Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Forumdaki bir soruya çözüm ararken Ek'te bulunan dosya'da left join yapmak istiyorum.
Where kullanmadığım zaman left join doğru oluyor ama where koşulu ekleyince doğru fatura numarasının karşısına tutarı getirmiyor.
Where koşuluna 'EUR' kullandığınızda, ne yaparsanız yapın koşula uyan iki kayıt döner. Bunlar da, Trx number sonu 2 ve 4 olanlardır. CopyFromRecordset kullandığınızda üstten aşağı doldurmaya başlayacağından karşılarına yazdırma işlemi hatalı olacaktır.
CopyFromRecordset kullanmak yerine, ilave Find komutu ile Trx number kodunu karşılaştırma isimli sayfanın A sütununda arayıp karşısına yazdırmanız gerekiyor.
Eğer CopyFromRecordset ile doldurmak istiyorsanız, ilk sorguda Transform deyimi ile gelen sonuç kümesini de EUR koşuluna uyacak şekilde
Erdem Bey; ben konuya biraz maydonoz oldum, kusura bakmayın....
Zeki Bey, "RecordSet" içinde aranan bir kayıta cursor'ın odaklanmasını sağlamak üzere "Find" komutunun kullanılmasını önermiş olabilir diye düşünerek, ekli dosyadaki örneği hazırladım. Eğer yanlış düşünmüşsem, kusura bakmayın....
Örnek dosyada DAO ile "FindFirst" metodu, ADO ile "Find" metodu kullanılmıştır. Her 2 metodda, TC Kimlik No'su "325" olan kayıta odaklanılmış olup, ilgili bilgiler alınmaktadır.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.