Soru Koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2019TR - 365TR
Merhaba dostlar kendi yapabildiğim kadarıyla yapmak istediğimi yaptım fakat bunu her hücreye nasıl uygularım onun onun içinden çıkamadım
Sayfam bi takip sayfası B2 hücresine a yazdığımda B2 ve B3 koşullu biçimlendirme renk alıyor
bunu her sütundaki hucreye uygulamak istiyorum tek tek kopyalayarak haftalar alır bi kolay yolu vardır ama ben yapamadım

yaptığım dosyayı ekliyorum yardımcı olmanızı rica ediyorum

https://s7.dosya.tc/server18/i8uypu/s_takip.xlsx.html

Excel Vers. ve Dili
2019TR - 365TR
Merhaba arkadaşım aslın da kısmen böyle yapmak istediğim ama bir farkla c2 hücresinde firma olacak yani orada kesildi hata yada sevk yazmıcak ben elle tarih tarih sipariş ceren firma unvanını yazicam x firması siparişi gibi

Excel Vers. ve Dili
2019TR - 365TR
Süpersiniz tamda yapmak istediğim buydu bunu tek hücreye kulağımı tersten tutarak yaptım da aslında :)) ama tam sonuç alamadım peki sizin yaptığınız formul nasıl işliyor öğrenmek için soruyorum iki farklı koşullu biçimlendirme var

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Süpersiniz tamda yapmak istediğim buydu bunu tek hücreye kulağımı tersten tutarak yaptım da aslında :)) ama tam sonuç alamadım peki sizin yaptığınız formul nasıl işliyor öğrenmek için soruyorum iki farklı koşullu biçimlendirme var
Selamlar,
Öncelikle, teşekkür ediyorum...
Kısaca açıklama yapacak olursam;
** B kolonunda B2:B10000 gibi bir aralık için Hücre değeri a, h ve r eşitlikleri için ayrı ayrı biçimlendirme yapıldı.
** Sonra, C kolonu için de C2:C10000 aralığı için B2="a", B2="h" ve B2="r" gibi sol yanındaki hücrelerdeki eşitliklere göre ayrı ayrı 3 biçimlendirme yapıldı. (Kısaca, sol yan hücresindeki dolgu rengi ne ise, aynı dolgulandırma yapılmış oldu)
** Daha sonra, B ve C kolonları seçilip kopyalanarak, D : AQ seçilerek Yapıştır.Özel >>> Biçimleri şeklinde kopyalama işlemi yapıldı....

Not : Kolonların TEK ya da ÇİFT olmasına göre bütün hücrelere 3 aynı formülle 3 biçimlendirme işlemi de yapılabilirdi... Ben ekstra bir kontrol işlemi olmasın diyerek bu yöntemi uyguladım..

Excel Vers. ve Dili
2019TR - 365TR
çok çok teşekkür ederim bilgi dağarcığıma bir bilgi daha ekledim sayenizde ellerinize sağlık