Köprü oluşturma kısayolu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Arkadaşlar merhaba benim şöyle bir sorum olacak ;
Benim 101 sayfadan oluşan bir excel dosyam var ve herbir sayfa bir şirkete ait kartları temsil ediyor ana sayfadan oluşturacağım bir köprüyle sayfalara gitmek istiyorum,bu benim için basit bir uygulama ancak sorun şu ki bu işlemi tam 100 defa yapmak zorundayımbunu kısa yoldan halledebileceğim bir fikriniz varmı?
kısacası ana sayfadan oluşturacağımız köprü yada makro ile diğer sayfalara geçmek istiyorum ana sayfada sadece 1-firma ismi 2-firma ismi 3- firma ismi şeklinde 100 satırlık 2şer sütunluk bir liste var.Örnek göndermedim şu anda algoritma aşamasındayım.
cevaplayan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
teşekkürler...

dosyan ekte kardeş
arkadaşım emeğine sağlık ama benim listemin tüm firmaları ana sayfada görünmek zorunda çünkü yanlarında borç ödenen kalan sütunlarından borç durumunu görmeliyim.Yine de çok çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
demokraside pardon excelde çare tükenmez
eki inceleyin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
evet arkadaşım tam istediğim gibi ,buraya kadar yapıyorum ama benim dediğim gibi bu köprü işini 100 hatta 200 defa yamam gerekiyor bunu tek tek mi yaptın yoksa toplu halde yapmanın bir yöntemi varmı siz 10 sayfa için hazırlamışsınız eğer 200 sayfa için hazırlasaydık nasıl olacaktı?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
evet arkadaşım tam istediğim gibi ,buraya kadar yapıyorum ama benim dediğim gibi bu köprü işini 100 hatta 200 defa yamam gerekiyor bunu tek tek mi yaptın yoksa toplu halde yapmanın bir yöntemi varmı siz 10 sayfa için hazırlamışsınız eğer 200 sayfa için hazırlasaydık nasıl olacaktı?
herbir sayfaya müşterinin adını zaten vereceksin B sütununa da o isimleri yazacaksın geri kalan formülleri (köprü ve borç alacak vs.. ) aynen aşağı doğru çekeceksiniz

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
herbir sayfaya müşterinin adını zaten vereceksin B sütununa da o isimleri yazacaksın geri kalan formülleri (köprü ve borç alacak vs.. ) aynen aşağı doğru çekeceksiniz
teşekkür ederim gayet güzel bir fikir :D ve inan hiç aklıma gelmedi (köprülerde böyle bir işlem olabileceğini düşünemedim) gerçi köprüler sürüklemeyle olmuyor ama sanırım ofis 2003 kullandığım için olmuyor.Ama 2007 de oluyorsa kurup yaparım.çok teşekkür ederim arkadaşım ilgilendiğin ve zaman ayırdığın için :)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın mgurten Arkadaşım maalesef 2007 ilede beceremedim bana biraz açıklarmısın nasıl yapabileceğimi

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayın mgurten Arkadaşım maalesef 2007 ilede beceremedim bana biraz açıklarmısın nasıl yapabileceğimi
size yolladığım dosyadaki gibi yani oradaki formülü incelersek
=KÖPRÜ("[Kitap1.xlsx]"&B4&"!A1";"sayfa aç")

Kitap1.xlsx --> Kitabın adı ve uzantısı (belki sizdeki xls olabilir)
B4 --> Sayfa adı
A1 --> Köprü kurulan sayfadaki gideceği hücre
sayfa aç --> çıkmasını istediğiniz mesaj

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
size yolladığım dosyadaki gibi yani oradaki formülü incelersek
=KÖPRÜ("[Kitap1.xlsx]"&B4&"!A1";"sayfa aç")

Kitap1.xlsx --> Kitabın adı ve uzantısı (belki sizdeki xls olabilir)
B4 --> Sayfa adı
A1 --> Köprü kurulan sayfadaki gideceği hücre
sayfa aç --> çıkmasını istediğiniz mesaj
Valla çok süpersin arkadaşım beni büyük bir yükten kurtardım.gerçi sürükleyince sayfa isimleri değişmiyor ama onların tamamını değiştirmek bir kaç dk lık iş.Çok ama çok teşekkür ederim sorunumu hallettim.:D

Son düzenleme: