hücreye yazılanı, içindekini silmeden devamına yazdırma (f2siz, tıklamasız)

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Merhaba,

Not: Bu paragraf, sorunun ne işe yarayacağını öğrenmek isteyenler içindir :) Alt alta 10 kadar hücreye karakterler yazıyorum. O an yaptığım işe göre karakter ve ekleyeceğim satır değişiklik gösteriyor. Hücrelere göre karakterlerin değeri farklılık gösteriyor. R1'deki "." karakteri 5 iş puanı iken R2'deki 4,10 değerde. Ben bunların hesaplamasını yapan toplama satırı gibi işlemleri falan hep yaptım.

Yapamadığım kısım, hücrelerin üzerine gelip bir karakter yazmak istediğimde önceden içinde olanı silmesi. Mouse kullanmak işimi yavaşlatıyor. F2'ye de tıklamadan yapmak istiyorum. Yani kısacası, üzerinde olduğum hücreye neye basarsam hücrede yazanın devamına ekleyecek.

Ek olarak: Üzerinde olduğum hücrede otomatik olarak düzenleme açık makrosunu yazdım ancak yön tuşlarını kullanmamı engelledi. Hem yön tuşlarını kullanmak, hem de üzerinde olduğum hücreye yazdığımı, önceden yazılı olanın yanına eklesin istiyorum yani. Kısacası bu şekilde. ayarlardan bulurum sandım ama şimdiye kadar hiç gerekmeyen bu durum, hızlılık açısından gerekli hale geldi.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, konu ile ilgili olarak fikrimi belirtmek istedim.

YÖN tuşunu hücreler arasında gezinti için kullanırken, dolu hücreye gelindiğinde mevcut verinin sonuna gidip
veriye ekleme yapabilmek için (yani F2 tuşunu otomatiğe bağlamak) aşağıdaki kod işinizi görür ancak,
içerisine girilen hücrede veri girişinin tamamlandığı anlamında çıkış için ENTER yerine AŞAĞI veya YUKARI OK tuşunu kullanmak için
(zaten SAĞ ve SOL OK tuşları hücre içerisinde yazılacak verinin konumunu değiştirmek için kullanılacağına göre)
ne yapılabileceğini, bunun mümkün olup olmadığını bilemiyorum.

Alt taraftan uygulama istediğiniz sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin ve aşağıdaki kod'u açılan VBA ekranında sağdaki boş alana yapıştırın.
.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If ActiveCell.Value <> "" Then SendKeys "{F2}"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Aslında sonuna ekleme yapması önemli değil. Başına, ortasına veya sonuna ekleyebilir karakteri. Yön tuşlarını, en azından yukarı-aşağıyı kullandırması gerekiyor.

Ya da şöyle bir çözüm de işimi görebilir. "," karakteri joker karakter. 1-2-3 adet ekleyerek diğer karakterlerin yerini aldırabiliyorum. Hücre üzerinde virgüle bastığımda düzenleme açıp virgül ekleyip geri kapatabilir. Bu kadar makro bilmiyorum.