• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listboxda listeleme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Bir tane listbox ekledim ve buna excel sayfasındaki verileri listelettirdim ama hangi sayfasının üzerindeyse ondaki verileri listeliyor listelemenin başka bir yolu varsa yardım edebilirseniz sevinirim.

Ekledim.Yardımmınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• SON.rar
    SON.rar
    54.5 KB · Görüntüleme: 63
Bir tane listbox ekledim ve buna excel sayfasındaki verileri listelettirdim ama hangi sayfasının üzerindeyse ondaki verileri listeliyor listelemenin başka bir yolu varsa yardım edebilirseniz sevinirim.

Merhaba, Hangi userform için sonuç alamadınınız. Yenigelen ve yeni giden içinse
aşağıdaki kodu (kırmızılı yeri) sayfaya göre düzenleyerek değiştirin.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Sheets("[COLOR="Red"][B]gelen[/B][/COLOR]").Select
ListBox2.ColumnCount = 9
ListBox2.ColumnWidths = "150;80"
ListBox2.RowSource = "A4:I" & [A65536].End(3).Row
End Sub

Arkadaşlar merhaba. Eski tarihli bir konu fakat benim sorunumla ilişkili olduğu için konu açmadan buraya yazdım.

Ekteki dosyamda userform2 de takip kontrol sistemi butonuna basınca işlevi tamamladıktan sonra userform 4 de gerekli bilgileri listeliyor. yapmak istediğim şey userform4 teki listboxtaki veriye tıkladığımda excelde o ilgili hücredeki verileri textboxlara almak istiyorum.
2. isteğim ise; Userfom2deki listbox veriye tıklayınca excellde ilgili hücrenin "A" sütunundaki karşılığı seçiliyor. Aynı mantıkla userform4 teki listboxta da yapmak istiyorum.
Aciklamalar ekteki dosyada mevcuttur.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ekteki dosyada verilerin texboxa gelme işlemini yaptım fakat userform4 sizde dosyayı çalıştırdığınızda göreceksiniz listbox1 den seçtiğim verinin adresi excelde farklı hücrede görünüyor bu sorunu halletmem lazım. Nasıl yapabilirim? Userform4 açıldığında excel sayfasını normal konuma getirdiğinizde anlayacaksınız farklı hücreler seçildiğini. Yani listboxtaki veri bilgileri ile excellde işaretli hücreler uyuşmuyor. Allah rızası için yardım lütfen.

teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar Konula ilgili şöyle bir çözüm önerim var fakat koda dönüştüremedim. Renkli yazdığım yerde belirttim.

Ekteki dosyada şöyle bir işlem yapıyorum. Userform2 de tarih sütunundaki veriye göre komutla ilgili satırlara 3 gün ve 8 gün sonrasına tarih atatıyorum ve bu tarihleri daha sonra takip kontrol sistemi butonu yardımıyla userform4 te listeletiyorum ve listbox yardımıyla verileri getiriyorum. Şimdi yapmak istediğim listboxta tıkladığım veri textboxlara geliyor ve ben seçtiğim veriyi aynı zamanda excell üzerinden de "A"sütununda hangi satırdaysa o satırdaki "A" hücresi seçili olsun istiyorum.Örneğin listboxtaki veri 2. satırda ama excellde 9. satırdaysa o 9. satırdaki "A9" hücresini seçeyim istiyorum. Bunu yapabilmek için şöyle bir çözümüm var ama bir türlü bunu koda dönüştüremedim. userform4 deki verileri listboxa "EA4"ve "EB4" hücrelerinden aldırıyorum. "EA4= Raf No" "EB4=Kat No". Şimdi ben örneğin listboxtaki 1.satırda seçtiğim verinin karşılığı excelde atıyorum 3.satırdaysa bunu seçebilmem için "EA4"(Raf No) veriyle "A" sütunundaki veriyi eşleştirilip (sanırım bul komutu ile yapılıyor) eşleşen değeri "A" sütununda nerdeyse o hücreyi seçtirerek yapabilirim sanırım. Bunu yapmam için nasıl bir kod yazmam lazım yardımcı olabilecek var mıdır? Çok uzun oldu sanırım. Anlamadığını bir yer olursa lütfen sorun aktarayım tekrardan. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. ekli dosyada örneklemem mevcut.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
kod devamında takıldım

Kod:
Sub sütunkontrol()

Dim X As Long, 

For X = 4 To [A:A].Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row

If WorksheetFunction.CountIf(Range("EA:EA"), Cells(X, "A")) = 0 Then

.
                                             .
                                             .
                                             .

End If
    Next

End Sub

arkadaşlar yukarıdaki döngüde "A" ve "EA" sütunlarını eşitliyorum. Eşitleme gerçekleştiğinde ilgili A hücresini nasıl seçili olarak işaretleyebilirim?

kodun devamı için desteğinizi rica ederim.

Deneyiniz
Kod:
Range("A" & X).select

Deneyiniz
Kod:
Range("A" & X).select

hocam teşekkür ederim cevabınız için fakat kodu denediğim zaman A sütunundaki hep son hücreyi seçiyor acaba kodu yanlış mı yazdım?

Kod:
sub sütunkontrol()

Dim X As Long

Range("A" & X).Select

End If
    Next

End Sub

ben bu kodu listbox içersinde döngü kurdurarak yapacağım ama şuan kod he "A" sütunndaki son veriyi alıyor. Neden acaba gözden kaçırdığım bir noktamı var acaba?

hocam teşekkür ederim cevabınız için fakat kodu denediğim zaman A sütunundaki hep son hücreyi seçiyor acaba kodu yanlış mı yazdım?

Kod:
sub sütunkontrol()

Dim X As Long

Range("A" & X).Select

End If
    Next

End Sub

ben bu kodu listbox içersinde döngü kurdurarak yapacağım ama şuan kod he "A" sütunndaki son veriyi alıyor. Neden acaba gözden kaçırdığım bir noktamı var acaba?
Seçmeyin direk verileri alın.
Kod:
listbox1.additem range("A" & X).value

Seçmeyin direk verileri alın.
Kod:
listbox1.additem range("A" & X).value

hocam bu seferde sürekli aynı verileri aldı. Aslında yapmak istediğim şey şu; listbox1 "EA4" sütunundan veri listeliyorum o listelediğim veriyi listboxtan seçtiğimde "A" sütunundaki ilgili hücresi hangisi ise onu seçsin istiyorum. Örnek; "EA6" bir veriyi listboxta 3.satırda görüyorum diyelim ben listboxtan 3. satırdaki veriyi tıkladığımda o veri "A" sütununda da atıyorum 15. satırda olsun yani "A15" te olsun işte o "A15" hücresini seçsin istiyorum. Bunun içinde böyle bir çözüm üretmeye çalıştım ama mantık yanlışmı acaba? Bir proje yapıyorum ve çözemedim birtürlü

Aşağıdaki Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

Aşağıdaki Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

hocam ekli dosyanızı kontrol ettim bu komut hücreleri sırayla tek tek seçiyor ben bu işlemi
Kod:
Sheets("sayfa1").Range("A" & ListBox1.ListIndex + 4).Select
ile döngüsüz yapabiliyorum ama benim esas yapmak istediğim şey; "A" sütunundaki verileri belirli bir kurala göre kontrol ediyorum yani tarih sütunundaki tarihin buton ile üç fesih sütununa 3 gün sonrasına tarih tarih atıyorum ve üç fesih sütunundaki 3gün sonrası tarihin günü gelince gelince tarihi helen "A" sütunundaki verileri "EA" sütununa yazdırıyorum ve "EA" sütunundan listbox alıp listeliyorum. İşte o "EA" sütununa aldığım veri "A" sütununda farklı satırda olduğu için sıkıntı çıkıyor. Yani "EA" sütunundan listboxa aldığım veri örneğin listboxta 5. satırdaysa o veri "A" sütununda atıyorum 10. satıra denk geliyorsa ben listboxtaki veriye tıkladığımda o 10. satırdaki "A" hücresi işaretlensin istiyorum. Karışık gibi görünüyor fakat aslında olay basit. "EA" satırından listboxa aldığım veriye tıkladığımda "A" sütunundaki veri karşılaştırılıp eşit olan veriyi "A" sütununda nerdeyse o hücreyi seçeyim istiyorum.

Ben anlamadım.
Başka arkadaşlardan yardım almayı bekleyiniz.:cool:

Ben anlamadım.
Başka arkadaşlardan yardım almayı bekleyiniz.:cool:

Kod:
Dim z

For z = 4 To [C:C].Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row '4. satırdan itibaren  "C" hücresi için dolu satır sayısınca döngü yapıyor
Cells(z, "D").Value = Format(Cells(z, "C").Value + 3, "dd.mm.yyyy") ' c sutununa 3 günlük tarihi yazıyor

Next
For z = 4 To [C:C].Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row '4. satırdan itibaren  "C" hücresi için dolu satır sayısınca döngü yapıyor
Cells(z, "G").Value = Format(Cells(z, "C").Value + 11, "dd.mm.yyyy") ' c sutununa 3 günlük tarihi yazıyor

