• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile diğer sayfadaki a sütununun son dolu hücresini bulup...

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
...BULUNAN HÜCRENİN 9 SAĞINDAKİ HÜCRE DEĞERİNİ AKTİF OLAN SAYFANIN HÜCRESİNE SİLİNMEYECEK BİÇİMDE YAZDIRMAK.

Saygıdeğer Üstadlarım;

Sizlerden bir önemli ricam olacak eğer cevap vermek lütfunda bulunursanız üzerinde çalıştığım projemin çok önemli bir mihenk taşı yerine sabitlenmiş olacak.Sorunum şu ki:

Bir çalışma kitabında sheet1 deki bir tablonun a sütununun son dolu hücresinin 9 hücre yanındaki veriyi:biggrin:, sheet2 nin kod kısmına yazılacak bir makro ile yine sheet2 de ilgili hücreye silinmeyecek şekilde yazdırmak istiyorum.Bu örnek makro olursa diğer sayfalar için ben rotasyonlar yaparak çoğaltabilirim diye umuyorum.İnanın sitedeki (mübalağasız söylüyorum) tüm son satır buldurma makrolarını inceledim ancak bilgi eksikliği sebebi ile (tamamen vba bilmeyen birisiyim, adeta kör döğüşü gibi bir şeyler şekillendirebildim ancak onu da buraya kadar getirebildim) bir türlü istediğim gibi çalışan bir makro oluşturamadım.Sizlerden ricam eğer mümkünse bir arkadaşımız bu makroyu yukarıda tarif ettiğim şekilde yazmak konusunda bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:
...BULUNAN HÜCRENİN 9 SAĞINDAKİ HÜCRE DEĞERİNİ AKTİF OLAN SAYFANIN HÜCRESİNE SİLİNMEYECEK BİÇİMDE YAZDIRMAK.

Saygıdeğer Üstadlarım;

Sizlerden bir önemli ricam olacak eğer cevap vermek lütfunda bulunursanız üzerinde çalıştığım projemin çok önemli bir mihenk taşı yerine sabitlenmiş olacak.Sorunum şu ki:

Bir çalışma kitabında sheet1 deki bir tablonun a sütununun son dolu hücresinin 9 hücre yanındaki veriyi:biggrin:, sheet2 nin kod kısmına yazılacak bir makro ile yine sheet2 de ilgili hücreye silinmeyecek şekilde yazdırmak istiyorum.Bu örnek makro olursa diğer sayfalar için ben rotasyonlar yaparak çoğaltabilirim diye umuyorum.İnanın sitedeki (mübalağasız söylüyorum) tüm son satır buldurma makrolarını inceledim ancak bilgi eksikliği sebebi ile (tamamen vba bilmeyen birisiyim, adeta kör döğüşü gibi bir şeyler şekillendirebildim ancak onu da buraya kadar getirebildim) bir türlü istediğim gibi çalışan bir makro oluşturamadım.Sizlerden ricam eğer mümkünse bir arkadaşımız bu makroyu yukarıda tarif ettiğim şekilde yazmak konusunda bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim...

Merhaba
örnek makro için örnek dosya eklerseniz dahaiyi olaz mı?
Kod:
a sütununun son dolu hücresinin 9 hücre yanındaki
nedemek malesef anlayamadım?

. . .

Bu tarz sorularda örnek dosyayı incelemeden, net çözümler üretmek zor.
Ancak anlatığınız işlemi aşağıdaki kodlar yapar.
Silinmeyecek biçimde yazdırma kısmını biraz daha açar mısınız.

Kod:
Sub KOD()

sonsat = Sheets("Sayfa1").[A65536].End(3).Row

Sheets("Sayfa2").Range("A1") = _
Sheets("Sayfa1").Cells(sonsat, 9)

End Sub

. . .

öncelikle lütfedip cevap yazan arkadaşlarım nihayetsiz teşekkürlerimi sunuyorum.sn. Hüseyin çoban abi silinmeyecek biçimde derken kastettiğim son satır değişince hücre kendini "yeni sonsatıra göre güncellemesin" i ifade etmeye çalıştım.ayrıca yazdığınız kodu f1 sayfasına ekleyip denedim maalesef çalıştıramadım. Ekte bir örnek iliştirdim.açıklamalarımı da ek üzerinde yaptım.umarım çözüm için faydası olur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn. Üstadlarım soruma çalıştırabildiğim bir cevap alamadım.İlgilenebilen olursa çok sevineceğim...

Sn. Üstad 'larım kapsamlı bir örnek dosya ekledim.Alaka gösterebilirseniz çok müteşekkir olurum...

Ekli dosyalar

Geri