• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu satır kopyalama ve satır kaydırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahzola
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekteki Kodları denermisiniz Kopyala yapıştır işlemi cozum bulmaya çalıştım.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A1:A65536]) Is Nothing Then Exit Sub
If Cells(Target.Row, 1).Value = "" Then
ElseIf Cells(Target.Row, 1).Value = 0 Then
Rows(Target.Row + 1).Insert
Range(Cells(Target.Row, 11), Cells(Target.Row, 20)).Copy
Cells(Target.Row + 1, 11).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Cells(Target.Row, 1).Select
ElseIf Cells(Target.Row, 1).Value = 1 Then
sonsat = Cells(Rows.Count, 11).End(3).Row + 1
Range(Cells(Target.Row, 11), Cells(Target.Row, 20)).Copy
Cells(sonsat, 11).Select
ActiveSheet.Paste
Range(Cells(Target.Row, 11), Cells(Target.Row, 20)).ClearContents
Application.CutCopyMode = False
Cells(Target.Row, 1).Select
End If
End Sub

Merhabalar;

Hüseyin Bey bu makromuzda "bir" 1 komutu ile çalışan kısmında sorun halen devam ediyor.
Öyleki dosyadaki formülleri makroya dönüştürdüm. Şimdide taşıdığı sütunlar kayboluyor. Bazı
durumlarda gayet güzel çalışıyor ama bazen ne yaptığı belli olmuyor. Acaba üzerinde biraz daha
çalışma imkanınız olurmu. Şöyle söyleyeyim. 0 "sıfır" komutu yani kopyalama gayet güzel.
ilk yaptığınızdan buyana hiç sorun çıkarmadı. ama 1 komutu yani taşıma komutu bir türlü randuman almadı.

Dosya ekleyeceğim diyeceğim ama aynı dosyada aynı konumda bazen tutarlı bazen tutarsız olabiliyor o derece yani.
Nasıl bir çözüm buluruz bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum eğer müsait iseniz teşekkür ederim.

Edit: Yazmayı unuttum. A sütununa girilen 1 komutunun normalinde vazifesi bulunduğu satırı sayfada değer bulunan satırın en altına taşıması.
oysa bazen tam tersine en üste taşıyor.:(

Son düzenleme:
herkese merhabalar,
spor kulübümüzün takibi için kullandığımız excel dosyamız mevcut.yapmaya çalıştığım şey ana sayfada "K" sutunundaki tablodaki boş hücrelere "P" harfi yazdığımda, yazdığım satırı komple "pasif kayıtlar" sayfasına taşıması. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

herkese merhabalar,
spor kulübümüzün takibi için kullandığımız excel dosyamız mevcut.yapmaya çalıştığım şey ana sayfada "K" sutunundaki tablodaki boş hücrelere "P" harfi yazdığımda, yazdığım satırı komple "pasif kayıtlar" sayfasına taşıması. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba.

Aslında sorunuzu, yeni bir konu açarak sormalıyıdınız.
-- Alt taraftan ANASAYFA adlı sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNÜTÜLEyi seçin,
-- Açılan VBA ekranında sağdaki boş alana aaşağıdaki kod'u yapıştırın.

Sorun yaşarsanız sorunuzu örnek belge iye destekleyin.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama, cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.
Kod:
[B]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/B]
alan = "[B][COLOR="Red"]K2:K[/COLOR][/B]" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
If Intersect(Target, Range(alan)) Is Nothing Then Exit Sub
If Target="" Then Exit Sub
If UCase(Target) = "P" Then
    sat = Sheets("[B][COLOR="red"]PASİF KAYITLAR[/COLOR][/B]").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
    Range(Cells(Target.Row, "A"), Cells(Target.Row, "J")).Copy
    Sheets("[B][COLOR="red"]PASİF KAYITLAR[/COLOR][/B]").Cells(sat, 1).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    Range(Cells(Target.Row, "A"), Cells(Target.Row, "J")).Delete Shift:=xlUp
    Cells(Target.Row, "K") = ""
    Cells(Target.Row - 1, "K").Activate
End If
[B]End Sub[/B]

Çok teşekkür ederim tekrar, "Run-time Error 1004 Range sınıfının Delete yöntemi başarısız" hatası alıyorum.Dosya yükleyerek tekrar yardım talebinde bulunacağım. Saygılar

Geri