Kopyala yapıştır kısayolları hakkında!

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

Son günlerde excelimde şöyle bir sıkıntı oluştu. Mouse yardımı ile belirli bir alanı seçiyorum, sonra ctrl+c ile kopyalıyorum seçtiğim alanın kenarları kesik çizgilerle yanıp sönüyor. daha sonra aynı çalışma sayfasında başka bir alanı seçiyorum ve mouseun sol tuşundan elimi çektiğimde seçili alan normale dönüyor ve ctrl+v yapamıyorum. Klavye yardımı ile (shift + aşağı ok) alanı seçtiğimde ise ctrl+v yaparak yapıştırabiliyorum. Böyle bir sorunla daha önce karşılaşan oldumu acaba?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
dosyanizda herhangi bi vb uygulamasi varmi acaba?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Nasıl yaptığınızı pek anlamadım.

• Kopyalama alanını fare ile seçin (Değişik Yerlerden kopyalama yapmayacaksanız Shift e basmayınız)
  • sağ tuş - Kopyala
  • yapıştıracağınız hücreyi seçin (bir kaç hücre seçmenize gerek yok)
  • Sağ Tuş - Yapıştır

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
dosyanizda herhangi bi vb uygulamasi varmi acaba?
vb var fakat onla alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce böyle bir sıkıntı yoktu.

şöyle yapıyorum,

1-örneğin a1 hücresini sağ tık kopyala diyorum
2-b1 ve b2 yi mouse la seçtiğim anda a1 deki kesik çizgiler kayboluyor ve seçtiğim alanda çok kısa süreli olarak kesik çizgiler belirip sora kayboluyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
yani acik soyleyebilecegim bisey yok ama vb`nizde selected row yahut benzeri bir kodla islem bulunuyor olabilir..

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sadece belirli dosyada mı yapıyor yoksa tüm dosyalar için geçerli midir bu söylediğiniz sorun?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

Sadece belirli dosyada mı yapıyor yoksa tüm dosyalar için geçerli midir bu söylediğiniz sorun?

Yeni açtığım dosyada da oluyor. Hatta şimdide yeni bir excel açtığımda R1C1 modunda açıyor. Seçeneklerden düzeltiyorum, kapatıyorum tekrar açıyorum yine r1c1 modunda açılıyor. Virüsle akalı olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Haklisiniz sayin kenanok, fakat fikir uretebilmek icin sanirim anlik yasamak ve neden kaynaklabilecegini sorgulamak gerekiyor, verdiginiz linktede verilen cevaplardan anlasilacagi gibi excelden yana degil mouse driveri yada sistemle ilgili hatalr gozetiliyor.. tum dosyalariniza etki edicek xlstart klasorunuzde calisan her hangi bir uygulamadan kaynaklaniyor olabilir.

Vba`da calisan butun calisma kitaplarini bi gozden gecirmenizi tavsiye ederim. normalde gorunmeyen fakat arka planda calisan bir eklenti filan yuklemis olabilirsiniz.

bunlarin disinda fikir yurutemiyorum kusura bakmayin..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
xlstart klasörüm boş görünüyor. mouse driverlarımı uninstall yaptım yine olmadı.

Normalde görünmeyen fakat arka planda çalışan bir eklenti demişsiniz. tüm eklentileri kapadım ve exceli öyle açtım yine aynı sıkıntı oldu. ayrıca safe modda çalıştırdım sonuç değişmedi. neyse sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz. teşekkürler herkese :)