iki faklı stok listesini karşılaştırma?

2 farklı stok listesini karşılaştırmak için access kullanıyordum ama sürekli hata veriyor excellede bunun yapılacağını duydum ama bulamadım. Sorum iki farklı stok listesini karlşılaştırma yapararak aradaki farkları bulmak kod ve tanımlar aynı sadece stok farklı bunu nasıl yapabilirim

Sayın slayttr,

Bende sürekli listeleri kontrol etmek durumundayım. Bunun için excel de çok basit bir formül kuruyorum. =eğer(hücre 1 =hücre 2 ise "ok" değilse "hata var dkk" gibi
sizin sorunuza gelince, örnek dosya eklerseniz eminim ki çok kısa sürede cevap alabileceksiniz.

saygılar

sonar' Alıntı:
Sayın slayttr,

Bende sürekli listeleri kontrol etmek durumundayım. Bunun için excel de çok basit bir formül kuruyorum. =eğer(hücre 1 =hücre 2 ise "ok" değilse "hata var dkk" gibi
sizin sorunuza gelince, örnek dosya eklerseniz eminim ki çok kısa sürede cevap alabileceksiniz.

saygılar
kardeş ekte denem diye bi liste yaptım benim istediğim iki farklı tutulan stok var ben bunları karşılaştırıp çıkan farkları bulmak istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
özet tablo ile yapılan bir kontrol yöntemi

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Çıkan farklar derken neyi kasdediyorsunuz. Bir örnekle gösterebilirmisiniz. Yani sonucu nerde ve nasıl görmek istiyorsunuz?

arkadaşım yardım için saol ama benim istediğim tam olarak bu değil ben tutulan stoklar arasındaki farkı bulmak istiyorum yani benim liste 1deki kodlarla 2.listedeki kodları birleştirip stokları faklı bir sütünda yazıp çıkarma işlemi ile farkları bulmak birleştirmek derken aynı kodlar yazılmayacak ama farklı kodlar listeye eklenicek bide bu yapılabilirse bunu nasıl yapabilirim

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 pentıum ıv
mehmet tombul

2 farklı stok listesini karşılaştırmak için access kullanıyordum ama sürekli hata veriyor excellede bunun yapılacağını duydum ama bulamadım. Sorum iki farklı stok listesini karlşılaştırma yapararak aradaki farkları bulmak kod ve tanımlar aynı sadece stok farklı bunu nasıl yapabilirim
karşılaştırma işlemi
1.sayfadaki stok sütununu isimlendir.örnek (stok)
2.sayfadaki stok sütununu isimlendir.örnek (stok1)
1.sayfadaki stok sütunun yanına 2.sayfadaki çakışan stok no'yu yazdırmak istiyoruz. hatta yanındaki diğer sütunlardaki değerleride atayabiliyoruz.

1.sayfadaki stok hanesinin yanındaki boş hücreye 2.sayfadaki çakışan stok no'yu yazdırmak için şu formülü yazarak kullanabilirsiniz.
=eğer(stok<>"";düşeyara(stok;stok1;1;yanlış);""),

2.sayfadaki stok hanesinin yanındaki boş hücreye 1.sayfadaki çakışan stok no'yu yazdırmak için şu formülü yazarak kullanabilirsiniz.
=eğer(stok1<>"";düşeyara(stok1;stok;1;yanlış);"") enter dediğinizde çakışan stokların stok nosunu yazacaktır. çakışmayanlara "#yok" yazacaktır. detay bilgi için mail adresim: m_tombul@mynet.com gönderirseniz. ekte izahatlı bir şekilde gönderebilirim. tüm excel kullanıcılarına sevgiler. excel mükemmel programdır............