Soru Karisik sayilarin baska bir hicre icinde kucukten buyuge dogru 1=1..1=5..2=2..3=4......seklinde ayni hucrenin icinde gösterilmesi

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
B2 ve B24
hücreler arasında bulunan karışık sayıların ve birbirine benzeyen aynı sayıların kahverengi olan alanda R2 ila R 24
hücresindeki yan yana kaçıncı derecesine göre aynı sütunda birlikte gosretilmesini yapmak istiyorum.tek hucre icinde yapilarak diger
Takip eden hücrelerde de aynı şekilde yapmak istiyorum Teşekkür ederim çalışmalarınıza başarılar diliyorum.

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Sorunuz anlaşılmıyor.
Örnek dosyada olmasını istediğiniz gibi birkaç tane örnek yapın.
Daha anlaşılır bir açıklama da yaparsanız iyi olur.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam B2 hücresi ileB24 hücresi yeşil alanda olan
karışık parçalardan en küçükten büyüğe doğru güncelleme güncelleme kkahvereng H2 ile H24 hücrelerinin içerisinde birinci gelen en küçük sayı hangisi ise onun numarasıyla yan yana yazılmasını yapmak istediğim kahverengi yerde taslak olarak yöntemler gibi
B2.. hucresindeki yazılan karışık sayıların bu şekilde H2 hücresinde gibi formülünü yapmak istiyorum hocam...
1=1....
1=2..
1=21..
2=3..
2=4..
2=5...
şeklinde böyle en küçük sayının kaçıncı numarayı temsil ediyorsa onu sıralamak istiyorum

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
BirazBiraz daha kısaltarak açıklama yapmaya çalıştım umarım doğru anlatabilmişimdir umarım çünkü burada size anlayabileceğiniz şekilde anlatabilmek bizim tecrübemiz fazla değildi için biraz zorlanıyoruz Kusura bakmayın Bu konuda hakkınızı helal edin hocam...

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayin hocam birde su sekilde izah etnek aklima geldi, B 1 ve B 24 hucrelerinde 24 tane 10 dan 100 e kadar farkli sayilar var, bu sayilarin bazilari ayni benzer 2 ser, 3 er tane sayilarda mevcut,bu karisk sayilar A1 deki hangi numaraya denk gelip ve de, kucukten buyuge dogru siralamasinda kacinci degeri temsil ediyorsa yani ,1 ci degeri ayni sayida hangi numaralar denk gelmisse , 2 ci degerde kac tane A1 deki sayisina gore siralanmasi denk gelmisse onlari H 1 hucresinde ayni sekilde yapmak istiyorum, mesela 1 ci degere A 1 deki kac tane sayilar denk geliyorsa,
2ci degere A1 deki kactane hangi numaralar denk gelmisse onlarin derecelendirilmesini H1 sutununda tek hucrede yapmak istiyorum hocam.

H1
1=1
1=2
Birinci derege 2 tane sayi denk gelmis,
2=3
2=4
2=5
Ikinci degerede A1 deki 3 tane sayilar denk gelmisler,
3=8
3=24
Ūcuncū degerede iki tane sayi denk gelmis...
A1 deki gibi Biri 8 numara denk gelmis digeride 24 numara denk gelmis.
Bunun gibi farkki islemler nasil denk gelirse bu sekildeki degerine gore derecelendirmek istiyorum hocam..

Hayirli ve iyi calismalarda diliyorum hacam.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
H sütunu için yaptım.
Butona tıkladığınızda işlem gerçekleşecektir.
Kontrol edin?

I sütunu için B ve C sütunları mı derecelendirilecek?

