• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kod tanımlı tabloda biçim değişikliği.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar,

Ekte bulunan dosyalardan "parametre dağılım" tablosunun tamamı ekrana (40 inc tv) yansıtıldığında numaralar çok küçük kalıyor ve okunamıyor.Yeni deneme fırsatım oldu.Bu tabloyu V sütunundan itibaren olan kısmını 31. satırdan başlayarak yine E sütunundan başlatmak mümkün mü?Yani tabloyu ikiye bölerek " Parametre Dağılım 2" tablosundaki düzene getirilebilir mi?Ya da bu "parametre dağılım" tablosunu başka bir bilgisayardan ağ üzerinden açar ve ekrana yansıtırsam çalışır mı?

Teşekkürler....

Ekli dosyalar

Forumun destek ekibi çok yoğun sanırım.Uzun zamandır cevap bekliyorum ama yanıt alamıyorum.Bir kaç kere konuyu kapatıp tekrar açtım belki dikkat çeker diye ama nafile.Sorduğum ya da istediğim şey olabiliyor mu olamıyor mu onu en azından bilsem ona göre davranacağım.Bu tablolar ile ilgili farklı zamanlarda yardımlar aldım fakat kullandıkça farklı problemler ile karşılaşılıyor.Yeterince yardım ettik anlayışı mı var acaba.Konu başlığı için bile süratle cevap yazılırken şuan ki sessizlik ne için anlayamadım.

Israrla cevap alamıyorum.Bilmeden bir hatam mı oldu acaba.Hiç mi okuyan yok bunları?

Merhabalar,

Ekte bulunan dosyalardan "parametre dağılım" tablosunun tamamı ekrana (40 inc tv) yansıtıldığında numaralar çok küçük kalıyor ve okunamıyor.Yeni deneme fırsatım oldu.Bu tabloyu V sütunundan itibaren olan kısmını 31. satırdan başlayarak yine E sütunundan başlatmak mümkün mü?Yani tabloyu ikiye bölerek " Parametre Dağılım 2" tablosundaki düzene getirilebilir mi?

Sorunuzu defalarca okudum ama ne yapılmasını istediğinize kanaat getiremedim.
Zaten yaptığınız bir şeyin yapılmasının mümkün olup olmayacağını mı soruyorsunuz?
Yoksa bu dosyanızda formüller var da o yüzden mi yapamadınız?
Maalesef anlayamadım.

Parametre Dağılım 2 tablosu çalışmıyor.Sadece görsel.Oradaki kodlar silinmiş.Parametre dağılım 1 deki kodlar da nasıl bir değişiklik yaparsam parametre dağılım 2 tablosunda çalıştırabilirim?Bu tablolar ek teki ilk dosyadan besleniyorlar.ek te bulunan dosyalardan birincisinde herhangi bir hücreye "x" işareti koyduğunuzda parametre dağılım 1 tablosunda ona karşılık gelen bir sayı ilgili yere geliyor.Aynı şeyin parametre dağılım 2 tablosunda da olmasını istiyorum.

Aklıma gelen en basit yöntemi denedim, inceleyiniz.
Kodlara hiç dokunmadan kamera özelliği ile sağ taraftaki hücrelerin 31. satırdan itibaren görünmesini sağlandı.

Ekli dosyalar

Sanki iş görür gibi.Resim özelliği nasıl birşey.Nerden nasıl yapılıyor?
Başka bir konu hakkında da yardım istesem.Bir sütunun örneğin ilk 10 satırına veri girilsin.11. satıra veri girildiğinde 1. satır otomatik olarak silinebilir mi?resim 1 deki durum 11. veriyi girince resim 2 deki hale gelir mi?Bunu her sütuna özel olarak mümkün mü?
Üst üste soru sordum.Kusura bakma.

Ekli dosyalar

• resim 1.jpg
    resim 1.jpg
    69.2 KB · Görüntüleme: 3
  • resim 2.jpg
    resim 2.jpg
    74.3 KB · Görüntüleme: 3
........Bir sütunun örneğin ilk 10 satırına veri girilsin.11. satıra veri girildiğinde 1. satır otomatik olarak silinebilir mi?............
Merhaba.
Aşağıdaki kod'u sayfanın kod bölümüne yapıştırın.
A11 hücresine veri yazın, sanırım istediğiniz bu.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [[B][COLOR="Red"]A11[/COLOR][/B]]) Is Nothing Then Exit Sub
Rows(1).EntireRow.Delete
End Sub

Son düzenleme:
Sayın Omer.Baran gönderdiğin kodu yukarıdaki eklerde bulunan parametre dağılım dosyasında denedim ama başarılı olamadım.O dosyada başka kodlar mevcut olduğundan mı acaba çalışmadı.

Dosyalara bakmadım, kod'u eklediğiniz resimlere göre göndermiştim.
Hangi belgedir 2 adet Parametre adlı dosya var çünkü.

Çalışmadı derken hata mı aldınız acaba?

Parametre Dağılım 1 dosyası. Bu dosya numune kabul kayıt dosyasından kodlar vasıtasıyla besleniyor.bu dosya da yeni kod sayfasına sizin gönderdiğinizi ekledim ama hata da vermedi çalışmadı da.Acaba diğer kodlar mı engel oluyor?

İki şey söylemem lazım;
-- Gönderdiğim kod'u modüle DEĞİL, ilgili sayfanın kod bölümüne uygulamanız gerekir.
-- Buna rağmen çalışmazsa; satır silme işleminin veriyi gönderen dosyanın kodlarına yapılacak ilave ile yapılması gerekir,
diye düşünüyorum.

Sonradan ilave not: Veri gönderen dosyanızın kod'larına baktım, malesef beni aşan kod'lar. Kod ustaları ilgilenecektir.

Son düzenleme:
Sayın Omer.Baran dediğiniz gibi kod kısmına ekleyince çalıştı.Ben biraz yanlış ifade ettiğim için istediğim şey olmadı.Aslında tüm satırın değil sadece 11. verinin girildiği sütunun 1. hücresinin silinmesini hayal etmiştim.yani her sütun için ayrı ayrı çalıştırabilirmiyiz?Bir de dosyanın başlıkları dahil yukarıda ne varsa siliyor.Örneğin silmeye A3 ten başla denilebilir mi?

Tekrar merheba.
Aşağıdaki kod'u sayfanın kod bölümüne eklerseniz;
-- İlgili sütun E'den önce veya AK'dan sonra ise işlem yapmaz (mevcut tablonuza göre veri alanınız E:AK sütun aralığı olduğu için, kod'un bu aralık dışında işlem yapmaması için düşünüldü)
-- Hedef hücrenin sütununda en fazla 13'üncü satır dolu olur, 14'üncü satıra veri yazılırsa ilgili hücrenin sütununda 4'üncü satırdaki HÜCRE silinir (ilk üç satırdaki verileriniz BAŞLIK bölümü olarak sabit kalmaya devam eder), 5-13 satır aralığındaki veriler bir üste kaydırılır.

SONUÇ: E:AK sütun aralığında, 4:13'üncü satırlar dolu ise, 14'üncü satıra veri girdikçe, 4'üncü satırdaki silinir son yazdığınız veri 13'üncü satıra geçer.
Sanırım istediğiniz böyle bir şey.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Rows("14:14")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Column < 5 Or Target.Column > 37 Then Exit Sub
        Cells(4, Target.Column).Delete Shift:=xlUp
        Cells(14, Target.Column).Activate
End Sub
NUMUNE KAYIT VE KABUL 1-1 belgenizdeki başlıkların PARAMETRE DAĞILIM sayfanızdaki başlıklarla AYNI olmasını (kopyala->özel yapıştır->değerleri yöntemini kullanarak) sağladım.
Neticede; NUMUNE KAYIT VE KABUL 1-1 adlı belgeyi (Parametre Dağılım belgenize yukarıdaki kod'u uyguladıktan sonra) açıp sütunlara X yazdığımda X yazılan satırlardaki KAYIT KABUL NO bilgilerinin Parametre Dağılım sayfasına istediğiniz şekilde (sondan 10 kayıt) aktarıldığını gördüm.
İstediğiniz de buydu sanırım.

Birlikte çalıştırarak sorunsuz sonuç aldığım belge takımı ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Güzel olmuş.İstediğim bu şekilde bir şeydi.Eline sağlık. Fakat "NUMUNE KAYIT VE KABUL 1-1 belgenizdeki başlıkların PARAMETRE DAĞILIM sayfanızdaki başlıklarla AYNI olması" olayını pek anlamadım.Zaten sıralama olarak aynı değilmiydi? Bir de dosya da ısrarla saat kodunda resimdeki hatayı alıyorum.Çözemedim.
Makroları görüntüle düzenle dediğimde açılan sayfaları kapatınca tekrar nereden açabilirim?

Ekli dosyalar

• hata.jpg
    hata.jpg
    201.6 KB · Görüntüleme: 1
Benim gönderdiğim .rar belgede Parametre Dağılım adlı belge vardı ama resmini gönderdiğiniz kod Parametre Dağılım 1 adlı belgeye ait.
Gönderdiğim .rar belgede düzeltmiştim, kod'daki o satırı silebilirsiniz.
Başlıkların bire bir aynı olması veri aktarımının doğruluğu bakımından en önemli unsur, çünkü kriter olarak o kullanılıyor, onun için söylemiştim.
Ricam şu olsun, benim gönderdiğim dosya üzerinden denemeler yapıp, sorunla karşılaşırsanız iletin ve bakayım.

Sizin gönderdiğinizde de benzer hatayı alıyorum.Hangi satırı sileceğimi anlayamadım.
Makroları görüntüle düzenle dediğimde açılan sayfaları kapatınca tekrar nereden açabilirim?Yanlışlıkla kapatıyorum bazen açamıyorum tekrar.

Ekli dosyalar

• hata 2.jpg
    hata 2.jpg
    188.3 KB · Görüntüleme: 3
O kodlara hiç bakmamıştım.
Maksatınızı tam olarak ifade eder misiniz?
Parametre Dağılım sayfası E2 hücresinde (orada formül var ve diğer belgede AK3 hücresindeki tarihi çekiyor) ve H2 hücresinde neyi görmek istiyorsunuz?

Ayrıca bir şey daha sorayım; benim ilgilendiğim kısım (listenin sonuna 11'nci veri geldiğinde baştakini sil yukarı kaydır işlemi) tamamdır sanırım doğru mu?

H2 hücresine saat tanımlı.Bu hücrede saat çalışıyor.Fakat kısa süre de resimdeki hatayı veriyor.aşağıdaki kod ile yapıyor.
Kod:
Sub auto_open()
    Call clock
End Sub

Sub auto_close()
    End
End Sub

Sub clock()
    Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:01"), "kod"
End Sub

Sub kod()
    Sheets("Parametre Dağılım").Range("H2") = Format(Now, "hh:mm:ss")
    Call clock
End Sub

Saat bilgisi olduğunu görebiliyorum, işlem saatini mi yazdırmak istiyorsunuz yoksa mevcut saat bilgisine işlem süresini mi eklemek istiyorsunuz?

Geri