Macro Temel kodlar ve ileriye seviye öğrenme hakkında

Excel Vers. ve Dili
Makro ve ileri derece excel öğrenmek istiyorum
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08/11/2021
Merhaba arkadaşlar bende MACRO (VBA) da kendimi geliştirmek istiyorum. Makroya sıfırdan başlayacağım yalnız nasıl başlayacağımı veya nerden başlayacağımı bilemiyorum.

Bu konu hakkında sizin değerleri önerilerinizi bekliyorum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Makrolarla yeni uğraşmaya başlayan biri olarak şunları söylemek isterim:

-- Öncelikle, Ms Excel'in araç çubuklarındaki özellikleri çok iyi bilmek/öğrenmek,
-- Ms Excel'in yerleşik işlevlerine hakimiyetin yüksek olması
olmazsa olmaz sanırım.

Bundan sonra,
-- VBA için değişkenler/döngüler/vs. gibi hususlara geçmek,
-- forumda VBA konu başlığı altında açılmış olun konu ve sorular ile bunlara üretilen çözümleri örnek belgeler üzerinde adım adım çalıştırmak,
-- mevcut kodlarda küçük değişiklikler yaparak, yaptığınız değişikliklerin kod'un işleyişine/sonuçlarına olan etkilerini gözlemlemek,
-- en önemlisi de yaparak öğrenmek
-- konuyla ilgili olarak epeyce bir vakit/emek harcamak
lazım diye düşünüyorum.

Başarılar dilerim.
.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Eğer başka programlama dili tecrübeniz varsa işiniz zaten çok kolay olur. Sitedeki videoları izlemenizi tavsiye ederim. Çok basit ve etkili anlatımlar var.

Daha önce hiç programlama dili bilmiyorsanız Excel ilk başlangıç için çok güzel bir seçenektir.
İş icabı Exceli fazlaca kullanmanız gerekiyorsa öğrenmeniz daha da kolay olabilir. Önünüzde sürekli hedefler olur. İlk olarak range, cell, msgbox, sub, gibi çok temel kavramları öğrenebilirsiniz devamı da gelir zaten.
Exceli öğrenmek için ideal yapan şey makro kaydetme özelliği. Mesele A1 hücresi seçiliyken sağ ok tuşuyla B1 e geçince VBA kodu olarak ne sonuç verdi, bir hücreye değer yazınca nasıl bir kod oluşuyor gibi aşama aşama kayıt ve geri oynatma şeklinde de sürekli bilmediğiniz konularda doğrudan Excelden yardım alarak bilginizi geliştirebilirsiniz.

Şahsi tavsiyem, işinizde kullanacağınız ciddi projeler oluşturup bitirmeye çalışın. İnternetten benzer kodlar araştırın ve değerli üyelerimizden yardım istemekten çekinmeyin. :) Zamanla da videoları izleyip VBA dilinin temellerini öğrenirsiniz. (ben henüz bu aşamadayım)
Naçizane tavsiyem böyle. :)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Öğrenirken arşiv hazırlayın.
Olmazsa olmaz sanırım.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Merhabalar,

Kitapla video ile aylarca boğuşup zaman kaybetmektense, bu konuyu öğrenmenin en iyi yolu Birebir/Özel Excel VBA (Makro) Eğitimi almanızdır.. Onu tavsiye ederim.

Birçok kişiye Excel & VBA (Makro) Eğitimi verdim ve görüyorum ki artık soru sorup yanıt beklemek yerine,
forumlarda üyelere makro konusunda destek veriyorlar, sorularını yanıtlıyorlar, bu da beni ayrıca memnun ediyor tabi.

İsterseniz bu konuda size destek verebilirim.

İyi günler.

yenilik025

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
23-06-2027
Excel öğreniyorum.

2005 yılından beridir http://www.excel.web.tr/ takip ediyorum,
YTL.xla dosya ile bu merakım başladı.
Sonra da hala devam ediyor inşallah da devam etsin.

İlk önce excel ile ne yapılabilir sorusunu bilmek lazım, mesela excel bir mp3 çalar değildir. Ama istersen excelin içersinde bir video yada mp3 dosyasını çağırabilir ve oynatabilirsin.

Ayrıca Excel'in yerleşik işlevlerini kullanmak ve bunlara vb kodları ile ilaveler eklentiler yapılacağını bilmek gerekir.

Buradan öğrendiklerimle şu anda direk kamu kurumlarında kullanılan 3-4 tane UserForm ile beslenen çalışmalarım var. : )

Yurtdışından da bir kaç site takip ediyorum. Hayalim geleceği oluşturacak tüm gençlerin bu kodlama mantığını kavraması, Bunun için geçenlerde foruma yazmıştım sanırım bir kaç kez de yönetime yazdım.

Forum tarzında soru ve cevap o anlık işlemimizi karşılıyor. Ama öğrenme için daha güzel bir site tasarlanması gerekiyor.

Mesela Dualingo tarzında bir Android İngilizce Uygulaması var ve bedava.

Bunun benzerinin.
Temel Excel - İleri Excel- ve Excel vba olarak 3 lü senaryoda çok satacağını düşünüyorum. Yönetime de yenilikçi bir fikir olabilir.

Saygılar selamlar.

Merhaba arkadaşlar bende MACRO (VBA) da kendimi geliştirmek istiyorum. Makroya sıfırdan başlayacağım yalnız nasıl başlayacağımı veya nerden başlayacağımı bilemiyorum.

Bu konu hakkında sizin değerleri önerilerinizi bekliyorum.