• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview ve listeyi ilgili listboxlara aktarma

Tşekkürler Fedeal kardeşim..
Şimdi sıra ile gidecek olursak,
Aşı yapıldığı tarih kısmında 1.aşı yapılmışsa aşı zamanına 1 ay sonraki tarihi
2 doz açı yapılmışsa 5 ay sonraki tarihin yazılması gerekiyor.
ama burada bir sorun var gibi geldi bana,o da da bu verileri data formunda yazacağım sütun yok,o yüzden de şöyle birşey düşündüm.arşiv data kısmında uygulanan (yapılan aşıyı) vurgulayarak kırmızı yazalım,1.aşıyı yapmışsak o vurgulu olsun,diğer aşıların tarihlerini atsın (ilk aşıdan 1 ay sonra 2.aşı.........2.asşıdan 5 ay sonra 3.aşı tarihi) silik bir şekilde kalsın.
Risk Grubu bölümüne Esas risk grubu açılan şema olmalı,mesleği kısmında kasap yazarsa risk grubu olarak "Diğer" göstersin.........Berber,Kuaför vs yazarsak da "Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu" göstersin....
Tabiki en önemlisi de bu kişilerin yaşları ile mesleklerinin keşişme noktasına adedini yazabilmek (Hepatit-B Fomuna)
kolay gelsin kardeşim...

Saat 12 den beri buradayım..sistem o kadar yoğun ki girmek mümkün olmadı,
Allah (cc) artırsın diyorum..:)

Sn. Altay bende onun hesap sistemi var. Örnek göndereyim. programa entegre edeceğim ancak. Öncelikle 20. mesajda ifade ettiğim verileri HepatitFormuna aktarılması yönteminin çözülmesi gerektiği kanatindeyim. tarihleri değiştirdiğinde durumun değiştiğini de gözlemleyebilirsiniz. userforma da ekleyeceğim.

Ekli dosyalar

Kod:
Set sf1 = Sheets("HepatitFormu")
A = UCase(Replace(Replace(TextBox14, "ı", "I"), "i", "İ"))
Set bul = sf1.Range("b9:b23").Find(A)
If Not bul Is Nothing Then
satır = bul.Row
If TextBox15.Text = 0 Then
sf1.Cells(satır, "d").Value = Val(sf1.Cells(satır, "d").Value) + 1
End If
If TextBox15.Text = 1 Then
sf1.Cells(satır, "g").Value = Val(sf1.Cells(satır, "g").Value) + 1
End If
If TextBox15.Text = 2 Then
sf1.Cells(satır, "j").Value = Val(sf1.Cells(satır, "j").Value) + 1
End If
If TextBox15.Text = 3 Then
sf1.Cells(satır, "k").Value = Val(sf1.Cells(satır, "k").Value) + 1
End If
If TextBox15.Text = 4 Then
sf1.Cells(satır, "l").Value = Val(sf1.Cells(satır, "l").Value) + 1
End If
If TextBox15.Text = 5 Or TextBox15.Text = 6 Then
sf1.Cells(satır, "m").Value = Val(sf1.Cells(satır, "m").Value) + 1
End If
If TextBox15.Text = 7 Or TextBox15.Text = 8 Then
sf1.Cells(satır, "n").Value = Val(sf1.Cells(satır, "n").Value) + 1
End If
If TextBox15.Text = 9 Then
sf1.Cells(satır, "o").Value = Val(sf1.Cells(satır, "o").Value) + 1
End If

yukardaki kod hepatitformuna kaydettikçe ekleme yapacak ancak..!

1.meslek grupları girilirken polis olarak girilip sayfada polis memuru yazarsa nasıl aratılacak giriş yapılırken meslek dalları mutlaka comboboxtan seçilmeli diye düşnüyorum.

2.şartlara dikkatli inceleyin tabloda örnegin 10-14 yaş grubu altında 3 sütun ayrılmış mantığımca şöyle yaptım.
eğer 10-11 yaşındaysa p sütununa
eğer 12-13 yaşındaysa q sütununa
eğer 14 yaşındaysa r sütununa toplayacak bu dogrumu

büyük küçük harf duyarlılıgını kaldırdım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn. Altay bende onun hesap sistemi var. Örnek göndereyim. programa entegre edeceğim ancak. Öncelikle 20. mesajda ifade ettiğim verileri HepatitFormuna aktarılması yönteminin çözülmesi gerektiği kanatindeyim. tarihleri değiştirdiğinde durumun değiştiğini de gözlemleyebilirsiniz. userforma da ekleyeceğim.

