- Excel Vers. ve Dili
- 2010 türkçe
Öncelikle merhabalar üstadlarım aşağıdaki makro koduyla çalışma sayfamdan çıkış yaparken pc de belittiğim farklı bir yere yedekliyorum ve buna ek olarak bu dosya içerisinde seçeceğim birkaç sayfanın dolu olan tüm hücrelerinin de bu çıkış işlemi sırasında kilitlenmesini istiyorum kaydet ve çık butonuna bastığımda önce seçtiğim sayfalardaki dolu olan tüm hücreleri kilitleyecek sonra kaydedip yedekleme işlemini yapacak. bide aklıma takılan bişey var eğer bu dosyayı makro ile kilitlersem şifresi ne olacak onu kim belirleyecek gibi daha bi dünya soru var ama neyse nasipse bi başlayalım sonu gelir inşallah.örnek dosya eklemek isterdim ama ekleyemiyorum altın üyelik diye bişey çıkmış :S site yönetimi için ne kadar uygundur bilmiyorum ama bende bi upload sitesine dosymı yüklyerek link koymak istedim yardım edebilecek bi üstad arıyorum dosyanın koruma şifresi 112233 makroda bazı bölümlerde şifre istiyor oda
kullanıcı adı : 1111
şifre : 2222
bunları yazmamın sebebi daha önce bi üstadım dosyada şifre olduğu için ve şifreyi konuda belirtmediğim için yardım etmemişti
bide excel ve makrodan hiç anlamayan biri olarak yaptığım bu dosyaya siz üstatdlarımdan bi yorum bekliyorum lütfen...
dosya link i :
http://www.dosya.tc/server22/X5dEOm/oynama.xls.html
kaydetme ve yedekleme kodu :
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim DosyaSistemi As Object, Aktif_Dosya_Adı As String
Dim Yedek_Dosya_Adı As String, Kayıt_Yeri As String
Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Aktif_Dosya_Adı = ThisWorkbook.FullName
Yedek_Dosya_Adı = Replace(ThisWorkbook.Name, "", "")
Kayıt_Yeri = "G:\Programlar\PROGRAMLAR VE KURULUMLARI\SAYAÇ & BACA GAZI PROGRAMLARI\alp teknik)\e680\Kilitli\Yeni Klasör\111\Kilitli\yedeklemeler\" & Yedek_Dosya_Adı
ThisWorkbook.Save
On Error Resume Next
If Dir("G:\Programlar\PROGRAMLAR VE KURULUMLARI\SAYAÇ & BACA GAZI PROGRAMLARI\alp teknik)\e680\Kilitli\Yeni Klasör\111\Kilitli\yedeklemeler\") = "" Then MkDir ""
DosyaSistemi.CopyFile Aktif_Dosya_Adı, Kayıt_Yeri
MsgBox "Dosyanız aşağıdaki isimle yedeklenmiştir." & Chr(10) & Yedek_Dosya_Adı, vbInformation, "CELL_O"
cevap = MsgBox(" DOSYA KAPATILACAK DEĞİŞİKLİKLER KAYDEDİLSİN Mİ ? ", vbYesNoCancel, "CELL_O")
If cevap = vbCancel Then Exit Sub
If cevap = vbNo Then Application.Quit
If cevap = vbYes Then
ActiveWorkbook.Save
Application.Quit
End If
End Sub
kullanıcı adı : 1111
şifre : 2222
bunları yazmamın sebebi daha önce bi üstadım dosyada şifre olduğu için ve şifreyi konuda belirtmediğim için yardım etmemişti
bide excel ve makrodan hiç anlamayan biri olarak yaptığım bu dosyaya siz üstatdlarımdan bi yorum bekliyorum lütfen...
dosya link i :
http://www.dosya.tc/server22/X5dEOm/oynama.xls.html
kaydetme ve yedekleme kodu :
Private Sub CommandButton2_Click()
Dim DosyaSistemi As Object, Aktif_Dosya_Adı As String
Dim Yedek_Dosya_Adı As String, Kayıt_Yeri As String
Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Aktif_Dosya_Adı = ThisWorkbook.FullName
Yedek_Dosya_Adı = Replace(ThisWorkbook.Name, "", "")
Kayıt_Yeri = "G:\Programlar\PROGRAMLAR VE KURULUMLARI\SAYAÇ & BACA GAZI PROGRAMLARI\alp teknik)\e680\Kilitli\Yeni Klasör\111\Kilitli\yedeklemeler\" & Yedek_Dosya_Adı
ThisWorkbook.Save
On Error Resume Next
If Dir("G:\Programlar\PROGRAMLAR VE KURULUMLARI\SAYAÇ & BACA GAZI PROGRAMLARI\alp teknik)\e680\Kilitli\Yeni Klasör\111\Kilitli\yedeklemeler\") = "" Then MkDir ""
DosyaSistemi.CopyFile Aktif_Dosya_Adı, Kayıt_Yeri
MsgBox "Dosyanız aşağıdaki isimle yedeklenmiştir." & Chr(10) & Yedek_Dosya_Adı, vbInformation, "CELL_O"
cevap = MsgBox(" DOSYA KAPATILACAK DEĞİŞİKLİKLER KAYDEDİLSİN Mİ ? ", vbYesNoCancel, "CELL_O")
If cevap = vbCancel Then Exit Sub
If cevap = vbNo Then Application.Quit
If cevap = vbYes Then
ActiveWorkbook.Save
Application.Quit
End If
End Sub