• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Iki sayfayı karşılaştır

Excel Vers. ve Dili
c
Firmadan gelen fiyat listesi ile bendeki fiyat listesini karşılaştırıp ban fiyatı değişenleri bildirmesini istiyorum bu konuda yardımcı olurmısınuz.

Ekli dosyalar

dosyanizi goremiyorum. dış bir baglanti verirseniz bakayim..

Sayın korkut_i,

Tam olarak istediğinizin ne olduğunu anlayamadım.

Bir çözüm olarak "Koşullu Biçimlendirme" kullanarak Barkodlardan eşleştirerek fiyatı tutmayanları DEMPA çalışma sayfasında kırmızı renk dolgulu biçimde gösterdim. Sonradan 3. bir sayfa olduğunu fark ettim. Umarım bu isteğinizi karşılar.

Ekli dosyalar

Sayın korkut_i,

dosyanızı yeniden inceledim. Değerleri sonuç sayfasında göstrerecek formüller de ekledim. Ancak, dosyada anlayamadığım çok yer var. Dosya sizin kullandığınız bir dosya olduğu için daha fazla açıklama gerektiriyor.

Firma çalışma sayfasındaki "Ürün Kodu" ile Dempa çalışma sayfasındaki "Ürün Kodu" aynı değil.
Firma çalışma sayfasında iki ayrı üründe aynı Barkod kullanılmış.
Dempa çalışma sayfasında;
Alış Fiyatı1 yazan sütunda satırlarda "Elseve" ya da "Loreal" yazıyor.
Ürün Kodu eşleştirmede anahtar olarak alınacaksa; Dempa çalışma sayfasındaki ürün kodlarından Firma çalışma sayfasındaki kodlarıyla yalnızca biri eşleşiyor.
Hangi fiyat karşılaştırılacak? Alış fiyatları mı? Satış fiyatları mı? Birinin alış fiyatı diğerinin satış fiyatı mı?
...
...

Fiyat listesi karşılaştır

Firmadan gelen fiyat listesini kopyalıyoruz.
dempanın fiyat listesini kopyalıyoruz.
Sonuç kısmında dempanın barkoduna göre arama yapacak ve dempanın fiyat listesindeki uyan barkodları sonuç kısmına döküp fiyatları karlşılaştıracak

Geri