• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ingilizce kelime öğrenme programı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan peleryn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sn ckaleli;

sn mustafaine kullanılışını gayet güzel açıklamış ama aklıma acaba size ses gelmiyor olabilir mi diye takıldı..!Çalışacağınız süreyi belirledikten sonra bilgisayar sesli olarak size bir kelime veriyor mu?

Sn mustafaine;

declare known word butonunun yaptığı işi userformdan sonra açılacak bir msgbox'a atamaya çalıştım malesef bir türlü içinden çıkamadım.userformdan sonra çıkacak ve "..... kelimesini ..... defa çalıştınız bilinen kelime olarak işaretlenmesini ister misiniz ?" diyecek Evet dersek işaretlenecek Hayır dersek tekrar sormak üzere pas geçecek..

Bu kodları userform1.Show satırının arkasına yerleştirip commandbutton2 yi kaldıracağız bu şekilde dosya daha akıcı bir hale gelir diye düşündüm ancak dediğim gibi varolan işaretleme kodlarını msgbox'ın VbYes varyantına atayınca hata alıyorum ve bir türlü çözemedim.

Dosyanın şu anki haline siz benden daha hakimsiniz size de uğraşmaya değer görünüyorsa bu değişikliği yapabilirseniz sevinirim.

say macrosunda

If Sheets("Sayfa1").Cells(c.Row, 7).Value > 5 And Sheets("Sayfa1").Cells(c.Row, 5).Value = 0 Then

ustteki koddaki 5 rakamini degistirip kendine gore uygulayabilirsin, ole alel acele bisey yaptim olmadi degistiririz, bu arada call command button diye bisey yokmu yaa onu tekrardan sub yapmak zorunda kaldim..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Neden bilmem msgbox malesef gelmedi.Benim şu 2514 dosyasında bahsettiğimi yapmıştım bir yollayayım inceleyin.

Ekli dosyalar

Ustteki mesajimda bahsettigim gibi 5 kez sorulanlari sorar yani 5 kez calismissin hala ogrenemedin mi ogrendiysen bilinen kelime yap gibisinde..

Ama 5 kez sorulmus soru sizde cikmiyor tabii o yuzden onu simdilik 0 yapin kontrol dosyayi tekrar kontrol edin sonra bilemiyorum 2/3 bisey yaparsiniz, tabii isteginiz disinda biseyse yeniden ilgilinicem sevgili peleryn, saygilar..

Son düzenleme:
43 nolu mesajdaki dosyayi guncelledim, ayrica 5 sayisini 1 yaptim daha once sorulmus kelimede direk mesaj veriyor...

Dosyada bir yanlislik daha varmis onuda duzelttim ayrica..

soru_cevap sub'ının alttaki satırında "object doesn't support this property" şeklinde hata alıyorum.msgbox'ı kendim eklemeye çalışırken de sorun buydu..
ActiveWorkbook.Worksheets("Sayfa1").ListObjects("Table5").Sort.SortFields.Clear
Bir de güncellediğiniz dosyayı açınca referansları yeniden düzenlemem gerekti ve thisworkbook'taki kod da hata verdi.Diğer kullanıcılarda da verecek midir bilemiyorum bilginiz olsun..
Değeri >1 değil >0 olarak değiştirdim bu arada çok basit bilinen kelimeleri görür görmez eleyebilmek için..

soru_cevap sub'ının alttaki satırında "object doesn't support this property" şeklinde hata alıyorum.msgbox'ı kendim eklemeye çalışırken de sorun buydu..