Next

Dim i, mydate, DUN
mydate = CDate(FormatDateTime(Now, vbShortDate))
DUN = CDate(FormatDateTime((Now - TimeSerial(24, 0, 0)), vbShortDate)) ' bu günden bir gün oncesinin tarihini buluyor dün
    For i = 4 To [D:D].Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row '4. satırdan itibaren dolu satır sayısınca döngü yapıyor
        'MsgBox CDate(FormatDateTime(Cells(i, "C").Value, vbShortDate))

If Cells(i, "F").Value = "" Then
        If CDate(FormatDateTime(Cells(i, "D").Value, vbShortDate)) = mydate Or CDate(FormatDateTime(Cells(i, "D").Value, vbShortDate)) = DUN Then
        Cells(i, "E").Value = "Takip günü geldi"
            Range("A" & i & ":AQ" & i).Select
        With Selection.Interior
       .Pattern = xlSolid
        .PatternColorIndex = xlAutomatic
        .Color = 65535 'seçili hücre rengini sarı yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
        End With
    With Selection.Font
        .ThemeColor = xlThemeColorLight1
        .TintAndShade = 0
    End With
    Selection.Font.Bold = True
        Else
        If CDate(FormatDateTime(Cells(i, "D").Value, vbShortDate)) > mydate Then
                Cells(i, "E").Value = "Takip devam ediyor"
                With Selection.Interior
         .Pattern = xlSolid
        .ThemeColor = xlThemeColorAccent6
        .TintAndShade = -0.249977111117893
        .PatternTintAndShade = 0 ' seçili hücre rengini turuncu yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
                End With
    With Selection.Font
      .ThemeColor = xlThemeColorDark1
        .TintAndShade = 0
    End With
        Else
        Cells(i, "E").Value = "Takip günü geçti"
        With Selection.Interior
        .Pattern = xlSolid
        .Color = 10498160 ' seçili hücreyi mor yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
End With
With Selection.Font
        .ThemeColor = xlThemeColorDark1
        .TintAndShade = 0
      End With
                 End If
               End If
            End If
Next

Dim n
For n = 4 To [E:E].Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row ' 4. satırdan itibaren  "E" hücresi için dolu satır sayısınca döngü yapıyor
If Cells(n, "F") = "Aylık takipte" Then Cells(n, "E").Value = ""
If Cells(n, "F") = "Devam etmekte" Then Cells(n, "E").Value = ""
If Cells(n, "F") = "Vazgeçildi" Then Cells(n, "E").Value = ""
If Cells(n, "F") = "Geldi" Then Cells(n, "E").Value = ""
If Cells(n, "F") = "Siparişte" Then Cells(n, "E").Value = ""
Next

Dim a
Sheets("Btck").Range("EA4:EB" & Rows.Count).ClearContents
For a = 1 To [E:E].Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row
If Cells(i, "F").Value = "" Then
If Cells(a, 5) = "Takip günü geldi" Then
[ea1048576].End(xlUp).Offset(1, 0) = Cells(a, 1)
[eb1048576].End(xlUp).Offset(1, 0) = Cells(a, 2)
Range(Cells(a, 1), Cells(a, 43)).Select
                With Selection.Interior
        .Pattern = xlSolid
        .Color = 65535   ' seçilen hücreyi sarı yapıyor
        .TintAndShade = 0
        .PatternTintAndShade = 0
                End With
    With Selection.Font
        .ThemeColor = xlThemeColorLight1
        .TintAndShade = 0
    End With
End If
End If
Next a
If [EA4] <> "" Then
If [EB4] <> "" Then
MsgBox "Takip edilecek verilerini kontrol et.", vbInformation, "A++"
UserForm4.Show
End If
End If

End Sub
hocam şimdi yukarıdaki kodla ben userform4 veri alıyorum işte bu aldığım veri aslında "A" sütununda farklı farklı satırlarda. Ben bu listboxtaki verinin eşiti "A" sütununda hangi satırdaysa o satırı seçsin istiyorum. Ekteki dosyayı incelediğinizde excellde userform2 deki takip kontrol sistemi butonuna tıklayınca excell içinde sarı renkli olarak işaretlenen veriler userform4 te listeleniyor. İşte listboxta listelenen o verilere tıkladığımda excellde de "A" sütunundaki ilgili hücre seçilmesi olayını yapamadım. Dosyayı ekliyorum. Teşekkür ederim emekleriniz için allah razı olsun sizden.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar ekteki resimde yapmak istediğim şeyi anlattım. Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Bu sorunu bir türlü aşamadım. Tüm emeklerim boşa gidecek eğer bu sorunu aşamazsam :(
qz73j.png

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 1
Geri