• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kütüphane Programı

üst = Controls("ok" & SAYISI).Top
ömer bey tam bu noktada hata veriyor. Ben dosya üzerinde bir takım eklemeler yapıyorum. Ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Dosyayı ekleyemedim site kaynaklı bir sorun var herhalde.

image nesnesini silince normal çalışıyor. Öğrenci resimlerini isimlerinin yanına ekleyerek ekstra bir motivasyon sağlarım diye düşünüyordum.

Eklediğiniz her Kontrol (Düğme, resim veya Textbox gibi) için UserForm_Activate() ve Private Sub ListBox1_Click() olaylarındaki
Kod:
SAYISI = (Controls.Count - 8) / 3
satırlarındaki "-" den sonraki sayıyı 1 arttırın yani
Kod:
SAYISI = (Controls.Count - 9) / 3
olarak değiştirin.

Son düzenleme:
Teşekkürler sağolun çalıştı. Sizin kadar hızlı olmasam da adım adım ilerliyorum. İmage nesnesi eklemeyi başardım. Kodu hala anlamaya çalışıyorum. İleride bununla ilgili birkaç sorum olacak size cevaplama zahmetinde bulunursanız çok sevinirim.

Ömer bey birde userform2'ye eklediğim img nesnesine sayfalardaki gibi tıklayınca bir iletişim kutusu açılsın ve yüklediğim resim ilgili öğrencinin sayfasındaki image1.picture ile eşitlensin istiyorum fakat o nokta da bazı karışıklıklar oldu kısacası yardımınızı isteyeceğim fakat aynı zamanda siteye dosya yükleyemiyorum. Kısıtlama olup olmadığına dair site yönetimine mesaj attım. Siz mail adresinizi gönderirseniz dosyanın son halini mailinize yollama imkanım olur. Saygılar.

Her öğrencinin sayfasında bulunan image1 deki öğrenci resminin formdaki image1 e aktarılması için.
UserForm_Activate() olayının ilk satırı olarak aşağıdaki kodu eklersen.
Kod:
Image1.Picture = Sheets(ActiveSheet.Name).Image1.Picture
Resimler dosya boyutunu büyütmüş olduğundan siteye ekleyemiyorsun herhalde.

Son düzenleme:
Yukarıda yazdığınız olayı hallettim ben. Benim istediğim user form üzerindeki image dosyasına tıklanınca benzer bir iletişim kutusunun açılıp activesheet deki image1 nesnesine kaydetmesi.
dosyayı zipleyip gönderdim. Neredeyse program halloldu sayılır. Bir kaç süslemeyle sınıfta kullanabilirim artık.

Asıl şimdi farkettim. Formun altında accessta olduğu gibi ileri geri düğmeleri olsa süper olur. Bir yapmaya çalışacağım.

vahapdogan
Örnek dosya ekliyorum. dosya boyutu büyümesin diye sadece ilk öğrencinin sayfasına temsili bir resim ekledim.
Diğer sayfalarda siz "Denetim Araç Kutusu"ndan image oluşturun ve Picture özelliğinden manuel olarak resmi ekleyin.
Resim eklenmeden, diğer sayfalarda image olmadığında ilk öğrencinin dışındakilere tıklarsanız hataya düşer.
Sekmelerin kod sayfalarındaki kodlara gerek yok çünkü bir defa eklenmeleri yeter.
İleri geri tuşları oluşturulması çalışmanın bu aşamasında biraz zor görünüyor. Çünkü kodlar çakışıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkürler Ömer bey çalışma bu haliyle tamamdır. Fakat bir sorunla daha karşılaştım. Ben bugün öğrenci resimlerini çektim ve resimleri 33 öğrenci toplam 5 mb olacak şekilde küçültüm. Daha sonra resimleri kütüphane programına eklediğimde dosyanın boyutu bir anda 232 MB'a çıktı ve haliyle biraz yavaş açılıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Evet bende test ettim, Resim Image olarak gömülünce Excel dosyası (Excelin Boş hali + Resim) toplamından çok fazla büyüyor. Excelin bir cilvesi olsa gerek. :)
Eğer sayfaya "Ekle/Resim" olarak eklenip forma ise resim klasöründeki (Sayfa ismi ile aynı isimli resim dosyaları) çalışma anında loadPicture ile eklenirse Dosya boyutu düşer.
Buna ait örneği 52. Mesajdaki dosyayı güncelleyerek ekledim.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
bana bir kitap listesi ve o kitabın ne zaman alındıgı ne zaman geri geleceği ve kimin aldıgını belirten basit bir kexcellll gonderrebilirmisiniz
aykanikon@gmail.com

Geri