inceledim dosyanızı,excel sayfasında yapmışsınız,lakin form üzerinde olması daha iyi değilmi.erkenlik veya geçlik meselesini pek anlayamadım..
bu form zaten risk gruplarına uygulanan aşı formu,takibi bir bakıma zorunlu olsa da yakaladığımız zamanda aşı yapacağımız bir durum söz konusu...o yönden yapılan aşının aktif ve koyu olması ile 1 ay veya 6 sonraki aşı tarihlerinin bilinmesi ve eğer 2.aşıya geldiyse bu tarihi bizim girmemiz de güzel bir çalışma olabilir.
TSM lerde ve sağlık ocaklarında kullanılan bu iki form benim genel çalışma listemden alıpta kodlaması yapılabilirmi acaba diye niyetlendiğim bir çalışma.diğer 50 yakın formlarımız da bir bu kadar zorlu..(tabi ki bizim için)
ama bilen insanın elinde bize göre basit birkaç formül gibi gözüksede büyük ve yoğun emek harcanan bir çalışma..
fedakar arkadaşlarımızın yardımı ile istediğimizden daha da güzel bir çalışma olacak eminim.
sayıların aktarılması da yapılabilecek elbet..ama sabır..
siz biraz açıklayın formu nasıl kullandığınızı,kayıdı kim tutuyor vs..

üstteki mesajı(24.mesaj) güncelledim aşı tarihlerini yapıyor.

Haklısınız meslek gruplarını combodan ayarlayabiliriz. Bununla birlikte a şahsı 13 yaşında ve öğrenci tanımladık 1. ve 2. doz aşılarını daha önce başka yerde yaptırmış, tarihlerini de bilmediğini varsayalım. 3. doz aşısını ise bizim sağlık birimimizde yaptırmış. 1-2-3 yaptırdığı kaçıncı doz aşı olduğunu ifade ediyor. 10-14 den kasıt 10 ile 14 arası yaş grubunu ifade ediyor. Umarım ifade edebilmişimdir.

hocam selamlar...
formda yaptığınız değişiklikleri uyguladım..son hesabımızı da yapıyor..
birkaç sorumuz daha kaldı gibi.
1.sorunuz için textboxlara serbest veriyi biz yazalım,risk grubunu da seçelim,bizim yazdıkalrımız forma aktarılsın,seçtiğimiz veriyle beraber de arşivde saklansın..
2.Yaş grubu kısmına gelince.10-14 yaş grubunun yaşını hesaplıyoruz verdiğiniz kodlarla,lakin o gruptakilere yaptoığımız aşının kaçıncı doz olduğunu tarih olarak girdikten sonra sayısal veri olarak formda.... ilgili yaş grubu/kaçıncı aşı olduğu/vede sayısal olarak toplam yazması gerekiyor..
örneğin...Tıp Fakültesi Öğrencisi /27 yaş / 1.doz aşı.................iligli yaş grubuna 1 olarak toplam almalı..
..diğer bir düzenlemeyi ben yaptım...Risk grupları üstünde bulunan textboxa veriyi biz el ile yazacağız,aşağıdaki açılan kutudan (Combobox) dan risk grubunu seçeceğiz.elle girdiğimiz veri forma yazılacak,ve arşiv formuna ikisi birden aktarılacak..
.....temizle butonu olmalı ki ekran görüntüsü temzilensin.
.....ben tarihi daralttım.(affınıza sığınarak)
.....birde yeni kayıt yapılırken aşı bölümüne veri girişi hata veriyor...

hocam selamlar...
formda yaptığınız değişiklikleri uyguladım..son hesabımızı da yapıyor..
birkaç sorumuz daha kaldı gibi.
1.sorunuz için textboxlara serbest veriyi biz yazalım,risk grubunu da seçelim,bizim yazdıkalrımız forma aktarılsın,seçtiğimiz veriyle beraber de arşivde saklansın..
2.Yaş grubu kısmına gelince.10-14 yaş grubunun yaşını hesaplıyoruz verdiğiniz kodlarla,lakin o gruptakilere yaptoığımız aşının kaçıncı doz olduğunu tarih olarak girdikten sonra sayısal veri olarak formda.... ilgili yaş grubu/kaçıncı aşı olduğu/vede sayısal olarak toplam yazması gerekiyor..
örneğin...Tıp Fakültesi Öğrencisi /27 yaş / 1.doz aşı.................iligli yaş grubuna 1 olarak toplam almalı..
..diğer bir düzenlemeyi ben yaptım...Risk grupları üstünde bulunan textboxa veriyi biz el ile yazacağız,aşağıdaki açılan kutudan (Combobox) dan risk grubunu seçeceğiz.elle girdiğimiz veri forma yazılacak,ve arşiv formuna ikisi birden aktarılacak..
.....temizle butonu olmalı ki ekran görüntüsü temzilensin.
.....ben tarihi daralttım.(affınıza sığınarak)
.....birde yeni kayıt yapılırken aşı bölümüne veri girişi hata veriyor...

isteklerinizi dikkate alarak tekrar düzenleme yaptım.aşı tarihlerine çift tıklayarak tarih girilmesini kolaylık olması için yaptım.inceleyin hataları tekrar düzeltiriz. üstteki dosyayı güncelledim.