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam Hayırlı çalışmalar diliyorum dediğiniz gibi butona tıkladığımda ekranda formülün kendisi çıkmıyor ne şekilde nasıl bir formülle yapıldığını hiç göremiyorum hocam bunlar çıkmıyor ekranda fonksiyon bir kısmında çıkmadı..
Ben bunları a b c d e hücrelerinde örnek olarak 5 tane yan yana şeklinde gösterdim bunlar böyle 25 satır aşağı yukarı x.y.z.ye kadar devam edecek
Şekilde yapılmış olacak Ben B hücresinin duzenlenmis sekilde yapılışını, H
Hücresindeki gibi yaptığımız zaman diğer çoğaltarak yan yana onları 25 satır haline getirecektim O yüzden örnek olarak size ilk 5 hücreyi yolladım hocam..
Bir de Hocam bu formül ne şekilde yapılmış onu hiç göremiyorum göremedim başka bir Makro mudur bilmiyorum hangi bir sistemle yaptınız pek Anlamadığım için kusura bakmayın Normalde ben bunu formülünü o formül gir eşittir yaptığım yerde girip orada görüp ona göre diğerlerini hep yapacaktım bunu da beceremediğimi anlayamadığımı ifade edeyim canım Hocam.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
N
Hücresinde Siz hocam derecelendir diye yazmışsınız ama ona tıkladığımda da formül meydana çıkmıyor ben bunu beceremedim diyeyim daha doğrusu.

H hücresinde ki diziliş şeklinin
Üstüne tıkladığım zaman formülünde yukarıda direkt çıkmasını istiyorum hocam Çünkü o şekilde o yana doğru diğer 25 satırı o şekilde tamamlamak istedim hocam sizin şu anki yaptığınız H hücresinde
Üstüne bas tıkladığımda formül çıkmıyor hocam o yüzden beceremedim bilginiz olsun He hücresinin üzerine basip giris
Yaptığımda da formülü de görmek istiyorum o şekilde yapılmasını Mümkünse rica edeceğim hocam bu şekilde yapabiliyorum ancak

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
H Hucresi icin B yi.
l Hucresi icin C yi.
J Hucresi icin D yi
K Hucresi icin E yi.
L Hucresi için F yi .

Bunun gibi boyle yanyana cogalfarak yapacagim. Duruma göre hocam size attığım sadece birkaç tane örnek taslaktı

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam B2 hücresi ileB24 hücresi yeşil alanda olan
karışık parçalardan en küçükten büyüğe doğru güncelleme güncelleme kkahvereng H2 ile H24 bölümleri içerisinde birinci gelen en küçük sayı hangisi ise onun numarasıyla yan yana yazılmasını yapmak istenen kahverengi yerde özet olarak iyileştirmeler gibi
B2.. hucresindeki yazılan karışık ürünlerin bu şekilde H2 hücresinde gibi formülünü yapmak istiyorum hocam...
1=1....
1=2..
1=21..
2=3..
2=4..
2=5...
böyle en küçük sayının kaçıncı numarasını temsil ediyorsa onu sıralamak istiyorum
[/ALINTI]

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Hocam yukarida nasıl islem girisi yapilan yerde = Esittir diyip fonksiyonları giriyoruz ya mesela Kacinci egersay faln gibi formüllü yapmak istiyorum hocam.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
İşlemi kodlar ile yaptım. Formül ile çözemedim.
Şimdi gerçek dosyanızdaki gibi bir örnek dosya paylaşın.
Sütun sayısını ve yerlerini doğru olarak paylaşın ona göre kod yazayım.

Dosyadaki kodları görmek isterseniz (ekranın en altında bulunan) sayfa adını sağ tıklatıp Kod Görüntüle seçin.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın Hocam iyi akşamlar size ilk yolladığım 25 Ekim günü içinde B hücresinden başlayıp yan yana 24 satır yani X yada Z
Hücresine yanana kadar bu şekilde sıralayacağım. Bu B ve Z değişiklikleri yeşil alan olan kısımlar sayılar Sabit değil değişken olacak 1 başlangıç 100, 500, 5000,10.000.100.000...vs. o yüzden bu B2'den B24 satırındaki olacak
Veriler değiştikçe bu kahverengiyi alanın değerlendirilmesinde oranlar şeklinde olanlardan kaçıncı gelmiş gibi derecelendirme yapılmasını istiyorum.
böyle
Kahverengi hücredeki değerlendirme sonuçları sabit kalmayacak yeşil alana Yazdığım her sayı kahverengi alanda kaçıncı dereceyi temsil ediyor onu yapmak istiyorum hocam.

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam bir de şunu belirteyim Benim kullandığım program Excel programı ilk 2003 versiyonu O yüzden sizin bu yaptığınız kodlamaları belki ondan göremiyorum bu bilgiyi de paylaşmak istedim