Ekteki Kodları denermisiniz Kopyala yapıştır işlemi cozum bulmaya çalıştım.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [A1:A65536]) Is Nothing Then Exit Sub If Cells(Target.Row, 1).Value = "" Then ElseIf Cells(Target.Row, 1).Value = 0 Then Rows(Target.Row + 1).Insert Range(Cells(Target.Row, 11), Cells(Target.Row, 20)).Copy Cells(Target.Row + 1, 11).Select ActiveSheet.Paste Application.CutCopyMode = False Cells(Target.Row, 1).Select ElseIf Cells(Target.Row, 1).Value = 1 Then sonsat = Cells(Rows.Count, 11).End(3).Row + 1 Range(Cells(Target.Row, 11), Cells(Target.Row, 20)).Copy Cells(sonsat, 11).Select ActiveSheet.Paste Range(Cells(Target.Row, 11), Cells(Target.Row, 20)).ClearContents Application.CutCopyMode = False Cells(Target.Row, 1).Select End If End Sub
Merhabalar;
Hüseyin Bey bu makromuzda "bir" 1 komutu ile çalışan kısmında sorun halen devam ediyor.
Öyleki dosyadaki formülleri makroya dönüştürdüm. Şimdide taşıdığı sütunlar kayboluyor. Bazı
durumlarda gayet güzel çalışıyor ama bazen ne yaptığı belli olmuyor. Acaba üzerinde biraz daha
çalışma imkanınız olurmu. Şöyle söyleyeyim. 0 "sıfır" komutu yani kopyalama gayet güzel.
ilk yaptığınızdan buyana hiç sorun çıkarmadı. ama 1 komutu yani taşıma komutu bir türlü randuman almadı.
Dosya ekleyeceğim diyeceğim ama aynı dosyada aynı konumda bazen tutarlı bazen tutarsız olabiliyor o derece yani.
Nasıl bir çözüm buluruz bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum eğer müsait iseniz teşekkür ederim.
Edit: Yazmayı unuttum. A sütununa girilen 1 komutunun normalinde vazifesi bulunduğu satırı sayfada değer bulunan satırın en altına taşıması.
oysa bazen tam tersine en üste taşıyor.
Son düzenleme: