Makro ile başka excel dosyasına arşivlemek ---BÃRAZ ACÃ
Arkadaşlar:
daha önce bu konu ile ilgili üç cevap aldım ancak sorunumu hala halledemedim. Belki ben yapmak istediğimi tam anlatamadığım için sanıyorum. Ãimdi ise problemimi biraz daha açarak yazıyorum; İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Aşağıda olduğu gibi bir czane ödemeleri ile ilgili dosyam (ECZANE Ã?DEMELERİ.xls) var ve bu dosyada "Arşiv" sayfası var ve "AnaSayfa"dan "Arşiv" sayfasına belirttiğim hücreleri kopyalayabiliyorum. Ancak "Arşiv" sayfasına kaydettiğim bazı hücrelerin Başka xls dosyası olan (aşağıda yerini de belirttim) HARCAMALAR 2005.xls dosyasının "Eczane İlaç Giderleri" sayfasına da işlemek istiyorum. Aynı makro ile veya başka bir makro ile. Aşağıdaki makroyu incelerseniz daha iyi olur sanırım. Ayrıca ECZANE Ã?DEMELERİ.xls dosyasının Arşiv makrosunu da görderiyorum. Bunu çalıştırdım. Çalıştıramadığım veya başaramadığım makro ise aşağıda:
Sub ArsivDenemee()
Workbooks.Open Filename:= _
"D:\mustafa\Belgelerim\xxx\HARCAMALAR 2005.xls"
Sheets("ECZANE İLAÇ GİDERLERİ").Range("G" & Say + 1).PasteSpecial
Sheets("AnaSayfa").Range("A24").Copy
ActiveWorkbook.Save
ActiveWindow.Close
Application.CutCopyMode = False
End Sub
Bu Aynı dosyadaki arşiv için oluşturduğum makro. Bu çalışıyor.
Sub ArsivDeneme()
Say = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Arsiv").Range("B1:B65536"))
Sheets("Arsiv").Range("B" & Say + 1).PasteSpecial
Say = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Arsiv").Range("C1:C65536"))
Sheets("AnaSayfa").Range("A27
27").Copy
Sheets("Arsiv").Range("C" & Say + 1).PasteSpecial
End Sub
----Selamlar------
Arkadaşlar:
daha önce bu konu ile ilgili üç cevap aldım ancak sorunumu hala halledemedim. Belki ben yapmak istediğimi tam anlatamadığım için sanıyorum. Ãimdi ise problemimi biraz daha açarak yazıyorum; İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Aşağıda olduğu gibi bir czane ödemeleri ile ilgili dosyam (ECZANE Ã?DEMELERİ.xls) var ve bu dosyada "Arşiv" sayfası var ve "AnaSayfa"dan "Arşiv" sayfasına belirttiğim hücreleri kopyalayabiliyorum. Ancak "Arşiv" sayfasına kaydettiğim bazı hücrelerin Başka xls dosyası olan (aşağıda yerini de belirttim) HARCAMALAR 2005.xls dosyasının "Eczane İlaç Giderleri" sayfasına da işlemek istiyorum. Aynı makro ile veya başka bir makro ile. Aşağıdaki makroyu incelerseniz daha iyi olur sanırım. Ayrıca ECZANE Ã?DEMELERİ.xls dosyasının Arşiv makrosunu da görderiyorum. Bunu çalıştırdım. Çalıştıramadığım veya başaramadığım makro ise aşağıda:
Sub ArsivDenemee()
Workbooks.Open Filename:= _
"D:\mustafa\Belgelerim\xxx\HARCAMALAR 2005.xls"
Sheets("ECZANE İLAÇ GİDERLERİ").Range("G" & Say + 1).PasteSpecial
ActiveWorkbook.Save
ActiveWindow.Close
End Sub
Bu Aynı dosyadaki arşiv için oluşturduğum makro. Bu çalışıyor.
Sub ArsivDeneme()
Say = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Arsiv").Range("B1:B65536"))
Sheets("Arsiv").Range("B" & Say + 1).PasteSpecial
Say = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Arsiv").Range("C1:C65536"))
Sheets("AnaSayfa").Range("A27
Sheets("Arsiv").Range("C" & Say + 1).PasteSpecial
End Sub
----Selamlar------