Bir de güncellediğiniz dosyayı açınca referansları yeniden düzenlemem gerekti ve thisworkbook'taki kod da hata verdi.Diğer kullanıcılarda da verecek midir bilemiyorum bilginiz olsun..
Değeri >1 değil >0 olarak değiştirdim bu arada çok basit bilinen kelimeleri görür görmez eleyebilmek için..

kod table yazısının ayrı olması dısında yanlıs gorunmuyor, diger kullanicilarda hata vermeyecegini saniyorum size ozgu bisey olsa gerek onun disinda istediginiz sekilde oldumu acaba, yani suan istediginiz sekilde calisiyorsa sorun yok sanirim :)

kod table yazısının ayrı olması dısında yanlıs gorunmuyor, diger kullanicilarda hata vermeyecegini saniyorum size ozgu bisey olsa gerek onun disinda istediginiz sekilde oldumu acaba, yani suan istediginiz sekilde calisiyorsa sorun yok sanirim :)

msgbox'ın yeri,şekli,zamanlaması herşey tamam ancak söylediğim satırda aldığım hata (karakterler arasındaki boşluk buraya paste ederken oluyor dosyada öyle değil) devam ediyor ve işaretleme yapmıyor.

Dosyayı kaldırıp eklediğiniz dosyayı tekrar çıkarıyorum .rar'dan değişen birşey yok.Başkası indirince de bu sorun oluşur gibi geldi bana çünkü diğer tüm dosyalarım normal çalışıyor..

Bende aksam kendi evimde denedim ama orda bir hata almadim bi yerde hata aldim ayni kodu yazdim calisti bidahada hata vermedi, suan dosyaniz calisir durumda mi peki... Sayin peleryn simdi anladim o yuzden mesajimin devamina yaziyorum, ben sayfa1 deki range leri tablo yaptim 2007 excel ile ama sizde oyle birsey yok o yuzden orda hata aliyorsunuz...

Sn mustafaine;

Ben de versiyon farklılığından olabilir mi diye düşünüyordum.Debug aldığım kod sistemi de hiç göz aşinalığım olmayan bir yapıydı.Tablo olarak düzenlediğinizden oluyor demekki.Bu durumda malesef dosya hala çalışmıyor.Ama bir açıdan da ilginçtir msgbox ekli versiyon çalışmıyor halbuki 29 nolu mesajdaki halinde yine tablolar olduğu halde çalışıyor.

Telaffuzla ilgili bir soru sormuşsunuz.Biliyorsunuz dosyada seslendirmeyi Microsoft Sam yapıyor..Bu dosya üzerinde çalışmaya başladığımda microsoft sam den başka bir sesi ücretsiz olarak nasıl kullanabileceğimle ilgili bir konu açmıştım ama herhangi bir yorum alamamıştım..

Verdigim sitedeki seslere bakinca gercekten cok atil kaliyor sam :)

bu arada 29 mesajdaki dosyada ayni kodlar var commandbutton2 de o, calisirken ayni kodlar module4 teki subda calismiyor suan oyle degil mi? sacma geldi bana :)

fakat isterseniz 2003te bir macro kaydedin cunku o kodlar sadece tablolardaki filterlari suzmek icin kullaniliyor, baska bir olayi yok, basitce yapabilirsiniz kanisindayim...

Arkadaşlar bu forumu ilk sayfasından itibaren takip ediyorum. Çok güzel bir kelime ezberleme programı oluşturdunuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ancak şu aklıma geldi. Herkesin kelime ezberleme yöntemi farklı farklı olduğu için çalışma yaparken isteğe bağlı olarak bazen yazının İngilizcesi görünsün bazen anlamı bazende her ikiside görünsün (Daha sonra hücreye tıklandığında görülebiliyor.). Kişi isteğine göre ayarlasın ayarlasın çalışsın. Aynı çalışma dosyasının içerisinde başka bir sayfayada diğer kelime ezberleme programlarında olduğu gibi seçenekli bir kelime ezberleme sayfası yapılabilir mi? Böyle bir uygulama yapılırsa çok memnun olurum. Tekrar emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim.

Ayni uygulamada istediginiz yerlerin font rengini degistirebiliriniz..

