kombinasyon grubu oluşturma yardım talebi

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
merhaba ben kombinasyonu oluşturulmuş sayılar içerisinden eleme yapmak istiyorum yani 8 sayının 3'e kombinasyonunu 56 etmekte.Ben bu 8 sayıdan sadece 3'ünün yan yana gelebilecek şekilde 5 li kombinasyonunu üretmek istiyorum.Ekteki dosyada daha anlaşılabilir umarım.Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
merhaba ben kombinasyonu oluşturulmuş sayılar içerisinden eleme yapmak istiyorum yani 8 sayının 3'e kombinasyonunu 56 etmekte.Ben bu 8 sayıdan sadece 3'ünün yan yana gelebilecek şekilde 5 li kombinasyonunu üretmek istiyorum.Ekteki dosyada daha anlaşılabilir umarım.Yardımlarınızı bekliyorum.
merhaba formunuzu yaklaşık bir yıldır takip ediyorum çok güzel çalışmalar yer almakta ancak benim sorduğum sornunun benzeri sorulara hiç bir cevap verilmemiş böyle birşeyi yapmak imkansızmı yoksa çok uğraşılması gerektigi içinmi cevap verilmiyor anlayabilmiş değilim....

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
2007 ve üzeri olunca cevap almak biraz zor oluyor.
İstersen 2003 formatında ekle dosyanı
Belki cevap alırsın o zaman.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba.. 34 lünün 5 li grubu 1 saatten 4 dakkikaya indirdiğim sayfaya bakıver.. Belki bir fikir verir..
Merhaba.Çalışmanız gayet güzel yalnız dikkat ettiyseniz verdigim dosyada 8in 3lü kombinasyonu mevcut ancak ben burada 8in 5li kombinasyonunu degil 3lü kombinasyonun tümünün yer aldığı 5li grubu oluşturdum tabi bunları tek tek elle girerek yaptım.Bunu(34ün 5li kombinasyonunu otomatik çıkarabildiğiniz gibi)yaptırmak istiyorum.tabi veri 8 degil 34 için olacak..zaten benim şu söylediğim şeyin benzerleri formda mevcut.Örnek verecek olursak yakın zamanda sorulmuş biri soru

http://www.excel.web.tr/f48/kombinasyonlarda-eksiltme-t105422.html

Excel Vers. ve Dili
merhaba 27.10.2011 de (Benzersiz kombinasyon oluşturmak) rafetgulmez arkadaşın açmış olduğu konu benim açmış olduğum konuyla birebir alakalı ve daha iyi bir anlatım söz konusu. Bu durumda ben takibi oradan yapacağım.Bu konunun kapanması daha uygundur....