İstediğim Uzunlukta Çizgi Nasıl Çizerim

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 64 Bit
Merhaba arkadaşlar excel de diyelim ki boyutları 10 cm uzunluğunda 4 cm genişliğinde bir dikdörtgen çizmek istiyorum bunu nasıl yapacağım, istediğim uzunlukta çizgiler çizmeyi nasıl yaparım,

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Dikdörtgeni seçtikten sonra yukarıda çıkan biçim menüsüne bakın.

orada boyut menüsünden ayarlayabilirsiniz.

İniglizce Excel kullandığım için resmini gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Üstat kare şeklinden yola giderek biçim menüsünü kullanarak o şekilde yaparak yeni bir kare vs... ebatını vererek çözeriz onu anladım, peki hücreleri kullanarak sütün genişliği ayarlayarak boyutlandırmayı nasıl yaparız mesela bir dosya sırtlığı yapmak istiyorum bunun için hücreleri kullanmam gerek sütün genişliğini kullanarak nasıl yaparız esas merak ettiğim o,

Excel Vers. ve Dili
Örnek güzel üstat, ama ben yinede sütün genişliği kullanarak ölçüleri ve ebatları kendim belirleyerek yapmak istiyorum, yardımcı olur musun bu konuda nasıl yapılacağını biliyormusun,

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sorunuzdan anladığım kadarıyla söylüyorum, sütunlara cm ölçüsünü vermek için izleyeceğiniz yol : Bir kare(veya dikdörtgen) çizin > İstenilen cm ölçüsünü verin > Sütunu, çizdiğiniz kare veya dikdörtgene göre ebatlandırın.

Excel Vers. ve Dili
Üstat sorumu doğru anlamışsınız ama çözüm yolu çok zor değil mi farklı farklı kare çizmek ve ebatlandırmak zor gibi, mesela satır yüksekliği ve sütün genişliğini cm çevirmek gibi bir olay varmı çünkü satır yüksekliği ve sütün genişliği excel de piksel olarak ölçeklendiriliyor,

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Sayın Robinson Crusoe;

Ekte gönderdiğim resimdeki yeri açın. ( Türkçe adlarını bilmiyorum, resmini gönderdim.)
Eğer amacınız, sütün ve satırları CM cinsinden boyutlandırmak ise;

Resimde gönderdiğim kırmızı ile, görünüm menüsünden kırmızı kare içine aldığım seçeneği seçin. Cetvel çıkacaktır.
Daha sonra, Excel seçeneklerinden gene kırmızı ile işaretlediğim seçenekteki yeri Santimetre olarak seçin.

Bu şekilde Sütun ve satırları CM olarak ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz dosya sırtlığını oluşturabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Üstat dediğiniz yerden cetvel birimlerini cm yaptım ama yine hücrelerde çalışırken ölçeklendirmeyi piksel olarak yapıyor,

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe