• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listview ve listeyi ilgili listboxlara aktarma

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 - 2007
Arkadaşlar çalışma userformada gelen listedeki isimleri listview yöntemi ile görüntüleyip çift klikle ilgili listboxlara aktarmayı başaramadım gerçi Halit bey yazmıştı ancak yapamadım, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Forumda listview yok ki.:cool:

Evet yok yeterli bilgiye sahip olmadığım için yapamadım, yardımlarınızı bekliyorum.
Listview i Toolbox içerisinde göremedim o nedenle nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum. Diğer bir konu ise kullanılan komutlar ve işlevleri hakkında bilgide verebilirseniz sürekli soru sormak yerine verilen bilgilerden yararlanarak çözüm üretmeye sonuç elde edemediğimiz noktalarda siz değerli uzman arkadaşlardan yardım almaya çalışırız.

Son düzenleme:
başka konuda buradaki konu ile ilgili soru sormuştun cevap vermiştim ama sen o cevabın son mesajına bakmamışsın herhalde baksaydın altta listbox ile komutlar vardı listviem ile ilgili komutu yanlışlıkla vermişim. neyse dosyana birşeyler yaptım devamını sen yaparsın dosyanı kontrol et

Ekli dosyalar

Sn. Halit bey teşekkür ederim siz yazana kadar farketmedim. Farketmediğim için özürdilerim. Yalnız burada amacım Listview in işlevinide öğrenmek istiyorum. Hangi kod ne işe yarar mesela, ya da userformda listview nasıl oluşturulur gibi.

Halit bey tarihlerin olduğu hücreleri textboxta sayısal veriyor,
nasıl çözeribilirim, birde yukarıda ifade ettiğim konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

excel 2000 için söylüyorum

referanslar bölümünde Microsolf Windows Common Controls 5,0 seç

tolbox nesnesini sağ tıkla additional controls tıkla listeden
Microsolf listViem Control sürüm 6.0 seç oluşan nesneyi userformun üstüne koy

tarihle ilgili olarak bunu
TextBox9.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 5)

aşağıdakiyle değiştir

TextBox9.Text = CDate(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 5))

Private Sub ListBox1_Click()
TextBox4.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0)
TextBox5.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 1)
TextBox6.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 2)
TextBox7.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 3)
TextBox8.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 4)
TextBox9.Text = CDate(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 5))
TextBox10.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 6)
TextBox11.Text = CDate(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 7))
TextBox12.Text = CDate(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 8))
TextBox13.Text = CDate(ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 9))
TextBox14.Text = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 10)
End Sub

Selamlar..
Bu HepattB ile ilgili kayıt ve formu benim yaptığım bir çalışmadan 2 sayfa,çözüm bulabilirmiyiz diye yazmıştım.Dolayısıylada Userformu bende kaldıki kayıtlarla ilgili Userform ve listBox benim çalışmamda.
MaxTaid kardeşim zaman zaman bei izlerseniz,TSm çalışmasının yavaş yavaş elbirliği ile yapıldığını greceksiniz.Nerdesiniz,ne iş yapıyorsunuz.Ben TSM deyim.
Selamlar.

Sivas ta bir sağlık ocağında görevliyim. Sizin Çalışmanız benim de işime yarıyacağını düşündüm.
ben de daha önce hepatit aşı tarihi hesaplama ile ilgi form hazırlamıştım. onu da entegre ederek kişinin aşılarının zamanında yapılıp yapılmadığını gösterir bir çalışmayla uygun olur noktasından hareket ettim. bakalım nereye varacak. Sağolsun forumdaki uzman arkadaşlar emeğini esirgemiyor.

Birde bu formda istediklerimiz kayıt formunun bir veri tabanı olarak algılanması seçilecek ay ve yıl bazlı kayıt yaparak bunları o için yazdırıp,arşivde saklaması,bir sonraki ay boş sayfa ile başlaması,yeni sıra no dahil.
Risk grubu bölümünde yazan ve yanda yazan meslek gruplarının formda ilgili yaş grubu ve risk grubuna göre sayısal değer olarak toplanması..