Arkadaşlar bu forumu ilk sayfasından itibaren takip ediyorum. Çok güzel bir kelime ezberleme programı oluşturdunuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ancak şu aklıma geldi. Herkesin kelime ezberleme yöntemi farklı farklı olduğu için çalışma yaparken isteğe bağlı olarak bazen yazının İngilizcesi görünsün bazen anlamı bazende her ikiside görünsün (Daha sonra hücreye tıklandığında görülebiliyor.). Kişi isteğine göre ayarlasın ayarlasın çalışsın. Aynı çalışma dosyasının içerisinde başka bir sayfayada diğer kelime ezberleme programlarında olduğu gibi seçenekli bir kelime ezberleme sayfası yapılabilir mi? Böyle bir uygulama yapılırsa çok memnun olurum. Tekrar emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim.

Merhabalar;

Dosyayı hazırlarken şöyle bir varsayımda bulundum.Eğer dedim birisi bana hiç bilmediğim bir türkçe kelime söylese bunu rahatlıkla yazıya dökebilirim.Rahatça yazıya dökebiliyorsam anlamını da kolayca öğrenebilirim.Yabancı diller için de bu kuralın geçerli olacağını düşündüm.Gerçekten de baktığınız zaman hafızanızda en net şekilde yer etmiş kelimelerin yazılışını da aynı netlikte biliyor olacağınızı düşünüyorum.Uzun sözün kısası dosya bu ihtiyaca karşılık vermeyi umarak hazırlandı.Duyacaksınız,anlayacaksınız ve duyduğunuzu yazabileceksiniz bundan sonra anlamını öğreneceksiniz..hal böyle olunca sizin sözünü ettiğiniz ihtiyaçlara pek karşılık vermiyor haliyle..

Nasıl bir çalışma mantığıyla dosyanızda hangi seçeneklerin olmasını isterdiniz bunu bir liste olarak paylaşabilirseniz ne yapılabileceğine daha fazla odaklanabiliriz sanırım.

En kestirme yoldan sayın mustafaine'nin önerisi bence gayet güzel bir çözüm olur.

Tekrar merhabalar;

Bu başlıkta kullanılan çalışma biçiminin bir ardılı olarak düşündüğüm üzerinde çalışmakta olduğum bir dosyam var.İşlerin yoğunluğundan dolayı fırsat bulup son noktayı bir türlü koyamadığım için henüz paylaşamamıştım ama sorunuz vesilesiyle şimdi paylaşayım sizin ihtiyaçlarınıza da biraz karşılık vereceğini düşünüyorum.

Umarım işinize yarar dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar güzel bir çalışma olmuş, kodları da gizlemeyip açık kaynak gibi yayınladığınız için teşekkür ediyorum,
ben de bu aralar kpds için kelime ezber çalışıyordum, oturup aynen böyle (tabi biraz farklı düşünmüştüm) bir program yazmak için bilgisayar başına geçmiştim ki web sitesinde yazmış olduğunuz programı gördüm, ve altın bulmuşa döndüm :))))))
ellerinize sağlık, eğer fırsat bulursam bu çalışmanın üzerine farklı bir uygulama ekleyip sizinle paylaşacağım.
çalışmalarınızda başarılar diliyorum...

Arkadaşlar güzel bir çalışma olmuş, kodları da gizlemeyip açık kaynak gibi yayınladığınız için teşekkür ediyorum,
ben de bu aralar kpds için kelime ezber çalışıyordum, oturup aynen böyle (tabi biraz farklı düşünmüştüm) bir program yazmak için bilgisayar başına geçmiştim ki web sitesinde yazmış olduğunuz programı gördüm, ve altın bulmuşa döndüm :))))))
ellerinize sağlık, eğer fırsat bulursam bu çalışmanın üzerine farklı bir uygulama ekleyip sizinle paylaşacağım.
çalışmalarınızda başarılar diliyorum...

Merhabalar;

Dosyayı beğenmenize ayrıca aramıza katılmanıza vesile olmasına sevindim.Paylaşımınızı merakla bekliyorum.İyi çalışmalar dilerim:)

Geri