Kalın font problemi (ilk kez yaşıyorum!)

Excel Vers. ve Dili
Windows 10 & Office 2016
Arkadaşlar Merhaba,
Çok ilginç bir sorun ile karşı karşıyayım. Yaklaşık 6 aydır kullandığım bir excel dosyam mevcut. %99 hücreler 10font ile yazdım. Cümle aralarında bazı detayları vurgulamak için Kalın olarak işaretlediğim bazı kelimeler vardı. Sabah exceli açtığımda kalın kelimeye sahip tüm hücrelerin fontlarının 11 olduğunu gördüm. Fakat hücreye tıkladığımda 10 gösteriyor. İşin en garip yanı ben hücreleri 10'a çeksem bile kaydedip kapatıp açtıkta sonra 11 olarak karşıma geliyor. Hayatımda böyle birşey ile karşılaşmadım sebebi ne olabilir acaba?
Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.

Edit: Şöyle bir scrren shot ile açıklayıcı olur sanırım.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Güncelleme aldıysanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Son 1 hafta içinde aldığınız ofis güncellemesi varsa tek tek kaldırıp kontrol etmeyi deneyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Windows 10 & Office 2016
Korhan Hocam,
Dün windows bir güncelleme aldı fakat ben sabahtan bu problemi yaşamaya başladım. Yani onunla alakası olduğunu sanmıyorum. Java yükledim onunla bir ilgisi olabilir mi diye düşündüm onu da kaldırdım ama yok?

Son bir şey daha başka bir excel çalışma kitabımda ise komple cümleyi bold yapıp kaydedip kapatıyorum, tekrar açtığımda eski halinde görüyorum. İnanılmaz bir durum. It den arkadaşlara office i tekrar kurmalarını rica edicem bakalım ne olacak. Daha önce böyle bir sorun yaşayan olduğunu sanmıyorum. Belki ekran görüntülerini kaydedip microsofta bile gönderebilirim böylesine bir bug la hiç karşılaşmadım .

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ben başka bir üyemizin tüm hücrelerin TARİH olması sorunuyla ilgili bir başlık açtığını görmüştüm.

Maalesef bazen böyle sorunlar olabiliyor. Genellikle de güncellemeler bu sorunlara sebep oluyor.

Excel Vers. ve Dili
Windows 10 & Office 2016
Korhan Hocam,
İnternette yaptığım araştırmalar neticesinde 14 font ayarı ile ilgili bir sıkıntı yaşanmış bunu buldum. Ayrıca bende de 10 fontu görmedi. Sizinde bildiğiniz gibi aynı hücre içerisinde iki font değeri olursa, hücreyi seçtiğiniz zaman font alanı boş olarak görünür. Bu bende 10 olarak görünüyordu. Sanırım 10 ve 14 fontla ilgili bir sıkıntı var. Sonrasında 11 olan kısmı 10 olarak değiştirdiğimde tekrar 11 e çıktığının screenshot ının atmıştım, fakat 9 a çektiğimde 9 olarak koruduğunu farkettim. Aşağıdada iki farklı font değeri olmasına rağmen hücreyi 10 olarak gördüğümün screen shot'ı;

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Genel Ayarlardan, Yazı Tipi Boyutu'na bir bakın, kaç yazılı?, 12 değilse 12 yapıp Çalışma Kitabı'nı kapatıp yeniden açınız.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
12 standart olduğu için dedim, siz istediğiniz boyutu belirleyebilirsiniz.