Kelime Oyunu

Excel Vers. ve Dili
xp 2003 Türkçe
Merhabalar,
Televizyondaki "kelime oyunu" nu excele uygulamak için biraz uğraştım. Oldu sayılır. Ama 2. satırda boş hücreye rastlayınca 1. satırdaki harf siliniyor. Çalışmaya bakarsanız daha iyi anlayacaksınız. Boş hücrelerİ atlamak için başka neler yapılabilir.
Selamlar

Ekli dosyalar

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın Yüksel_Varlı,

Aşağıdaki şekilde deneyiniz.

Sub Düğme1_Tıklat()
Randomize 'Butona her bastığınızda Rastgele bir seçim yapılması için
d = 0 ' d değişkeninin değerini sıfır olarak belirledik
For c = 1 To 10 'Siz örneğinizde 10 harflik bir kelime seçtiğiniz için döngü 10 oldu
If Cells(2, c) <> "" Then d = d + 1 'Eğer 2.satırda harf var ise, d'yi 1 artır
Next c 'For döngüsü sonu
If d = 0 Then 'Eğer 2. satırda harf var ise d sıfır olmayacaktır. Harf yok ise d sıfır olacak ve
MsgBox "Harf Bitti" 'Mesaj verecektir
GoTo 20 'Akabinde son satıra gönderecek ve aradaki kodlar çalıştırılmayacak
End If 'If sorgusu sonu
10
b = Int(Rnd * 11) ' b için 10 rakamı içinden rastgele bir sayı seçmesini istedik
'10 yazsaydık ilk 9 rakam arasından seçerdi. Yukarıdaki Randomize yazılmaz ise hep aynı sayılar, aynı sırada 'seçilir ve rastgele bir seçim olmazdı.
If b = 0 Then GoTo 10 'Eğer seçilen rakam 0 sıfır olursa seçimin yeniden yapılması
'için 10 satırına gönderme yaptık
If Cells(2, b) = "" Then 'Eğer seçilen rakamın 2.satırdaki karşılığı boş ise
GoTo 10 'yeniden seçim yapılmasını istedik
Else 'boş değilse
Cells(2, b).Cut Cells(1, b) '2. satırda seçilen rakamın (Sütundaki harfin) kesilmesini ve
'1 üstteki haneye yapıştırılmasını sağladık
End If 'If sorgusu sonu
20 'Yukarıda harf bitti ise buraya gel demiştik. Aradaki kodların çalışmasını engellemek için
End Sub

Excel Vers. ve Dili
xp 2003 Türkçe
Sayın Şaban Sertkaya,
Gerçekten çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz. Gecenin o vaktinde zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağolun.

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam tebrik ederim, aylardır böyle bir şey arıyordum. Ama yine de bazı sorularım olacak.
Öncelikle bu programı ben okulda öğrenciler arası yarışma yaparken kullanmak istiyorum. Aynen televizyonda olduğu gibi ve her bir yarışmacının 14 soruya cevap vermesini isityorum. haliyle kelimeleri önceden girmek gerekecek ve tabi ki de ilk önce 4 harfli, sonra 5 harfli ...kelimeler diye devam edecek. yarışmacı aldığı her harf için yarışmacı 100 puan kaybetsin ve almadığı her harf için 100 puan kazansın ve bu da ekranda görünsün istiyorum ve yine yarışmada olduğu gibi kronometre konulamaz mı sayfaya? Bir de bir kelimeden diğer kelimeye geçtiğimde oradaki eski kelimeye ait harflerin olmaması lazım. Örneğin diğer soru diye bir düğmeye makro atanarak halledilebilir gibi geliyor bana ama makrolar hakkında pek bilgim olmadığı için bilemiyorum.
Teşekkür ederim.