İyi günler, bir firmada satış departmanı yöneticisi olarak çalışıyorum.
Excelde normal bir il ilçe temsilci listemiz var
lakin yeni bir format geliştirdik türkiyedeki tüm ilçelerin adını yazdığı bir liste bu.
bundan sonra o listeyi kullanıp temsilcimizin olmadığı ilçeleri de görmek istiyoruz.
eski dosyada ilçe adına göre veriyi KESİP yeni dosyadaki ilçe adının karşısına o ilçedeki temsilcimizi ve numarasını yazacak bir makro istiyorum.
Yeni eski dosyada ankara - çankaya nin yanında hakkı bafraslı yazıyorsa
yeni dosyada çankaya'nın karşısına hakkı bafralı ve telefon numarasını yazacak
ÖZELLİKLE KESİLMESİNİ İSTEMEMİN SEBEBİ İSE BİZİM ESKİ LİSTEMİZDE BAZI SEMTLERDE VAR AMA YENİ LİSTEDE SADECE İLÇELER VAR KESTİKTEN SONRA KALAN SEMT TEMSİLCİLERİMİZİ ELLE KENDİM EN ALTINA EKLEYECEĞİM.
bu şekilde bir makro yazılabilir mi yardımcı olabilir misiniz ?
Dosyalar
Excelde normal bir il ilçe temsilci listemiz var
lakin yeni bir format geliştirdik türkiyedeki tüm ilçelerin adını yazdığı bir liste bu.
bundan sonra o listeyi kullanıp temsilcimizin olmadığı ilçeleri de görmek istiyoruz.
eski dosyada ilçe adına göre veriyi KESİP yeni dosyadaki ilçe adının karşısına o ilçedeki temsilcimizi ve numarasını yazacak bir makro istiyorum.
Yeni eski dosyada ankara - çankaya nin yanında hakkı bafraslı yazıyorsa
yeni dosyada çankaya'nın karşısına hakkı bafralı ve telefon numarasını yazacak
ÖZELLİKLE KESİLMESİNİ İSTEMEMİN SEBEBİ İSE BİZİM ESKİ LİSTEMİZDE BAZI SEMTLERDE VAR AMA YENİ LİSTEDE SADECE İLÇELER VAR KESTİKTEN SONRA KALAN SEMT TEMSİLCİLERİMİZİ ELLE KENDİM EN ALTINA EKLEYECEĞİM.
bu şekilde bir makro yazılabilir mi yardımcı olabilir misiniz ?
Dosyalar