Soru ListBox' taki veriyi userform üzerinden güncelleme ve silme işlemi hatası

power468

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-08-2025
Sayın üstatlarım ben sizlerden öğrendiğim kadarıyla aşağıda yüklediğim ceza kayıt programını yapmaya çalıştım kayıt işleminde, verileri süzmede bir sıkıntı yok. ve sıra numarasına göre getir butonundan istediğim veriyi de getirebiliyorum fakat getirdiğim veriyi güncelleme yaptıktan sonra UserForm' da kaydettiğim bilgilerden bazıları örnek 1 para değerlerini yazarken 3.000,00TL olarak excele kaydetmişim güncelleme yaptıktan sonra ListBoxs' ta 3000 olarak çıkıyor bundan dolayı excel' de otomatik hesaplarken bu yanlışları hesaplamıyor. Diğer hata silme işleminde sıkıntı var birde ListBoxs' ta tarihler hep tersinden çıkıyor bu yazdıklarıma değerli zamanından ayırıp bir bakan olursa çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.

https://www.dosyaupload.com/eiQ2

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Doğruyu söylemek gerekirse, sorunuzdan pek bir şey anlamadım.
Başka üyeler de anlamamış olmalı ki; 1 haftadır herhangi bir cevap almamışsınız.

-- Bu tür sorularda, sayfa adı/sütun adı/hücre adresi/userform adı, userformdaki ilgili nesne adı gibi net ifade ederek sorunu tarif ederseniz,
sonuca ulaşmak için mesafe kat etmeniz daha kolay olur diye düşünüyorum.
-- Belgenizde, TL dışında para birimiyle kayıt yapılmayacaksa neden TL veya ₺ kullandığınızı da anlamadım doğrusu.
-- TextBox'lardan, excel sayfasındaki hücrelere kayıt yaparken unutmamanız gereken husus;
TextBox içeriği, başka formatta gibi görünse de, başka formatta veri yazsanız da esas olarak METİN'dir.
Bunları hücrelere yazdırırken SAYI'ya/TARİH'e vs. dönüştürmelisiniz. Bu konuda forumda çok sayıda örnek bulabileceğinizi düşünüyorum.

Kolay gelsin.
.