korumalı görünüm sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2015
merhaba windows 10 kullanıyorum iş yerinde ve bugün bilgisayarı açtıktan sonra yeni office güncellemesi mevcut ibaresine tıklayıp güncelleme gafletinde bulundum :)

normalde açılan excel dosyalarım güncellemeden sonra bazıları -özellikle 70 mb dan büyük olanlar- korumalı görünümde açılıyor yazısı çıkıp açılmıyorlar. yaklaşık 10 dk bekledim açılır diye fakat bir çözüm bulamadım. internette araştırdım biraz korumalı görünümü kapatmayı çünkü diğer dosyaları açmakta bir problem yaşamıyorum böyle bir ibare çıkmıyor o dosyalarda.. sadece korumalı görünüm yazısı olanlar açılmıyor. ayarlar bölümünden korumalı görünümde bulunan üç tiki kaldırdım fakat bu dosyaları açarken halen korumalı görünümde açmaya çalışılıyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2015
arkadaşlar çözemedim sorunu bir türlü korumalı görünüm ayarlarını başka şekilde kapatma yöntemi var mı. dosya türü 97-2003 excel.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba
Dosyanızı sağ tıklayıp,
"Özellikler" den engellemeyi kaldır butonunu tıklayın daha sonra dosyanızı açmayı deneyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2015
merhaba ne yazık ki öyle bir seçenek yok özelliklerde.