununuza :)

İndirme bağlantısı

Çok teşekkür ederim

İki dosyanız da aynı anda açık olsun
Eski dosyanızdaki sayfanızın adına (sekmesine) sağ tıklayıp Taşı veya kopyala deyin
Açılan ekranda yeni dosyanızı seçin ve işlemi tamamlayın
İki sayfanız da aynı dosyaya gelmiş oldu.
Bu dosyada eski dosyanızdan gelen sayfanın adını Eski yeni sayfanın adını ise Yeni yapın.
Alt+F11 yapın ve VBA penceresini açın
Açılan sayfada Insert menüsüne tıklayıp Module'yi seçin
Aşağıdaki kodları kopyalayıp açılan sayfaya yapıştırın:

Kod:
Sub eskiyeni()
Application.ScreenUpdating = False
Set s1 = Sheets("Eski")
Set s2 = Sheets("Yeni")
sone = s1.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
sony = s2.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
For eski = 2 To sone
    For yeni = 2 To sony
        If s1.Cells(eski, "A") = s2.Cells(yeni, "A") And s1.Cells(eski, "B") = s2.Cells(yeni, "C") Then
            s2.Cells(yeni, "D") = s1.Cells(eski, "C")
            s2.Cells(yeni, "E") = s1.Cells(eski, "D")
            s2.Cells(yeni, "F") = s1.Cells(eski, "E")
            GoTo 10
        End If
    Next
10:
Next
Application.ScreenUpdating = False
s2.Activate
MsgBox "İşlem Tamamlanmıştır!"
End Sub
Herhangi bir sayfaya bir resim/nesne/düğme ekleyin
Eklenen resme/nesneye/düğmeye sağ tıklayıp makro ata deyin
Açılan ekranda eskiyeni makrosunu seçip işlemi tamamlayın.
Bu resme/nesneye/düğmeye tıkladığınızda makro çalışacak ve aktarım işlemini yapacaktır.
Bilgisayar hızınıza ve veri çokluğuna göre işlem uzun sürebilir. İşlem tamamlandı mesajını bekleyin.

Selamlar..

İndirme bağlantısı

Yukardaki bağlantıyıda açamıyorum. Kurum İnternetim bu bağlantıyı açmıyor. Dosyanıza ulaşamıyorum şu an. Başka çözüm bulamazsak dosyayı indirmeyi başarabilen diğer forum üyesi arkadaşlar belki çözüm bulabilirler sorununuza :)

Buyrun arkadaşın örnek dosyası.

Ekli dosyalar

Merhaba benimde bir problemim var gelismis filtreyi makro ile butona koymak istiyorum fakat bi turlu yapamadim aramada sayfasinda istedigim kriterleri girince liste sayfasindaki verileri filtrelemesini istiyorum dosyayi ekte mevcuttur yardimci olabilirseniz cok sevinirim

Hazırlanmış Dosyanız Ek'tedir... Selamlar...

Ekli dosyalar

Geri