çalışmada Userformunda bir image nesnesini excel formuna çağırıyoruz.
Ve image nesnesini yazdırıyoruz. Fakat Userformun properties'inde BackColor ve BorderColorları beyaz vermemize rağmen
Yazıcıdan çıktı aldığımızda bunlara kenarlılık ekliyor.
İşin ilginç yanı;
Nesnenin hiç bir kenarlılığı yok, Fakat kodu çalıştırdığımda nesne excel formuna çıktığında kodu VBA'dan "stop" ederek durduruyorum, Tasarım moduna geçiyorum ve nesnenin özelliklerine bakıyorum ki, BackColor ve BorderColor Kendini Default renklerine almış.
Yani aşağıdaki kodu çalıştırdığımda image nesnesi eklenince, ya kenarlılığını kaldır yada kenarlılığı beyaz renk yap gibi bir seçenek varmı dır ?
Ve image nesnesini yazdırıyoruz. Fakat Userformun properties'inde BackColor ve BorderColorları beyaz vermemize rağmen
Yazıcıdan çıktı aldığımızda bunlara kenarlılık ekliyor.
İşin ilginç yanı;
Nesnenin hiç bir kenarlılığı yok, Fakat kodu çalıştırdığımda nesne excel formuna çıktığında kodu VBA'dan "stop" ederek durduruyorum, Tasarım moduna geçiyorum ve nesnenin özelliklerine bakıyorum ki, BackColor ve BorderColor Kendini Default renklerine almış.
Yani aşağıdaki kodu çalıştırdığımda image nesnesi eklenince, ya kenarlılığını kaldır yada kenarlılığı beyaz renk yap gibi bir seçenek varmı dır ?
Kod:
Sub OK()
Application.ScreenUpdating = False
On Error GoTo Son
For a = 17 To Sayfa1.Range("C1500").End(3).Row
If Sayfa1.Cells(a, "C").Value = "...MÜDÜRÜ" Then
Sayfa1.OLEObjects.Add(ClassType:="Forms.Image.1", Width:=130, Height:=80).Select
Selection.Top = Sayfa1.Cells(a + 1, "C").Top
Selection.Left = Sayfa1.Cells(a, "C").Left
Selection.Object.Picture = imzalar.Image1.Picture
End If
Next
Son:
MsgBox "...Müdürü imzaladı."
Application.ScreenUpdating = True
End Sub