selam hocam,
inceliyorum da,risk gruplarında zorlama olması güzel olmuş.
yeni kayıtlarda formlar üzerinde bulunan ay/yıl gibi boşluklar userformda seçince geliyor,kayıt formuna da atıyor,lakin temmuz ayında yapmış olduğunuz hesaplamalar orada kalıyor,ağustosta gelen hesaplamayı da aynı verinin üzerine yapıyor.
iyi akşamlar...

hesaplamdan kastınız hepatitformu sayfasına yaptıgımız toplama işlemimi bu bölge aylık değişecekmi?

selamlar,o form her aya ait dökümü yapacak.
forma veri gireceğiz,toplamları da hepatitformunda göreceğiz.sonra ikisi de gidecek...
yalnız hocam mükerrer kayıt problemi yaşıyoruz...yeni verigirişi yada ağustos ayına bir kayıt yada düzeltme yaptığımızda kaydet komutundan sonra listekutusunda temmuz verileri geliyor her defasında..
ağustos ayında forma 5 kayıt yaptık...sonra bir kayıtta düzeltme yaptığımızda aktar komutundan sonra da temmuz geliyor,ve hepatit formuna yapılan sayım sadece o düzeltmeye ait olan oluyor...

hocam
Birde Combobox4 e aldığımız b9:b23 verisini "arsivdata" formunda AE sütununa taşıyıp ordan veri alınmasını sağlayabilirmiyiz.TextBox14 e yazılan verimizi biz elle gireceğiz hepatitkayıt formunda K sütununda gözükecek,Ama risk grubunu açılan Combobox4 den seçeceğiz,ama buradaki arşiv kayıtlarının da hem K da olan hemde Combobox4 olan veriler arsiv data formunda M ve N sütununda saklansın diye düşündüm.
çünkü combobox4 deki verileri saklama yeri yok..
iyi akşamlar

selamlar,o form her aya ait dökümü yapacak.
forma veri gireceğiz,toplamları da hepatitformunda göreceğiz.sonra ikisi de gidecek...
yalnız hocam mükerrer kayıt problemi yaşıyoruz...yeni verigirişi yada ağustos ayına bir kayıt yada düzeltme yaptığımızda kaydet komutundan sonra listekutusunda temmuz verileri geliyor her defasında..
ağustos ayında forma 5 kayıt yaptık...sonra bir kayıtta düzeltme yaptığımızda aktar komutundan sonra da temmuz geliyor,ve hepatit formuna yapılan sayım sadece o düzeltmeye ait olan oluyor...

bak bunu düşünmemiştim aramayı tc kimlik numarasına göre yapıyor problem burda.üzerinde kafa yoralım.

hocam
Birde Combobox4 e aldığımız b9:b23 verisini "arsivdata" formunda AE sütununa taşıyıp ordan veri alınmasını sağlayabilirmiyiz.TextBox14 e yazılan verimizi biz elle gireceğiz hepatitkayıt formunda K sütununda gözükecek,Ama risk grubunu açılan Combobox4 den seçeceğiz,ama buradaki arşiv kayıtlarının da hem K da olan hemde Combobox4 olan veriler arsiv data formunda M ve N sütununda saklansın diye düşündüm.
çünkü combobox4 deki verileri saklama yeri yok..
iyi akşamlar

en son çalışmamda combobx4 ü isteginiz üzere iptal etmiştim.(meslegi elle girmek istemiştiniz)combobox3 tenmi sözediyoruz?bunun için m sütununu kullanabiliriz.

iyi akşamalr hocam..
mesleği elle gireceğiz,risk grubunu seçeceğiz.
ama bizim göndereceğimiz formda elle girilmiş veri olacak,seçilmiş veri kalacak,ama o da ancam M sütununda kalabilir diye düşündüm.
ben hala uğraşıyorum sizinle beraber ama AE ye götürdüğüm risk grupları listesini sadece seçtirebildim,ama arşive kaydetmeyi beceremedim,bazı 12 leri 13 yaptım olmadı..:)
Birde hocam listboxları sola dayasak olurmu...
Listbox sadece görüntü içinse kayıta etkisi yoksa baba adı görünmese de olur diyorum..
kolay gelsin.

arşivin m sütununa kaydetmeyi yaptım bir şey soracagım arşivdata sayfasına kayıtlar sıralı yapılıyor değilmi yani ağustostan sonra temmuz diye bir kayıt yapılma şansı yok degilmi bu bilgiye göre arama yapacagım.

arşivin m sütununa kaydetmeyi yaptım bir şey soracagım arşivdata sayfasına kayıtlar sıralı yapılıyor değilmi yani ağustostan sonra temmuz diye bir kayıt yapılma şansı yok degilmi bu bilgiye göre arama yapacagım.

evet.kayıtlar ay ay yapılıyor.arşivde sıra numarası önemli değil.ama formda sıra numarası her ay yeniden olacak.arşivdede aynı şekilde olabilir.

Geri