- Excel Vers. ve Dili
- Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 29-04-2025
Merhaba, kendime ingilizce çalışma sayfaları oluşturdum excelde. Flash kart yapmak için şu şekilde https://www.hizliresim.com/ctcecli koşullu biçimlendirme yaptım ancak küçük bi sorunum var. Tek bi satıra bu biçimlendirmeyi hatasız yapabiliyorum ama komple sütun seçtiğim zaman formul bozuluyor çalışmıyor. Yapmak istediğim şu şekilde, Türkçe Çevirisi ve Ek Anlam sütunlarını arkaplanla aynı yazı rengine boyadım ki görünmesin, ve ben Kontrol sütununa 0 değerini girersem B ve C sütunundaki karşılığını boyayacak ve o satırdaki yazılar görünecek. Boş veya farklı (0 harici) değerde olan satırların karşılığında bir tepki vermesini istemiyorum yani yazı görünmez durmaya devam etmeli. Yardımcı olabilir misiniz?
Anladığım kadarıyla, =$D$2=0 yazarken sanırım D sütunun 2. satırı diye komut veriyorum. $D$1000 denedim, $D:$D denedim bunlar işe yaramadı. Uygulama Hedefi kısmınıda değiştirdim =$B$B:$C$C şeklinde öyle yapınca D2'ye 0 girdiğimde B ve C sütunları komple boyanıyor. Benim istediğim Her 0 girdiğim değerin karşılığındaki satır boyansın.
Anladığım kadarıyla, =$D$2=0 yazarken sanırım D sütunun 2. satırı diye komut veriyorum. $D$1000 denedim, $D:$D denedim bunlar işe yaramadı. Uygulama Hedefi kısmınıda değiştirdim =$B$B:$C$C şeklinde öyle yapınca D2'ye 0 girdiğimde B ve C sütunları komple boyanıyor. Benim istediğim Her 0 girdiğim değerin karşılığındaki satır boyansın.
Son düzenleme: