- Excel Vers. ve Dili
- Office 2010 - Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 05-12-2024
Herkese iyi akşamlar, iyi çalışmalar.
Ekteki dosyada Sayfa 1 ' deki 5 ve üstü tekrar eden sayıları Sayfa 2 ' deki tabloda renklendirmek istiyorum.
Fakat Sayfa 1 ' deki verilerin miktarı sürekli değişiyor.
Örneğin ekteki dosyada görüldüğü üzere 5 ve üstü tekrar eden sayılar A3 - A24 hücreleri arasındaki sayılar. Yani toplamda 22 sayı. Bu miktar azalıp artabiliyor.
=EĞERSAY(Sayfa1!$A$3:$A$24;C3)>0
Yukarıdaki formülle istediğim şey oluyor ama dediğim gibi veri miktarı değiştiğinde EĞERSAY'da belirttiğim aralıkta değişmesi gerekiyor.
Yani yukarıdaki formülde $A$3:$A$24 aralığının değişken olması gerekiyor. $A$3 verilerin her seferinde başlayacağı hücre. Ama $A$24 bitiş hücresi değişken olmalı.
Bunun için de aşağıdaki formül üzerine çalıştım.
=EĞERSAY(Sayfa1!$A$3
OLAYLI("Sayfa1!"&ADRES(KAÇINCI(4;Sayfa1!$B$1:$B$150;0)-1;1));C3)>0
Böyle bir formül Koşullu biçimlendirmede çalışmıyor.
Ama Sayfa 2 ' deki B sütununda görüldüğü üzere normal hücrelere yazdığımda "DOĞRU" veya "YANLIŞ" olarak sonuçları doğru gösteriyor.
Koşullu biçimlendirmede verdiği hatada şöyle yazıyor;
"Koşullu Biçimlendirme ölçütü için başvuru işleçleri (örneğin birleşim, kesişim veya aralık) veya dizi sabitleri kullanamayabilirsiniz."
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Ekteki dosyada Sayfa 1 ' deki 5 ve üstü tekrar eden sayıları Sayfa 2 ' deki tabloda renklendirmek istiyorum.
Fakat Sayfa 1 ' deki verilerin miktarı sürekli değişiyor.
Örneğin ekteki dosyada görüldüğü üzere 5 ve üstü tekrar eden sayılar A3 - A24 hücreleri arasındaki sayılar. Yani toplamda 22 sayı. Bu miktar azalıp artabiliyor.
=EĞERSAY(Sayfa1!$A$3:$A$24;C3)>0
Yukarıdaki formülle istediğim şey oluyor ama dediğim gibi veri miktarı değiştiğinde EĞERSAY'da belirttiğim aralıkta değişmesi gerekiyor.
Yani yukarıdaki formülde $A$3:$A$24 aralığının değişken olması gerekiyor. $A$3 verilerin her seferinde başlayacağı hücre. Ama $A$24 bitiş hücresi değişken olmalı.
Bunun için de aşağıdaki formül üzerine çalıştım.
=EĞERSAY(Sayfa1!$A$3
Böyle bir formül Koşullu biçimlendirmede çalışmıyor.
Ama Sayfa 2 ' deki B sütununda görüldüğü üzere normal hücrelere yazdığımda "DOĞRU" veya "YANLIŞ" olarak sonuçları doğru gösteriyor.
Koşullu biçimlendirmede verdiği hatada şöyle yazıyor;
"Koşullu Biçimlendirme ölçütü için başvuru işleçleri (örneğin birleşim, kesişim veya aralık) veya dizi sabitleri kullanamayabilirsiniz."
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Ekli dosyalar
-
21.5 KB Görüntüleme: 3