Karakter Eşlem

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba,

Sizden karakter eşlem ile ilgili bir yardım talebinde bulunacaktım.
Tekstil sektöründe faaliyet gösteriyoruz ve raporlarımızda yıkama talimatı sembollerini kullanıyoruz. Ben bunu font olarak kullanıyorum. Örneğin a tuşuna bastığımda bir karakter veriyor (yazıtipi seçili olmalı). Benim istediğim belirli hücrelere bir düğme listbox yerleştirmek ve buradan karakterlerin seçilmesine olanak vermek. Ancak listboxlar yazıtipi bazlı çalışmadıkları için kullanıcılar yalnızca karakterlere denk gelen harfleri görebiliyor. Bu listboxa bir seçenek daha ekleyerek o seçenek seçildiğinde karakter ekleme menüsünü açtırmak mümkün mü?
Ya da sizin bir öneriniz var mıdır?
Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003
hocam teşekkürler ancak bu açılınca seçtiğim hücreye eklenmiyor :)
benim arzum ilgili hücreye tıkladığımda bu şekilde bir dialog penceresi açılsın ben içerisinden simgemi seçeyim ve hücreye eklensin. Mümkün mü?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
A1 hücresi seçildiğinde;
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then UserForm1.Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Maalesef programlama konusunda çok zayıfım. Buraya da sürekli yazmak istemiyorum. Biraz araştırdım netten ama bilmeyince olmuyor. Ekte kendi yaptığım dosyayı göreceksiniz.
Şimdi eklenmesini istediğim hücreyi seçtiğimde userform açılıyor. İstediğim aralığı da textbox içerisinde gösterebiliyorum ama şöyle bir sorun var:
1- Seçtiğim simge hücreye dahil olmuyor
2- USerform anladığım kadarıyla Arial yazıtipini temel alıyor ama benim özel bir yazıtipim var.
3- birden fazla userform kullanacağım farklı hücreler için. 1. çalışıyor diğerleri hata veriyor.
Yazıtipi ile ilgili bir araştırma yaptım ama onu da çalıştıramadım.
http://www.pcreview.co.uk/forums/change-userform-font-t3374897.html

Teşekkürler

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Yazı fontu olarak "Seagull: Textile Care v1.0" fontunu kullanmışsınız. Listbox nesnelerinin yazı fontlarını da bu font ile değiştirin.

Ayrıca, ekteki dosyadaki kod yapısını inceleyerek, siz de diğer kodları yazabilirsiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then UserForm1.Show
If Target.Address = "$B$1" Then UserForm2.Show
If Target.Address = "$C$1" Then UserForm3.Show
If Target.Address = "$D$1" Then UserForm4.Show
If Target.Address = "$E$1" Then UserForm5.Show
End Sub
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.RowSource = "a2:a23"
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam, zaten dediğiniz şekilde listbox nesnlerinin yazı fontu Seagul ama anladığım kadarıyla ek bir kod eklemek gerekiyor. Çünkü kod olmayınca doğrudan Arial (yanılmıyorsam) yazıtipinde gözüküyor.

Ayrıca seçilen karakterin hücre içerisine nasıl dahil edileceğini halen bulamadım. Acaba hangi komutla yapabilirim.

Teşekkürler

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Hocam, zaten dediğiniz şekilde listbox nesnlerinin yazı fontu Seagul ama anladığım kadarıyla ek bir kod eklemek gerekiyor. Çünkü kod olmayınca doğrudan Arial (yanılmıyorsam) yazıtipinde gözüküyor.

Kod:
ListBox1.Font = "Seagull: Textile Care v1.0"
Ayrıca seçilen karakterin hücre içerisine nasıl dahil edileceğini halen bulamadım. Acaba hangi komutla yapabilirim.
Teşekkürler
Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
[h1] = ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0)
End Sub
Ekleyeceğiniz hücredeki font tipi, "Seagull: Textile Care v1.0" olmalı.