- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu konuyu unuttuk arada. 50 Nolu mesajınızdaki resimleri tekrar ekleyebilirmisiniz. Ona göre çözüm üzerinde düşünmeye başlayayım.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba Levent bey, iyi pazarlar.
Sizden bir konuda daha yardım isteyeceğim. İlgilenebilirseniz sevinirim.
Bazı bir iki ebatta hesapmaları şu şekilde yapabilir miyiz ?
Örnek olarak; 21x40 cm' yi baz alalım.
Program aşağıdaki gibi bir hesaplama yapıyor;
![]()
Ama biz 21x40 cm'yi 64x90 cm ebattan 1/6 alacağını biliyoruz, bunuda aşağıdaki çizimde gösterdim.
Hem yatay hem de dikey olarak yerleştirme söz konusu oluyor.
![]()
Şu şekilde bir mantık düşünüyorum; Ters Çevir adında bir checkbox ilave etmiştik,
dilersek ebadı ters çevirip o şekilde hesaplattırabiliyorduk.
Yine bir chekbox ilave edip, ismi "Yatay Dikey Yerleştir" olabilir,
önce verilen ebadı dikey olarak yerleştirir, sonra da eğer yer kalırsa ebadı yatay olarak alt kısımlara yerleştirir.
Ama sizin önerebileceğiniz daha basit bir yol olursa, bizim açımızdan da bir sorun yaşatmayacaksa o şeklide yapalım.
Sizce böyle bir işlem yapılabilir mi ?
Dosyanız üzerinde biraz çalışarak bir model ortaya çıkardım. Userform açıldığında checkboxlardan (checkbox yerine optionbutton kullanmanız daha doğru olurdu) seçilen kağıt boyutuna göre bir label oluşturulacaktır. Daha sonra ebat textboxlarına yazacağınız boyutlara göre "çiz" butonuna bastığınızda mevcut kağıt ebadı üzerine gerekli yerleşim yapılacaktır. Her zaman doğru sonucu veriyormu açıkçası deneme yapamadım. Siz deneyerek sonucu görebilirsiniz. Bundan sonrasınıda kendinizin geliştirebileceğini sanıyorum.
Dosyanız üzerinde biraz çalışarak bir model ortaya çıkardım. Userform açıldığında checkboxlardan (checkbox yerine optionbutton kullanmanız daha doğru olurdu) seçilen kağıt boyutuna göre bir label oluşturulacaktır. Daha sonra ebat textboxlarına yazacağınız boyutlara göre "çiz" butonuna bastığınızda mevcut kağıt ebadı üzerine gerekli yerleşim yapılacaktır. Her zaman doğru sonucu veriyormu açıkçası deneme yapamadım. Siz deneyerek sonucu görebilirsiniz. Bundan sonrasınıda kendinizin geliştirebileceğini sanıyorum.
Bazı ebatlarda resimdeki gibi bir olayla karşılaşıyorum, neden olabilir acaba ?
Denediğim bazı ebatlarda bunu yapıyor.
Genelde alt kısıma doğru bir şekilde yerleştiriyor..
Bazı ebatlarda da alt sıraya yerleştirmesi gerekirken, orta kısıma yerleştiriyor.
Teşekkür ederim.