Koşullu Biçimlendirme Sıkıntısı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.01.2020
Selamun Aleyküm, cümleden Hayırlı Cumalar. Çok değerli uzman hocalara sesleniyorum. Ekte gönderdiğim Kredi Faiz Hesaplaması dosyasında, =EĞER(VE(B5>0;B5<241);"UYGUN VERİ!...";EĞER(B5>240;"En Fazla 240 Ay Girilebilir!...";"")) şeklinde bir formülüm var. Koşullu Biçimlendirme ile Formülün ilk şartı olan "UYGUN VERİ!..." şartı gerçekleşirse hücre zemin rengi turuncu, yazı rengi de koyu mavi olacak, eğer formülün ikinci şartı gerçekleşirse o zaman da "En Fazla 240 Ay Girilebilir!..." uyarısında zemin sarı, yazı da kırmızı olacak. Ayrıca yazı yanıp sönsün istiyorum. Koşullu biçimlendirmeyi çeşitli şekillerde denediğim halde başaramadım. Sizden istirhamım, bu koşullu biçimlendirmeyi düzenleyivermeniz. Bu arada EXCEL 2010 kullanıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun, tekrar Hayırlı Cumalar. Not: Sayfa Koruma şifresi küçük harflerle ff

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyanız ektedir.
Koşullu biçimlendirme ile hücre yanıp sönmesi yapılamaz.:cool:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
27.01.2020
Bankaların Kredi Hesaplama Formülü

Dosyanız ektedir.
Koşullu biçimlendirme ile hücre yanıp sönmesi yapılamaz.:cool:
Hocam tekrar hayırlı akşamlar. Ekte gönderdiğim dosyada yapmak istediklerimi, dosyanın Sayfa1 sayfasında anlatmaya çalıştığım. Yapmak istediğim; gönderdiğim dosyanın Sayfa2 sayfasında da göreceğiniz üzere, aynı şekilde Sayfa3 sayfasına formüller ile %15 KKDF ve %5 BSMV ödemelerini de dahil ederek aylık sabit taksit ödemelerini bulmak. Örneğin bankanın gerçek faiz oranı 0,99 üzerinden faiz, KKDF, BSMV ve anapara ödemeleri hesaplanarak aylık sabit taksit ödemesi bulunuyor. Ben uğraştım, ancak bir türlü yapamadım. Bana bunun için de yardım ederseniz çok memnun olurum. Lütfen "Yüz verdik, astarını da istiyor" diye düşünmeyin ve hakkınızı helal edin. Allah hizmetlerinizi daim etsin İnşaallah. Allah'a emanet olun.

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
KKDF ve bmw yi hesapladım diğerlerini bilmiyorum.
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
27.01.2020
Teşekkür ederim.

Hocam her şey için çok teşekkür ederim. Allah Razı olsun. Allah'a emanet olun. Hakkınızı helal edin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...