• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kalibrasyon cetveli hazırlama

slm foruma yeni üye oldum 10000 lt kapasiteli silindir şeklinde yatay duran standart bir akaryakıt tankı için kalibrasyon cetveline ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar. şimdiden teşekkürler...

Tankın çapı, boyu ve kep derinlikleri mevcutmudur veya tanka ait bir projeniz varmı. bu bilgileri gönderirseniz hesaplayabilrim.

Kep'i; tankın her iki ucunda bulunan kesik küre şeklindeki kapak olarak tanımlayabiliriz. ekli şekilden daha iyi anlayacaksınız.

Ekli dosyalar

ok ok anladım yarın onuda ölçeceğim her iki tarafının kep derinliği eşittir sanırım?

ok ok anladım yarın onuda ölçeceğim her iki tarafının kep derinliği eşittir sanırım?

Genelde eşit olur. bazı özel durumlarda imalatcı farklı ürünler kullanabilir. Düz bir çıta ve su terazisi yardımı ile bu derinliği ölçe bilirsiniz.

İstediklerimi tekrar sıralayayım.
Çap
Boy
Kep derinlikleri
saç kalınlığı
depolanan ürün
işletme basıncı

alacağınız kalibrasyon cetveli, bir hesap veya formul değil cm karşılında litre bilgilerini içerene bir excel listesi olacaktır.

Merhaba;
Ekli Linkte 8 nolu mesaj ekini inceleyin (Ali Bey'in bir çalışması mevcut)
http://www.excel.web.tr/f47/silindirde-kalan-yakyt-miktary-hesaby-t55406.html
İyi çalışmalar.

Sayın muygun, Amacım polemik yaratmak değil yanlış anlamayın. Hatta Ali bey bana bir çok konuda da yardımcı oldu. Bu formülleri ben defalarca elimde bulunan programlar ile (C++ ve pascal'da yazılmış) kontrol ettim. Hatta sıvı ile tankı seviye seviye doldurma yöntemi ile yaptığımız çalışmalardan çıkan sonuçlarıda karşılaştırdım. Matematiksel olarak doğru. Fakat işin içine sıvının hidrostatik etkisi, ortam sıcaklığı, tanktaki yatıklık, keplerin birbirinden farklı derinlikte olması gibi detaylar girdiğinde doğru sonuç vermiyor.

Eğer amacımız bir formül kullanarak yaklaşık bir miktar bulmak ise bu formül kullanılabilir. Ama, işin içine parasal değeri olan bir ürün girdiğinde kullanmak doğru olmayacaktır.

Size excel'de hesaplanmış bir örnek ekte gönderiyorum. aynı değerler kullanılarak yapılmış iki hesaplama. Bu formül ortam değişkenleri girilmediğinde kepsiz tanklarda fazla bir etki yapmıyor fakat kep olan tanklardaki farkı sizde net olarak görebilirsiniz. 23 m3'lük bir tankta max. hacimde -400 litre civarında fark oluşuyor. nedeni ise kep derinlikleri eşit olmayan tanklarda bu değerler de değişiyor. Ali beyin yaptığı formülde her iki kep derinliği de eşit olarak alınıyor.

Ekli dosyalar

Syn. msanli;
Ali Bey mühendislik ve kod bilgisine dayanarak bir çözüm üretmiş. Sanırım bu tür tank üretim yada hesaplamalarıyla ilgili birisiniz. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız ben dahil herkese ışık olmuş olursunuz.
Ayrıca şahsi düşüncem; doğru sonucu bulmak adına yapılan her türlü uğraşın "polemik" değil bu sitenin zenginliği olduğuna inanan birisiyim.
İyi çalışmalar.

arkadaşlar cm karşılığındaki litreleri silindirik bombeli yakıt tankı için nasıl hesaplarız formülü hakkında bilgisi olan var mıdır ?

230*230*550 yuvarlak silindir bir yer altı tankımız var kep mesafelerini ölçemiyoruz çünkü yer altında bu ölçümlere göre kalibrasyon cetvelini hazırlamamda yardımcı olabilir misiniz?

selam,
sanıyorum, istenilen
böyle bir şey...
kolay gelsin...

Son düzenleme:
230*230*550 yuvarlak silindir bir yer altı tankımız var kep mesafelerini ölçemiyoruz çünkü yer altında bu ölçümlere göre kalibrasyon cetvelini hazırlamamda yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar.
mm hesap için 3D CalibeX ile tankın kep mesafelerini ölçen firma var.ondan da konu ile ilgili yardım alabilirsiniz.2010 yılında tank başı 2000 TL bir maliyet ile yaptırmıştık.1 saat gibi kısa sürede hazırlayıp veriyorlar. Ayrıca ölçüm için tankın boş olması gerekiyor.

search
Merhaba
Filomuzda kullanmış olduğumuz araçlar için kalibrasyon cetveli gerekiyor.
Bir tır ın yakıt deposunun kalibrasyon ( cm : lt ) cetvelini çıkartmak için hangi ölçüler gerekiyor
yardımcı olmanızı rica ederim.

Son düzenleme:
Geri