• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kütüphane Programı

Excelde basit bir kütüphane programı yapmaya çalışıyorum. Soruma şu kısaca
Bir user form oluşturdum ve 2 tane listbox var. Listbox2 verileri aktif sayfadan almaktadır.
Listbox2 deki verilere tıkladığımda çift yada tek önemli değil verdiğim kitabı geri almış olmak ve d sütunundaki hücrelerdeki kitap iade alındımı sorusunun karşılığı olarak evet yazdırmak istiyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sn vahapdogan aşağıdaki kodu deneyin
Kod:
Range("D" & Columns("B").Find(what:=ListBox2).Row).Value = "Evet"

Sn vahapdogan aşağıdaki kodu deneyin
Kod:

Ömer Bey Kod mükemmel çalıştı. Bir öğretmenin işini inanılmaz kolaylaştırmış oldunuz. Eğitim öğretime yaptığınız bu değerli katkı için teşekkürler. Şimdi öğrencilerime daha seri bir şekilde kitap verebileceğim.

hocam programı son haliyle paylaşabilir misiniz?

Bu arada Ömer beye bir sorum daha olacak. Hocam bu Listbox2 'ye tıkladığımda hücreye evet yazıyor. Fakat diyelim ki Mouse hatası yaptık, bu durumda ikinci kez tıkladığımda hücreyi hayır yazacak şekilde düzeltebilir misiniz?

Sn vahapdogan
kodları aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
if Range("D" & Columns("B").Find(what:=ListBox2).Row) = "Evet" Then
Range("D" & Columns("B").Find(what:=ListBox2).Row).Value = "Hayır" 
else
End if

Ömer Bey;
Çok teşekkürler kod tam istediğim gibi oldu. Şimdi de en çok okuyanları tespit etmek için grafik oluşturma çalışmalarına başlıyorum. : ) Bu arada Sn Erdenek dosyanın son hali olmasa da hali hazırdakini gönderiyorum. Umarım faydalı olur.

Ekli dosyalar

Sn vahapdogan
Alternatif bir çalışma yapmıştım. İlk önce açıklama sayfasını okuyun.

Ekli dosyalar

Ömer Bey programınızı inceledim. Tek kelimeyle harika olmuş. Excel konusunda çok bilgili olduğunuz belli. Çok öğretici olduğunu da söylemeliyim. Fakat sizin bu sistemde haklı olarak gereksiz bulduğunuz her öğrenci için ayrı bir sayfa olayının, öğrencilerde kendi adına ait bir sayfa olduğu izlenimini uyandırarak kendini özel hissettirmesi, öğretmenin kendini takip ettiğini bilmesi ve daha çok kitap okumaya dair bir rekabet ortamı oluşturması gibi nedenlerle var olmasının daha iyi olacağı kanaatindeyim. User formu biraz daha küçülterek excel sayfalarının görünürlülüğünü arttırıp her sayfaya öğrenci resimlerini eklemeyi planlıyorum. Bir de grafikler konusunda tekrardan desteğinizi isteyeceğim. Sizinle bu vesileyle tanışmış olmaktan çok memnun oldum. Saygılar.

Ömer bey grafik olayını bir türlü başaramadım. Otomatik olarak güncellenen hangi öğrencinin daha fazla kitap okuduğunu gösteren bir grafik sayfası yapabilir misiniz?

Sn vahapdogan
SINIF LİSTESİ sayfasında C sütunda öğrencinin okuduğu kitap sayısını hesaplayan formül var.
GRAFİK sayfası açılışta en fazla okuyandan başlayarak sıralıyor.
Ben xls dosyasına dönüştürdüm siz istediğiniz formata çevirin.
Kolay gelsin.
Not: GRAFİK sekmesinin kod sayfasını inceleyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ömer bey excel bilginize hayran kaldım. Hatalar programı kullandıkça ortaya çıkar ya şimdi ben programı yavaş yavaş geliştiriyorum diyelim. Büyük ihtimalle 2.döneme tam kullanışlı bir kütüphane programım olur diye düşünüyorum. Bu arada kendi yaptığım başka bir program daha var. Onunla da ilgili fikirlerinizi bir ara almak isterim. Öğrenci ödev takibinde kullandığım bir program var. Görsel yanı biraz zayıf ama. Neyse kütüphane programına dönecek olursak bu öğrenci isimlerinin olduğu sayfalardaki g3 hücresinin formülünü öğrencinin kitabı ödünç alır almaz okumuş olmaması için = EĞERSAY(D3:D100;"EVET") şeklinde değiştirdim. Sizin sayfanızdaki =ALTTOPLAM(103;DOLAYLI("'"&B2&"'!$b$3:$b$1000")) şeklindeki formül ise bu durumda öğrencinin ödünç aldığı kitapları sayıyor. Ödünç aldığı değilde geri getirdiği kitapları sayacak şekilde değiştirebilir misiniz bu formülü. Tekrar teşekkürler.

Evet formülü
Kod:
=EĞERSAY(DOLAYLI("'"&B2&"'!$D$3:$D$1000");"EVET")
şeklinde değiştirmeniz gerek

=DOLAYLI("'"&B2&"'!$G$3:$G$3") bu formülde çalıştı. Fakat sizinki daha şık olmuş.

Hızlı cevap için teşekkürler bende şimdi onu düşünüyordum. Eğersay ile bu formül birleştirilebilir mi diye. Anlayışınız çok kuvvetli. Emekli olduğunuzu gördüm profilinizden ne iş yapardınız önceden çok özel değilse buraya yazabilirsiniz.

Sn vahapdogan
Bir sorun fark ettim. SINIF LİSTESİ sayfasındaki isim listesinde de sayfa isimlerinde de başlarında boşluk var, size sıralamalarda sorun çıkarabilir.

Geri