• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Left join sorgusunda where kullanımı hatası

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Forumdaki bir soruya çözüm ararken Ek'te bulunan dosya'da left join yapmak istiyorum.
Where kullanmadığım zaman left join doğru oluyor ama where koşulu ekleyince doğru fatura numarasının karşısına tutarı getirmiyor.

Ekli dosyalar

Where koşuluna 'EUR' kullandığınızda, ne yaparsanız yapın koşula uyan iki kayıt döner. Bunlar da, Trx number sonu 2 ve 4 olanlardır.
CopyFromRecordset kullandığınızda üstten aşağı doldurmaya başlayacağından karşılarına yazdırma işlemi hatalı olacaktır.

CopyFromRecordset kullanmak yerine, ilave Find komutu ile Trx number kodunu karşılaştırma isimli sayfanın A sütununda arayıp karşısına yazdırmanız gerekiyor.

Eğer CopyFromRecordset ile doldurmak istiyorsanız, ilk sorguda Transform deyimi ile gelen sonuç kümesini de EUR koşuluna uyacak şekilde
SQL:
where isis.[DocumentCurrencyCode] = 'EUR'
sayfaya düşürmeniz gerekir.

@Zeki Gürsoy bey,

Recordset'in find methodunu kullandığınız örnek bir çalışma varsa paylaşabilir misiniz.

Erdem Bey; ben konuya biraz maydonoz oldum, kusura bakmayın....

Zeki Bey, "RecordSet" içinde aranan bir kayıta cursor'ın odaklanmasını sağlamak üzere "Find" komutunun kullanılmasını önermiş olabilir diye düşünerek, ekli dosyadaki örneği hazırladım. Eğer yanlış düşünmüşsem, kusura bakmayın....

Örnek dosyada DAO ile "FindFirst" metodu, ADO ile "Find" metodu kullanılmıştır. Her 2 metodda, TC Kimlik No'su "325" olan kayıta odaklanılmış olup, ilgili bilgiler alınmaktadır.

.

Ekli dosyalar

Haluk bey elinize sağlık. İnceledikten sonra dönüş yapacağım.

Haluk bey selamlar,

Çalışmanız için teşekkür ederim.Find ve filter özelliğini birlikte inceledim.En temizi işi sorgu esnasında bitirmek.

Geri