Sivas ta bir sağlık ocağında görevliyim. Sizin Çalışmanız benim de işime yarıyacağını düşündüm.
ben de daha önce hepatit aşı tarihi hesaplama ile ilgi form hazırlamıştım. onu da entegre ederek kişinin aşılarının zamanında yapılıp yapılmadığını gösterir bir çalışmayla uygun olur noktasından hareket ettim. bakalım nereye varacak. Sağolsun forumdaki uzman arkadaşlar emeğini esirgemiyor.

aile hekimliğine geçtiniz mi.ben tüm çalışmalar ile ilgili bir şeyler hazırlıyorum,
halit beyin bana 15-49 ilgili çok yardımları dokundu.sağolsun,süper adamlar bunlar...bende kıyıdan köşeden başladım,kapsamlı bir şeyler yapıyorum,tek bir klasörde,arşivi de düşünerek..

Sn. Altay3555 şu an için alt yapısı oluşturulursa devamında, farklı bir şekilde arşivleme işine geçeriz. Genl görünümüyle ve hesaplamalarla uğraşayım diyorum ben şimdilik. 2. sayfadaki aktarmaların yapılması lazım. Yaşa, Meslek grubuna, aşının kaçıncı doz olduğu vs. gibi yöntemlerin hazırlanması gerekiyor kanatimce öncelikli olarak.

Önümüzdeki yılın ortalarında geçilecek zannedersem. Şu an doktorların uyum eğitimi yapılıyor. Evet 15 49 çalışmasını da gördüm ancak tam olarak inceleme şansım olmadı. Daha çok Hepatit aşısıyla ilgili çalışmanız üzerine yoğunlaştım.

benim pc de hata veriyor galiba.userformu bir türlü açamadım.inceleyemedim tam olarak da..halit beyin verdiği kodları yazıp denemek istiyorum ama...

selamlar

başka konuda buradaki konu ile ilgili soru sormuştun cevap vermiştim ama sen o cevabın son mesajına bakmamışsın herhalde baksaydın altta listbox ile komutlar vardı listviem ile ilgili komutu yanlışlıkla vermişim. neyse dosyana birşeyler yaptım devamını sen yaparsın dosyanı kontrol et

halitbey merhabalar,selamlar ve saygılar,
çalışmamıza el atmışsınız,teşekkürler,sizi fazla yormadan,merakla ve sabırla,beraberce formumuz tamamlayacağımızı umuyorum.
Form üzerine istediğimiz birkaç veriyi yazdık..
ilgilenirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

bu konuda çalışması olan bir arkadaş yok mu acaba.
benzer örnek kod da bulamadık,ucundan kıyısından azıvık benzese uygulayacağız ama nedense yardımsız kaldı konumuz...gerek fonsiyonla gerekse de kodla bir yol gösteren olsa,çabalayacağız ama...
ilginizi bekliyoruz,en azından akıl veriniz..
sevgiler...

Sn. Altay3555 görsel son şekli kısmen hazır ancak diğer hesaplamalar üzerine uğraşıyorum.

Ekli dosyalar

arşivdata sayfası data sayfası olarak belirledim bütün veriler buraya girilip buradan alınıyor hepatit kayıt sayfası süzülen verilerin çıktıları için kullanırsınız.listboxtaki veriler çifttıklamayla textboxlara alınıyor.sorgula butonlarıyla tcno,ismegöre,baba adına göre sorgulama yapabilirsiniz.eksikler varsa bakarız dosyayı inceleyin,
(yıla aya görede süzme yapıyor)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn. fedeal taskbar da bunu göstermek için hangi kodu kullanabiliriz. Diğer bir nokta kişinin HepatitFormu sayfasına işlenmesi. Sorguda büyük küçük harf ayırdetmeden sorgularsa daha iyi olur kanaatimce.
Örneğin: yaşı 26, mesleği berber, 2. doz aşısını yaptırmış diyelim. Bunu HepatitFormu sayfasındaki ilgili kriterlerle karşılaştırıp ona göre hücresinde bulunan kişi sayısına ekleyecek. bunu find komutu ile yapabiliriz zannedersem ama bilgim o kadar yeterli değil. Dikkatime çeken bir nokta daha oldu onu da belirtmek istiyorum. sorgudan sonra liste yenilenmiyor onu da düzenlemek gerekiyor.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri